Päivän lehti 25.4.2018 |HS seuraa

68-vuotias mies jätti rahat automaatille ja lähti estämään puukottajaa – Turun puukotusiskun oikeudenkäynnissä kuultiin silminnäkijöitä

Yhdeksän todistajaa kertoi havainnoistaan tiistain aikana. Kuultavina olivat muun muassa pesäpallomailan mukaansa ottanut takaa-ajaja ja puukottajan entuudestaan tuntenut turvapaikanhakija.

Todistaja näki puukottajan psyykkaavan itseään ennen iskua.

Torilla työskennellyt mies huusi muita mukaan takaa-ajoporukkaan.

68-vuotias mies lähti estämään puukottajaa.

Todistaja: Puukottaja huusi torilla, että "nainen on tuhottu".

Pesäpallomailalla puukottajaa lyönyt mies huusi varoituksen työkavereilleen ja lähti takaa-ajoon.

Oikeus on nyt kuullut yhdeksän silminnäkijän kertomukset. Tämänpäiväinen istunto päättyy, ja oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkona kello 9.00. HS:n live-seuranta päättyy tältä päivältä tähän.

41-vuotias mies huomasi tapahtumat, ja lähti mukaan kahden muun takaa-ajajan joukkoon. Kolmikko juoksi puukottajan perässä, ja miehet näkivät, kun puukottaja iski italialaisnaisen kimppuun. Takaa-ajajat olivat silloin noin 15 metrin päässä.

Todistaja näki myös torin kulman liikennevaloissa tapahtuneen puukotuksen.

"Se kävi todella nopeasti, eikä minulla ole tarkkoja muistikuvia tilanteesta."

Oikeus kuulee 41-vuotiasta torimyyjää.

Todistaja näki puukottajan psyykkaavan itseään ennen iskua.

Todistaja oli käynyt ostamassa saldoa bussilippuunsa ja oli kävelemässä torilla sijaitsevalle jäätelökioskille.

Hän näki tumman nuoren miehen kävelevän edestakaisin torilla. Mies näytti sitä, kuin hän olisi keräämässä sisua vähän samaan tapaan kuin tappelija ennen tappelua.

Vähän myöhemmin todistaja näki miehen juoksevan torilla. Nainen uskoo, että mies oli juuri sama, joka käveli vähän aiemmin edestakaisin.

Miehen perässä juoksi kolme miestä. Esitutkinnassa nainen kertoi, että yksi takaa-ajajista huusi suomeksi, että ei Suomessa saa näin tehdä.

Todistaja huomasi, että ensimmäisellä miehellä oli kädessään veitsi.

Todistaja näki puukottajan hyökkäävään italialaisnaisen kimppuun. Ensin näytti siltä, että puukottaja juoksee naisen ohi, mutta mies palasi naisen luokse.

Kun todistaja tuli italialaisnaisen luokse, tämän luona oli jo useita auttajia. Myös naisen lapsesta pidettiin huolta.

Oikeus kuulee seuraavaksi 58-vuotiasta naista, joka oli kävelemässä tapahtumahetkellä torin kulmassa sijaitsevalle linja-autopysäkille.

Torilla työskennellyt mies huusi muita mukaan takaa-ajoporukkaan.

38-vuotias oli töissä torilla tapahtumahetkellä. Hän rupesi seuraamaan tapahtumia ja kuvitteli ensin tapahtumien liittyvän maahanmuuttajien välienselvittelyyn. Todistaja näki yhden miehen heittävän toista tuolilla.

Pian mies ymmärsi, että kyseessä oli puukotustilanne, jossa on yksi tekijä.

38-vuotias etsi ensin itselleen kättä pitempää, mutta ei löytänyt sellaista. Hän näki miten puukottaja hyökkäsi lastenvaunuja työntävän italialaisnaisen kimppuun. Puukottaja kävi todistajan mukaan raivon vallassa naisen kimppuun. Hyökkääjä jatkoi lyömistä vieläkin kun nainen oli maassa.

