Pohja:
1 dl paksua jogurttia
1¾ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1¾ dl vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhoa
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Täyte:
2 kypsää persikkaa
2 dl tuoreita vadelmia
Päällys:
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
50 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl kermaa tai maitoa
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä, tuoreita vadelmia
■ Valmista pohja. Yhdistä kulhossa jogurtti, sokeri, kananmunat ja öljy. Vatkaa tasaiseksi vispilällä.
■ Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja siivilöi ne jogurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi.
■ Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.
■ Pese ja kuivaa persikat ja halkaise ne puoliksi. Poista kivi. Leikkaa persikat lohkoiksi. Asettele taikinan pinnalle. Ripottele päälle vadelmat.
■ Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
■ Valmista sillä välin toscapäällys. Sekoita kaikki sen aineet kattilassa ja kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes seos kiehahtaa.
■ Levitä kuorrute puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut kauniin värin.
■ Anna jäähtyä vuoassa.
■ Tarjoa sellaisenaan, tuoreiden vadelmien ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Resepti: Laura Kaapro