Päivän lehti 25.5.2020|Kirjallisuus
Tottumus saa meidät rakastamaan nuotiolla käristettyä makkaraa ja makaronilaatikkoa, ja siksi maapalloa on niin vaikea pelastaa – Näin jokainen voisi silti onnistua
”Ei eläintuotteita aamiaisella eikä lounaalla” on Jonathan Safran Foerin ja hänen uuden kirjansa motto. Kirjassa Safran Foer kertoo, miksi meidän pitäisi lopettaa lihan, maidon ja munien syöminen – ja miksi se on niin vaikeaa.
”Ei eläintuotteita aamiaisella eikä lounaalla” on sekä Jonathan Safran Foerin perheen että hänen uuden kirjansa motto. Kuva: Deborah Landau
Arla Kanerva HS
25.5.2020 2:00 | Päivitetty 25.5.2020 6:06
”Meidän täytyy luopua joko joistakin syömistavoistamme tai maapallosta”, kirjoittaa Jonathan Safran Foer vastikään suomeksi julkaistussa kirjassaan Me olemme ilmasto – Miten planeetta pelastetaan ruokavalinnoilla? (suom. Ulla Lempinen, Atena).
”Syömistavoilla” hän tarkoittaa kaikkia eläinperäisiä tuotteita, mutta etenkin naudanlihaa ja maitotuotteita.