"Silloin ajatus vahvistui, että tämä pitää saada pysähtymään."

Todistaja huusi muita ihmisiä mukaan takaa-ajoon ajatuksella, että mies saadaan pysäytettyä porukalla.

Takaa-ajajat seurasivat puukottajaa, ja todistaja näki, kun puukottaja löi tai yritti lyödä vastaantulevia ihmisiä. Hän näki kun puukottaja iski liikennevaloissa seissyttä naista molemmilla veitsillä. Tämä uhri oli toinen iskussa kuollut nainen. Todistajan mukaan puukottaja oli jo ohittanut naisen, kun hän palasi puukottamaan tätä.

"Hän haki selvästi seuraavaa (uhria). Katse ja eleet kertoivat tästä."

Puukottaja kääntyi Maariankadulle ja sen jälkeen Brahenkadulle. Tämän jälkeen 38-vuotias kuuli laukauksen, kun poliisi pysäytti puukottajan.

Todistaja jäi auttamaan puukotettua naista ja yritti tyrehdyttää tämän verenvuodon.

Oikeus kysyi edelliseltä todistajalta, 68-vuotiaalta mieheltä hänen rahojensa ja pankkikortinsa kohtaloa. Mies kertoi, että pankkiautomaatti oli nielaissut molemmat vähän ajan kuluttua.

Oikeus kuulee 38-vuotiasta miestä, joka lähti seuraamaan puukottajaa.

68-vuotias mies lähti estämään puukottajaa.

Todistaja kertoo, että pankkiautomaatilla olleessaan hän kuuli Kauppatorilta kovaa huutoa ja silloin hän vilkaisi torille päin. Hän ajatteli vielä siinä vaiheessa, että kyseessä oli jotain normaalia toimintaa.

Mies jatkoi jonottamista automaatille ja kääntyi uudestaan katsomaan torille. Hän huomasi jonkun juoksevan torin parkkipaikalta kohti toria.

"Ihmisiä juoksi kohti Kauppiaskadun Sokos-tavarataloa. Heitä vastaan käveli nainen lastenvaunujen kanssa. "

Mies jatkoi rahojen nostamista, ja kääntyi vasta sen jälkeen taas torille päin. Nyt lastenvaunuja työntänyt italialaisnainen oli lyyhistynyt maahan.

Todistaja näki puukottajan juoksevan veitsi kädessään kohti torin kulmaa. Todistaja päätti lähteä estämään puukottajaa ja lähti juoksemaan samaa kulmaa kohti. Todistajan rahat ja kortti jäivät automaatille.

Todistaja näki, kun puukottaja pysähtyi, kääntyi ja hyökkäsi liikennevaloissa seisovan naisen kimppuun. Puukottaja iski naista useita kertoja molemmilla veitsillä yläkautta. Uhri oli toinen puukotusiskussa kuollut nainen.

Takaa-ajajat huusivat muille ihmisille varoitushuutoja.

Mies ei lähtenyt enää puukottajan perään, sillä takaa-ajossa oli myös nuorempia miehiä.

"Ei tässä iässä olla enää sprinttereitä", todistaja kertoo ajatelleensa sillä hetkellä.

Oikeus kuulee 68-vuotiasta miestä todistajana. Hän oli tapahtuma-aikana nostamassa käteistä Kauppiaskadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitsevasta pankkiautomaatista.

Istunto jatkuu.

Oikeus on kuullut nyt viittä silminnäkijää. Seuraavana on vuorossa lounastauko, joka päättyy klo 13. HS:n live-seuranta jatkuu silloin.

Todistajan kertomuksessa on muutamia ristiriitoja hänen esitutkintakuulemiseensa verrattuna. Oikeudessa hän kertoo nähneensä Bouananen käsissä veitset jo siinä vaiheessa, kun Bouanane lähti jäätelökioskilta ensimmäisen uhrin kimppuun. Esitutkinnassa hän kertoi nähneensä molemmat veitset vasta myöhemmin.

