Oriola päättää tulospäivän

Lääketukkuri Oriola päättää tulospäivän heikkoon tulokseensa.

Yhtiön liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 2,3 prosenttia 397 miljoonaa euroa. Ruotsista suuren osan liikevaihdostaan tekevän Oriolan tulos on herkkä kruunun ja euron kurssivaihteluille. Ilman kurssimuutoksia kasvu olisi ollut nopeampaa.

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 3,9 miljoonaa euroa eli vaivaisen prosentin suhteessa liikevaihtoon. Yhtiö jatkaa kehitysohjelmiaan.

HS:n tulosseuranta päättyy tältä päivältä. Heipat ensi viikkoon!

Keskeneräiset projektit pitivät YIT:n tuloksen miiinuksella

Rakennusyhtiöiden tulokset eivät ole aina sitä, miltä ensi katsomalla näyttää. Lemminkäisen vuosi sitten nielaisseen YIT:n tulos oli tammi-maaliskuussa rankasti tappiollinen. Silti yhtiö odottaa oikaistun liikevoiton nousevan tänä vuonna 170-230 miljoonaan euroon.

Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 16 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan ja oli 701,6 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli -30,7 miljoonaa euroa.

Tulosta painavat keskeneräiset suurprojektit, kuten Helsingin Pasilaan rakennettava Tripla ja isot asuntohankkeet. Ne kirjataan tuloksi vasta valmistuessaan ja rakennusvaiheessa niistä tulee siis vain kuluja. Triplan on määrä aueta syksyllä.

YIT: n tilauskanta on hyvällä tolalla. Maaliskuun lopussa kirjoissa olevasta tilauskannasta oli myyty 73 prosenttia.

Tammikuun sää yllätti SRV:n, tornitalon vesivahingosta tuli 2,5 miljoonan euron lasku

Redin alueen rakennushankkeen ongelmien painama SRV palasi tammi-maaliskuussa niukasti voitolliseksi tappiollisen viime vuoden jälkeen.

Rakennustyhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna runsaat kolmen prosenttia 222,6 miljoonaan euroon.

Operatiivinen liikevoitto, josta on vähennetty ruplan kurssin vaihtelun vaikutukset, oli 0,5 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan SRV teki noin viiden miljoonan euron tappion.

Redin kauppakeskuksen ja tornitalojen rakentaminen on tuottanut SRV:lle monia ikäviä yllätyksiä. RAkentamisen kustannukset karkasivat viime vuoden aikana. Alkuvuonna tornitalon rakennustyömaalla sattui myös iso vesivahinko, josta on kirjattu 2,5 miljoonaa euroa kuluja.

SRV:n tiedotteen mukaan kustannuksia kasvatti myös "talvinen sää erityisesti tammikuussa".

Rahoituskulut kuitenkin painoivat tuloksen ennen veroja tappiolle.

SRV aikoo vahvistaa tasettaan laskemalla liikkeeseen uuden hybridilainan, jolla korvataan joitain muita rahoitusinstumentteja.

Keskipäivällä seuraava tulossuma

Nyt odotellaan puolta päivää, jolloin tuloksia tupsahtaa samalla kellonlyömällä taas useita. Tähän asti tulospäivä on ollut eilisen tapaan täynnä lähes yksinomaan hyviä tuloksia.

Niin kuin Konecranes totesi, huhut maailmantalouden kasvun hidastumisesta vaikuttavat ennen aikaisilta. Suurten vientiyritysten tilauskirjat ovat nyt pullollaan. Myös metsä- ja energiayhtiöillä kauppa käy.

Nosturiyhtiö Konecranesin liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani

Satama- ja teollisuusnostureita tekevän Konecranesin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa peräti 12,7 proesntita 758 miljoonaan euroon. Myös kannattavuus parani huomattavasti, vaikka ei ollut edelleenkään kovin hyvällä tasolla.

Liikevoittoa ilman kertaluonteisia eriä kertyi 42,2 miljoonaa euroa eli 5,6 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Muiden konepajayritysten tavoin Konecranesinkin tilauskanta kasvoi alkuvuonna hyvää vauhtia. Uusien tilausten määrä oli 24 prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa suurempi, 848 miljoonaa euroa.

"Vuoden 2019 tilauskanta on vahva, ja odotamme koko vuoden liikevaihdon kasvun yltävän ohjeistamaamme 5-7 prosenttiin edellisvuoteen verrattuna", toimitusjohtaja Panu Routila sanoo tiedotteessa.

