Vadelma-persikkatoscapiirakka - Päivän lehti 26.7.2018 | HS.fi

Vadelma-persikkatoscapiirakka

Piirakka on helppo tehdä. Mantelikakkumainen pohjataikina vain sekoitetaan, kaadetaan vuokaan ja päällystetään hedelmälohkoilla ja marjoilla. Piirakan esikypsennyksen aikana liedellä valmistuu nopea toscapäällys, johon otetaan vielä kaunis väri uunissa.

26.7.2018 2:00 | Päivitetty 26.7.2018 2:00

Pohja:

  • 1 dl paksua jogurttia

  • 1¾ dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1¾ dl vehnäjauhoa

  • 1 dl mantelijauhoa

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1½ tl leivinjauhetta

  • ¼ tl suolaa

  Täyte:

  • 2 kypsää persikkaa

  • 2 dl tuoreita vadelmia

  Päällys:

  • 100 g mantelilastuja

  • 1 dl sokeria

  • 50 g voita

  • 1 rkl vehnäjauhoja

  • ½ dl kermaa tai maitoa

  Tarjoiluun:

  • vaniljajäätelöä, tuoreita vadelmia

Valmista pohja. Yhdistä kulhossa jogurtti, sokeri, kananmunat ja öljy. Vatkaa tasaiseksi vispilällä.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja siivilöi ne jogurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.

Pese ja kuivaa persikat ja halkaise ne puoliksi. Poista kivi. Leikkaa persikat lohkoiksi. Asettele taikinan pinnalle. Ripottele päälle vadelmat.

Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista sillä välin toscapäällys. Sekoita kaikki sen aineet kattilassa ja kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes seos kiehahtaa.

Levitä kuorrute puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut kauniin värin.

Anna jäähtyä vuoassa.

Tarjoa sellaisenaan, tuoreiden vadelmien ja vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Vadelma
Persikka
jogurtti
sokeri
kananmuna
Rypsiöljy
vehnäjauhot
Mantelijauho
Vaniljasokeri
Leivinjauhe
suola
Mantelilastut
Kerma
Vaniljajäätelö

Luitko jo nämä?