Muiden silminnäkijöiden mukaan Bouanane otti toisen veitsen laukusta vasta, kun hän palasi ensimmäisen puukotuksen tapahtumapaikalle. Tänään aiemmin kuultu todistaja kertoi nähneensä kun Bouanane otti toisen veitsen olkalaukusta vasta ensimmäisen iskun jälkeen.

Todistaja: Puukottaja huusi torilla, että "nainen on tuhottu".

19-vuotias marokkolaismies kertoo, että hän oli yhden kaverinsa kanssa Turun keskustassa tapahtumapäivänä. Kaksikko tapasi kaksi muuta kaveria. Nelikko istui autossa Kauppatorin parkkipaikalla juuri ennen ensimmäistä puukotusta.

Kun miehet olivat auton läheisyydessä, Bouanane käveli torilla heidän ohitseen. Miehet kutsuivat Bouananea seuraansa.

”Silloin, kun näimme hänet, huusimme hänelle. Hän ei vastannut."

Bouanane kuuli miesten huudot, sillä hän kääntyi katsomaan miehiä mutta jatkoi silti kävelyään.

Miehet näkivät, kun Bouanane meni torin jäätelökioskiin.

Esitutkinnassa todistaja kertoi, että yksi seurueen miehistä huomasi, kun Bouanane hyökkäsi ensimmäisen uhrin kimppuun. Oikeudessa todistaja kertoo nähneensä omin silmin puukotuksen aloituksen. Todistajaa kuullaan tulkin välityksellä, joten kyseessä voi olla väärinkäsitys tai käännösvirhe.

Todistaja kertoo, että hän lähti ystävänsä kanssa kävelemään tapahtumapaikalle. Hän huusi tai sanoi Bouananelle, että "mitä olet tehnyt." Bouanane katsoi hetken aikaa todistajaa.

Kun puukottaja lähti juoksuun, hän huusi todistajan mukaan mahdollisesti arabiaksi marokonmurteella, että "nainen on tuhottu" tai "asia on pilattu".

Todistaja kertoo, että monet paikalla olleet ihmiset halusivat auttaa. Todistaja näki, miten Bouanane iski takaa-ajavaa Hasan Alazawiita kaulaan.

19-vuotias marokkolaismies on tuntenut Bouananen vuodesta 2016. Todistaja kertoo oikeudelle, että he olivat tunteneet toisensa vain lyhyen ajan. He tutustuivat Pansion vastaanottokeskuksessa.

Oikeus kuulee nuorta marokkolaismiestä, joka tunsi Bouananen entuudestaan. Mies oli Kauppatorilla tapahtumahetkellä kolmen muun miehen kanssa. He kaikki tunsivat puukottajan entuudestaan.

Pesäpallomailalla puukottajaa lyönyt mies huusi varoituksen työkavereilleen ja lähti takaa-ajoon.

25-vuotias maahanmuuttajataustainen mies oli töissä torilla toimivan yrityksen jakeluauton kuljettajana. Hän istui tapahtuma-aikana pakettiautossa torin parkkipaikalla ja näki ensimmäisen uhrin maassa sekä puukottajan, joka huusi Allahu akbaria.

Todistaja näki puukottajan lähtevän juoksuun, joten todistaja huusi varoituksen työkavereilleen. Sen jälkeen mies päätti lähteä puukottajan perään.

Todistaja näki italialaisnaisen puukotuksen. Tämä havainto jäi hieman epäselväksi, sillä todistaja muisti asian eri tavalla oikeudessa kuin esitutkinnassa.

"Se (puukottaja) juoksi ja otti sen (uhri) vauhdista kiinni ja puukotti moneen kertaan."

Todistaja kertoo saaneensa siinä vaiheessa mukaansa "kättä pidempää", eli pesäpallomailan. Mailan hän sai toiselta mieheltä, joka oli hakenut sen autonsa takakontista. Takaa-ajoon lähti mukaan myös muita miehiä.