Konecranesin mukaan maailmalla ei ole näkynyt kysynnän heikentymistä, vaikka talouden ennakoivien mittarien perusteella talouskasvun uskotaan hidastuvan.

Metsäyhtiö UPM:llä meni taas loistavasti

Metsäyhtiö UPM:n luvut olivat joka mittarilla erinomaisia alkuvuonna. Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa seitsemän prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, mikä on mojova kasvuvauhti vakiintuneella teollisuudenalalla.

Noin 2,7 miljardin liikevaihdolla yhtiö takoi liikevoittoa ilman kertaluonteisia eriä 374 miljoonaa euroa eli 13,9 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen mukaan yrityksen tulos on kasvanut nyt jo 24:llä vuosineljänneksellä peräjälkeen eli kuuden vuoden ajan.

"Pääsemme näin raportoimaan kasvaneesta neljännesvuosituloksesta 24:nnen kerran peräkkäin. Kuudesta liiketoiminta-alueestamme viidessä hinnat nousivat selvästi enemmän kuin kustannukset, ja marginaalit pysyivät näin hyvällä tasolla", Pesonen sanoo tiedotteessa.

Myös liiketoiminnan rahavirta kasvoi 320 miljoonaan euroon. UPM:n tasekin on vahva. Yhtiö on nettovelaton.

Valmetin tilaukset supistuivat, tilauskanta silti ennätystasolla

Paperi- ja selluntekokoneita ja niihin liittyviä palveluita myyvä Valmet kasvatti tammi-maaliskuussa tilauskantansa ennätystasolle yli kolmeen miljardiin euroon, vaikka ensimmäisen vuosineljänneksen aikana saadut tilaukset jäivät viime vuoden vastaavan ajan luvuista 835 miljoonaan euroon.

Valmetin mukaan vertailukauden uusien tilauksien luku olikin poikkeuksellisen korkea. Valmet uskoo, että erityisesti sellupuolella kysyntä säilyy hyvänä ja koko yrityksen liikevaihto kasvaa tänä vuonna viime vuodesta.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Valmetin liikevaihto kuitenkin supistui kuusi prosenttia 686 miljoonaan euroon, mutta kannattavuus parani selvästi. Liikevoitto yli kolminkertaistui viime vuoden vastaavasta ajasta 43 miljoonaan euroon.

Alkuvuonna saaduista uusista tilauksista noin 40 prosenttia liittyi ylläpito- ja huoltopalveluihin, joiden osuus myös Valmetin liikevaihdosta on samaa luokkaa. Paperikoneiden osuus uusista tilauksista oli enää viidesosa.

Öjynjalostusyhtiö Neste selitti liikevoiton putoamistaan

Kovassa tuloskunnossa oleva öjynjalostusyhtiö Neste joutui vaihteeksi selittämään liikevoittonsa putoamista alkuvuonna. Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto putosi 378 miljoonaan euroon viime vuoden 401 miljoonasta eurosta ja liikevoitto putosi 382 miljoonaan euroon 421 miljoonasta eurosta.

Toimitusjohtaja Peter Vanacker selvittää yhtiön katsauksessa, että kyse oli satunnaisesta erästä: Yhdysvaltain BTC-verohelpotus vuodelta 2017 vahvisti alkuvuoden 2018 tulosta 140 miljoonalla eurolla. Öljytuotteiden vertailukelpoinen liikevoitto jäi pienemmäksi kuin vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä Vanackerin mukaan johtui pääasiassa heikommista markkinoista.

Nesteen ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 3 769 miljoonaa euroa verrattuna viime vuoden 3 629 miljoonaan euroon. Nesteen mukaan liikevaihdon kasvu johtui pääasiassa Yhdysvaltain dollarin kurssin vahvistumisesta.

Tulevaisuudessa Neste odottaa "vaihtelevan markkinatilannetta". Öljytuotteiden maailmanlaajuisen kysynnän kasvun Neste odottaa jatkuvan hitaampana kuin vuonna 2018, mutta uusiutuvien tuotteiden tuotantolaitosten käyttöasteiden Neste arvioi pysyvän korkeana myös vuoden toisella neljänneksellä. Nesteen liikevoitosta valtaosa tulee uusiutuvista polttoaineista.

Fortum takoo tulosta tasaista tahtia, Uniperin kanssa asiat etenevät

Sähköä ja kaukolämpöä Pohjoismaissa ja Saksassa myyvä Fortum jatkoi tammi-maaliskuussa tasaisen vahvaa tulostahtiaan.

