Anna Kauhala ei käynyt luonnossa kymmeneen vuoteen, koska siellä on kylmää ja märkää – Sitten tuli nelijalkainen, joka opetti miten ulkoillaan - Päivän lehti 26.10.2019 | HS.fi

Anna Kauhala ei käynyt luonnossa kymmeneen vuoteen, koska siellä on kylmää ja märkää – Sitten tuli nelijalkainen, joka opetti miten ulkoillaan

Suomalaiset ovat metsäkansaa, sanotaan. Silti kaikki eivät luontoa rakasta. Anna Kauhala, 38, ei käynyt luonnossa kymmeneen vuoteen vaan istui mieluummin kavereiden kanssa kahvilassa. Asiantuntijat kertovat, miten luonnossa viihtymistä voi opetella.

Anna Kauhala ajatteli vuosia, että Suomen luonnossa on lähinnä kylmää ja märkää. Hän istui mieluummin kahviloissa ystävien kanssa, kunnes taloon tuli bordercollie Nessi. Nykyään luontoretkillä nuuskii mukana myös Nana.

26.10.2019 2:00 | Päivitetty 26.10.2019 6:35

Vain viiden minuutin kävelymatkan päässä odottivat polut idyllisessä pelto- ja metsämaisemassa. Anna Kauhala ehti kuitenkin asua uudessa asunnossaan melkein vuoden ennen kuin hän lähti ensi kerran kävelylle lähiluontoon.

Hän oli keväällä 2009 muuttanut silloisen avopuolisonsa kanssa Vantaan Kartanonkoskelle, Haltialan tilaa ympäröivien peltojen ja metsien läheisyyteen. Vihreyden vaihtuminen ruskaan meni sinä vuonna Kauhalalta ohi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?