Puukottaja lähti juoksemaan Kauppiaskatua pitkin. Puukottaja juoksi nopeasti, joten takaa-ajajat olivat pisimmillään 30-40 metrin päässä hänestä.

Todistaja näki myös puukottajan kiinnioton, ja sen kun poliisit ampuivat puukottajaa käsiaseella ja etälamauttimella.

Esitutkinnassa mies kertoi lyöneensä puukottajaa pesäpallomailalla päälakeen, kun poliisi oli ottanut puukottajan kiinni. Muutama muu takaa-ajaja kävi potkaisemassa puukottajaa, ennen kuin poliisi sai tilanteen rauhoittumaan. Näitä asioita todistajan ei tarvitse kertoa oikeudessa, sillä samalla hän myöntäisi syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Seuraava todistaja on pesäpallomailan kanssa puukottajaa jahdannut mies. Häntä epäiltiin tapahtuman jälkeen pahoinpitelystä, sillä hän löi puukottajaa kiinniottotilanteessa pesäpallomailalla päälakeen. Rikostutkintaa ei jatkettu sen vähäisyyden takia.

Todistaja istui kahvilla torikahvilassa tapahtumahetkellä veljensä avovaimon ja tämän 1,5 vuotiaan tyttären kanssa.

Todistajan veljen avovaimo kuuli jotain kiljuntaa, ja todistaja meni katsomaan tilannetta. Hän näki miten Bouanane puukotti turkulaismiestä Hasan Alazawiita kaulaan.

Todistaja kertoo, että puukottaja kääntyi hyvin nopeasti ja löi takaa-ajajaa kaulan seudulle. Lyönti tuli yläkautta suoraan kaulan alueelle.

"Silloin oli aurinkoinen päivä, ja aurinko osui veitseen, joka kimalteli. Se vain upposi sinne, eli se oli tosi terävä. Se oli tosi järkyttävää."

Esitutkinnassa nainen kertoi, että tilanne oli epätodellinen, sillä terä upposi kokonaan tai lähes kokonaan takaa-ajajan kaulaan.

"Puukotettu ei tajunnut aluksi, että häntä on puukotettu."

Syytetty jatkoi saman tien juoksua. Muita puukotuksia todistaja ei nähnyt.

Kolmas todistaja on 30-vuotias turkulaisnainen. Todistaja näki sen, miten puukottaja juoksi torilla, pysähtyi ja iski veitsellä puukottajaa takaa-ajanutta turkulaismiestä.

Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen
Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin
TILAAJILLE
Haluatko lukea koko artikkelin?
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Kaj Turunen pudotti eduskunnassa pommin – näin yllätysloikka sekoittaa hallituksen kuvioita
  2. Kokoomus yritti tehdä silmänkääntö­tempun imago­katastrofin paikkaamiseksi
  3. ”Ehkä kiltin tytön syndrooma alkaa riittää” – päiväkoti­työntekijät valmistautuvat laki­uudistuksen vastaiseen ulosmarssiin
  4. Lastenhoitajat ja lastentarhanopettajat marssivat ulos koko Uudellamaalla keskiviikkona – Näin se vaikuttaa päiväkoteihin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla
  5. Tutkijat: Hiilineutraaliutta lupaileva Helsinki sivuuttaa yli puolet helsinkiläisten päästöistä
  6. Hiilineutraaliudesta voi tulla vaarallinen kilpajuoksu
 2. Pääkirjoitus
  1. Kiinalaiset yritykset näkevät Suomessa metsää
  2. Perheet kaipaavat tietoa netti- ja peliriippuvuuden välttämisestä
  3. Päiväkodeissa kuohuu
  4. Jos alkoholin kulutus yhä vähenee, alkoholipolitiikan perusväitteiden perusta alkaa hajota
  5. Suuret kaupungit ovat haastamassa valtion
  6. Keskusta ei voi hengähtää Väyrysen vetäydyttyäkään
 3. Kotimaa
  1. Oikeus määräsi Sunny Car Centerin Markku Ritaluoman maksettavaksi yli kuuden miljoonan euron korvaukset – ei näyttöä kansainvälisistä huijauksista
  2. Näin kommentoivat asiantuntijat ruotsalaistutkijan varoitusta uudesta opetussuunnitelmasta: Suomessa ei saa mennä oppilaiden ”keskinäiseen puuhasteluun”
  3. Syyte ei estä Teuvo Hakkaraisen toimimista kansanedustajana – lainvoimainen vankeustuomio voi johtaa eduskunnasta erottamiseen
  4. 30-vuotias mies tuomittiin vankeuteen 14-vuotiaan tytön raiskauksesta – tarjosi ennen tekoa uhrille kannabista
  5. Mäntsäläläiseen pöheikköön rakennetaan uutta lentokenttää, vaikka lupaa ei vielä ole – virallisesti kyseessä on ”pelto”
  6. Vuoden pakolaisnainen kannustaa naisia tasa-arvoon kotitöissä, vuoden pakolaismies osui paikalle Turun puukotusiskuun
  7. Pohjalaisjoet joutuvat tulvissa koville – veden laatu on nyt heikko
  8. Oopperalaulaja Karita Mattilaa uhkailleen Jon Hellevigin vankeustuomio jää pysyväksi – Korkein oikeus ei käsittele juttua
  9. 68-vuotias mies jätti rahat automaatille ja lähti estämään puukottajaa – Turun puukotusiskun oikeudenkäynnissä kuultiin silminnäkijöitä
  10. Korsettiliike sijaitsee Etu-Töölössä
  11. Bussin ulosajo tapahtui Vihdin kunnassa
 4. Kaupunki
  1. Helsingin suurin lukio sai kahdeksan miljoonaa remonttirahaa sisäilmaongelmiin – seinistä löytynyt mikrobikasvustoa
  2. Kun isoista asioista päätetään, Helsinki odottelee eteisen puolella lakki kourassa
  3. Siviilipoliisit seurasivat yökerhossa, kuinka mieskaksikko tarkkaili muita asiakkaita baaritiskillä Helsingissä – varjostus jatkui läpi Esplanadin puiston ja poiki rikosepäilyjä
  4. Helsinki tiukensi kehitysvammaisten palveluiden kilpailutuksen ehtoja – laatuvaatimuksia lisää, henkilöstön koulutustaso paranee
 5. Ulkomaat
  1. Journalisti Kadri Gürsel istui lähes vuoden eristyksessä, koska kirjoitti kolumnin väärään aikaan – ”Tehtävänä on puolustaa vapautta tätä farssimaista hölynpölyä vastaan”
  2. Macron ja Trump haluavat neuvotella uuden ydinsopimuksen Iranin kanssa
  3. Poliisi epäilee Torontossa ihmisten päälle ajaneen miehen motiiviksi naisvihaa
  4. Yhdysvaltojen entinen presidentti George H. W. Bush, 93, sairaalahoitoon
  5. Venäjän ja USA:n kiihtyneessä pakote­sodassa näyttää tulevan raja vastaan – ja Ukraina näyttää ostavan omaa hiiltään venäläisiltä
  6. Suosittu turistikohde Mallorcalla rajoittaa loma-asuntojen vuokrausta
  7. Huumekartellin uskotaan tappaneen kolme elokuva­opiskelijaa Meksikossa – kuvasivat kouluprojektia ilmeisesti vahingossa kartellin tukikohdassa
 6. Talous
  1. Toroppalan kylästä lähtenyt rakennusmestari Pertti Vanhanen vastaa nyt Lontoossa 50 miljardin kiinteistösijoituksista – ”Olen ollut pienestä pojasta asti puuhakas”
  2. Apple ja Irlanti tekivät sopimuksen 13 miljardin euron veroetujen takaisinmaksusta – oikeudenkäynti komissiota vastaan alkanee syksyllä
  3. Nordea varoittaa Suomen kilpailukyvyn rapistumisesta – palkankorotuksista voi tulla kallis lasku
  4. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna nostaa hintojaan – kerrostalossa asuvan sähkölasku kallistuu keskimäärin 1,5 euroa kuukaudessa
  5. Mandatum Lifen henki- ja eläkevakuutukset eivät siirrykään Danske Bankille niin kuin piti – kauppa peruttiin ja yhtiöt jatkavat yhteistyötä
  6. Työllisyyden paraneminen jatkui maaliskuussa – työllisyysaste ylitti 71 prosenttia
  7. OP-ryhmältä tulosvaroitus – kehittämiskustannukset paisuvat odotettua enemmän
 7. Urheilu
  1. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen uskoo rallikauden ensimmäisen ykköstilan olevan jo nurkan takana –”Kamppailemme voitosta kauden jokaisessa jäljessä olevassa kilpailussa”
  2. Tapparan kapteeni Jukka Peltola nousi viidennen finaaliottelun sankariksi – ”Molemmissa osumissa nelinelonen heitti semmoiset syötöt, että oli hyvä laittaa”
  3. Seitsemäs loppuottelu häämöttää – toipuuko Veini Vehviläinen mestarivahdiksi?
  4. Pikkuleijonat hoiti alkulohkonsa tappioitta – puolivälieriin toivevastustaja
  5. Leijonat saa huippuvahvistuksen: Mikael Granlund tulee MM-kisoihin
  6. Liverpoolin Mohamed Salah näytti upottavan lähes täydellisesti AS Roman – sitten Salah lähti vaihtoon ja Roma alkoi pelata
  7. Ruotsin EHT-turnauksessa kunnioitetaan 28-vuotiaana kuollutta Aviciita – ”Kuinka moni pukukoppi onkaan täyttynyt hänen musiikistaan?”
  8. Toronton tanskalaisvahti jätti taas Bostonin Tuukka Raskin varjoonsa – ”Onneksi ei ole suomalaiset tehneet maaleja”
  9. 39-vuotias eläinlääkäri juoksi Guinnessin ennätysten kirjaan Lontoon maratonilla – sai voimaa huudosta, joka yleensä ärsyttää kaikkia
  10. Pohjanmaalainen painin olympiavoittaja kavalsi lähes 300 000 euroa ja käytti rahat uhkapeleihin – tuomiona puolitoista vuotta ehdollista vankeutta
  11. Naisten Korisliigan finaalisarja venyi ratkaisevaan viidenteen otteluun
  12. Englannin jalkapalloliitto pyysi anteeksi harkitsematonta twiittiä – piikitteli maalitykkiä peliesityksestä
  13. Keskiviikon tulospörssissä muun muassa jääkiekkoa, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Juhlaviikot jättävä Topi Lehtipuu tuo Helsinkiin Britannian tunnetuimman nykytaiteilijan – Lehtipuun henkilökohtaiset suhteet auttoivat David Hockneyn houkuttelemisessa
  2. HS:n tärppejä Juhlaviikoille 2018
  3. Menestysreseptin löytänyt Timo Lassy syventää ilmaisuaan uudella viiden tähden levyllään, jolla on vähemmän vetävää soulia ja enemmän syvää jazzia
  4. Okra Playground on matkalla ”uudeksi Värttinäksi” ja tuo kaivattua ronskiutta kansanmusiikkiin
  5. Kuubalaista svengiä Helsingistä
  6. Allan Pettersonin valtavat sinfoniat sykkivät kipua, joka häviää vain hiljaisuudessa
  7. Maailmalla oli Personal Jesus, meillä Satan in Love – Suomessakin tehtiin 80-luvulla kunnianhimoista syntetisaattorimusiikkia
  8. Ingmar Bergmanin hengästyttävään vuoteen 1957 mahtui huippuelokuvia, teatteriohjauksia, muita töitä ja iso liuta naisia – tuore dokumentti saa ensi-iltansa Cannesissa
  9. Tupac Shakurin erokirje Madonnalle päätymässä sittenkin huutokaupattavaksi
  10. Maahanmuuttovastainen Ukko-jäärä yllättää Zinaida Lindénin hauskassa novellikokoelmassa
  11. Avaruusnatsikomedian jatko myöhästyy
  12. Avicii saattoi olla keski-ikäisille vieras, mutta hänen musiikissaan soi ruotsalainen pop, kansanlaulut ja jopa country
  13. Saksan musiikkipalkintoskandaali laajenee – nyt Echo-palkinnon palautti kapellimestari Daniel Barenboim vastalauseena juutalaisvastaisia lyriikoita räpänneen duon palkitsemiselle
 9. Tiede
  1. ”Join yhden lasin viiniä, toinen jäi puoliväliin, koska halusin kotiin” – viinanhimoon on lääkkeet, mutta niitä käytetään vähän
 10. Mielipide
  1. Suomessa vallitseva ilmapiiri ajoi minut osaksi aivovuotoa
  2. Osaavatko opiskelijat enää keskittyä?
  3. Varhaiskasvatuksessa pitäisi korottaa kunnolla kaikkien palkkoja
  4. Tavoitteelliset harrastukset luovat yhteisöllisyyttä ja sisältöä elämään
  5. Lääkärin ja potilaan kohtaamisissa tarvitaan aikaa ja arvostusta
  6. Lenin oli taikasana, joka avasi neuvostoliittolaisille turisteille uusia matkailureittejä
  7. Selvitämme Sortti-asemien pitämistä auki myös viikonloppuisin
 11. Tänään
  1. 2000-luvulla Antti J. Jokinen vaikutti Hollywoodissa, viihtyi valokeilassa ja tehtaili musiikkivideoita Beyoncén kaltaisille supertähdille – nykyään hän karttelee julkisuutta viimeiseen asti
  2. Pirkko Ilonen 1934–2018
  3. HS.fi:n Muistot-sivusto uudistui ja monipuolistui
  4. Meijerialan koneita Suomesta Irlantiin
  5. Tapahtumia keskiviikkona 25. huhtikuuta
  6. Puheenaiheena surrealismi
  7. Niiliä risteiltiin höyrylaivoilla
 12. Radio ja TV
  1. Totuuden hetkiä Tukholmassa – Stockholm Stories perustuu suosikkinäyttelijä Jonas Karlssonin novelleihin
  2. Luontosarjan tekijöillä on missio
  3. Passi ja hammasharja -ohjelmaa tehtiin Cinderella-laivalla
  4. Keskiviikon elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Rip Kirby
  2. Fingerpori
  3. Harald Hirmuinen
  4. Lassi ja Leevi
  5. Viivi ja Wagner
  6. Wumo
 14. Ajanviete
  1. HS:n miniristikossa ollaan tänään yksi neljästä – Ratkaisetko ristikon?
  2. Kuinka monta yöpymistä Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin vuonna 2017? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa
  3. Päivän sudoku

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Mureni kuulusteluissa, ja kyllä se rahoitusasioiden kohdalla aika punnertamista oli” – Antti Rinne takelteli Ylen vaalitentissä

  2. 2

   Miksi lapsuuden kesät tuntuivat kestävän ikuisesti ja vanhemmiten päivät kiitävät ohi? Amerikkalais­professori keksi selityksen

  3. 3

   ”Vaikuttaa naurettavalta, että Suomi olisi maailman onnellisin maa” – Amerikkalais­media selvitti, miksi voitamme vertailut, ja totesi, että käytämme väärää sanaa

  4. 4

   Apple kertoi avaavansa videopalvelun, luottokortin ja pelipalvelun – Juuri tältä teknologiajättien uusi kisa näyttää

  5. 5

   Trumpin toisesta kaudesta tuli juuri aiempaa toden­näköisempi

  6. 6

   Norjan hiihdon mahtinaiset nukkuvat samassa sängyssä, vaikka hotellihuoneessa olisi kaksi sänkyä: ”Meillä on hyvin läheinen suhde”

  7. 7

   Virvoitusjuomien sokeri ruokkii hiirten syöpäkasvaimia

  8. 8

   Mielen­terveyden ongelmat piinaavat opiskelijoita, näillä keinoilla vältät karikot

  9. 9

   Mieti, mitä haluat, jos käy huonosti: kuolemaan ja sairastumiseen voi varautua näillä keinoin

   Tilaajille
  10. 10

   Abiturientti Viivi Puskala pyöräili kaikessa rauhassa Mallorcalla, kun hänet värvättiin treenilenkin päätteeksi Luxemburgiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Vaikuttaa naurettavalta, että Suomi olisi maailman onnellisin maa” – Amerikkalais­media selvitti, miksi voitamme vertailut, ja totesi, että käytämme väärää sanaa

  2. 2

   Abiturientti Viivi Puskala pyöräili kaikessa rauhassa Mallorcalla, kun hänet värvättiin treenilenkin päätteeksi Luxemburgiin

  3. 3

   ”Mureni kuulusteluissa, ja kyllä se rahoitusasioiden kohdalla aika punnertamista oli” – Antti Rinne takelteli Ylen vaalitentissä

  4. 4

   Poikkeuksellinen hyppäys hiv-tartunnoissa pääkaupunki­seudulla – Hus pelkää epidemiaa

  5. 5

   Virolaiset pahastuivat: Keskellä Helsinkiä seisoo vapaussodan muistoristi väärin päin

  6. 6

   Mieti, mitä haluat, jos käy huonosti: kuolemaan ja sairastumiseen voi varautua näillä keinoin

   Tilaajille
  7. 7

   Miksi lapsuuden kesät tuntuivat kestävän ikuisesti ja vanhemmiten päivät kiitävät ohi? Amerikkalais­professori keksi selityksen

  8. 8

   Mersukuski kaahasi reilusti yli kahtasataa – ”Kyseinen auto ei käsittääkseni kulje sen kovempaa”

  9. 9

   700 miljoonan euron hankkeen kohtalon­hetket ovat käsillä: Vanhan jäähallin kupeeseen suunniteltu jätti­areena mullistaisi maisemaa Töölössä

  10. 10

   Yhtälö ei nyt täsmää: Poliitikot myyvät vaalien alla kansalle höttöistä laskelmaa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   HS:n erikoisartikkeli vie Kiinan uiguuri­alueelle, missä historian käsittämättömin kontrolli­koneisto aivo­pesee ihmisiä ja ahdistelee toimittajaa joka askeleella

   Tilaajille
  2. 2

   Keskellä suomalaista metsää on pieni mökki, josta aukeaa näkymä ihmis­kunnan kohtaloon – Tässä on hiili­nielu, mutta onko siitä planeetan pelastajaksi?

   Tilaajille
  3. 3

   Sami Hedberg nauraa sketsisarjassaan homoille, venäläisille ja saamelaisille, Sami Hedbergille eivät naura edes lapset

  4. 4

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  5. 5

   Uusi liikunta­trendi parantaa terveyttä nopeasti, ja kenellä tahansa on siihen aikaa

   Tilaajille
  6. 6

   Trumpin entinen YK-lähettiläs sohaisi mehiläis­pesään arvostellessaan Suomen terveyden­huoltoa: ”Tiedätkö edes missä Suomi on?”

  7. 7

   Jään uumenista nousee vihainen jätti – Siperian ikiroudassa ratkaistaan planeettamme kohtalo, ja nyt poromies Nikolai Tasmanovin rautakanki uppoaa liian syvälle

   Tilaajille
  8. 8

   Matkustajia nostettiin vinssillä korkeuksiin rajussa tuulessa – uusi video näyttää, miten merihätään joutuneen laivan pelastus­operaatio eteni Norjassa

  9. 9

   Helsingin seudun kouluissa leviää nyt villitys, joka saa lapset liikkumaan jopa kilometrejä tunnin aikana

  10. 10

   Helsinki vai Tšernobyl? Testaa, kuinka hyvin erotat Suomen pää­kaupungin ydin­tuhoalueesta

  11. Näytä lisää