Yhtiö teki 1690 miljoonan euron liikevaihdolla 408 miljoonaa euroa liikevoittoa, kun vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät jätetään huomiotta. Liikevoitto oli 24 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Voimaloita omistavan Fortumin tase on raskas, ja siksi yhtiöön sijoitetun pääoman tuotto on vain seitsemän prosentin luokkaa loistavasta kannattavuudesta huolimatta.

Fortumin mukaan vesivarastojen vähyys heikensi tulosta alkuvuonna. Toisaalta sähkön huomattavasti viime vuotta korkeampi hinta paransi tulosta. Fortumin oman sähköntuotannon tukkumyyntihinta nousi 14 prosenttia.

Fortumin tuloksesta 111 miljoonaa euroa tuli osakkuusyhtiöistä eli käytännössä Saksassa omistetusta Uniper-osuudesta. Vaikka Fortum omistaa yhtiöstä lähes puolet, sillä on ollut vaikeuksia saada siellä määräysvaltaa. Nyt asiat ovat kuitenkin edenneet Fortumin tiedotteen mukaan suosuisasti.

"Keskustelut eri työryhmissä ovat edenneet hyvin. Mahdollisuuksien kattava selvitys edellyttää kuitenkin perusteellista prosessia ja siksi vie vielä jonkin aikaa, ennen kuin voimme kertoa konkreettisista tuloksista", toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo yhtiön tiedotteessa.

Astioita ja puutarhatyökaluja tekevä Fiskars varoittaa brexitistä

Fiskarsin astiakauppa kannatti alkuvuonna hyvin, vaikka yhtiön tiedotteen mukaan paremminkin olisi voinut mennä. Yhdysvalloissa pitkään jatkunut talvi myöhensi puutarhatyökalujen kaupan sesonkia. Toisaalta niiden kauppa kävi hyvin Euroopassa ja astioiden kysyntä kasvoi Aasiassa.

Fiskarsin vertailukelpoinen liikevaihto supistui tammi-maaliskuussa puolitoista prosenttia viime vuoteen verrattuna 269 miljoonaan euroon.

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi lähes kymmenen prosenttia viime vuodesta ja oli 25,9 miljoonaa euroa.

Yhtiö kertoi alkuvuonna tekevänsä astialiiketoiminnassa muutoksia. Esimerkiksi brittiläisen Wedgwoodin tuotantoa siirretään Britannian ulkopuolelle.

Fiskars tuli tunnetuksi oransseista saksistaan ja moderneista kirveistä, mutta tätä nykyä yritys tekee ennen kaikkea design-astioista ja brittiläistä perinneposliinia. Siksi brexit voi vaikuttaa yhtiön liiketoimiin negatiivisesti, jos se heikentää brittien ostosintoa.

Myös Yhdysvaltan ja EU:n kauppaneuvottelujen kariutuminen voisi vaikuttaa ikävästi puutarhakalujen vientiin Yhdysvaltoihin.

Suomalaiset perinteiset astiamerkit Iittala ja Arabia ovat nykyään osa Fiskarsia.

Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen
Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin
TILAAJILLE
Haluatko lukea koko artikkelin?
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Kiinan olympiatoivolla Chen Yillä, 9, on valtavat hauikset eikä lainkaan aikaa leikkiä – HS vieraili sisäoppilaitoksessa, jossa tulevaisuuden voittajat treenaavat kurinalaisesti kymmeniä tunteja viikossa
  2. Yksi Euroopan suurimmista sellutehtaista nousemassa Kemiin – Metsä Group suunnittelee tuhansia ihmisiä työllistävää uutta tehdasta
  3. Tutkija pitää Metsä Groupin uutista ilahduttavana, investointi säteilisi koko talouteen: ”Luo uskoa laajemminkin”
  4. Näin paljon metsää Kemin uusi sellutehdas söisi – asiantuntija arvioi, että puuta riittäisi niukin naukin
  5. Kemissä iloitaan tehdasuutisesta, muuttoliikekin voi kääntyä: ”Kovin toivottu välipäätös kaupungillemme”
  6. Helsinki syö ja juo täysin eri tavalla kuin muu Suomi, ja keskeltä pääkaupungin kuplaa löytyy äärimmäisten joukko
 2. Pääkirjoitus
  1. Espanja hoitaa historiansa aiheuttamia traumoja sunnuntain vaaleissa
  2. Vanha ansa uhkaa jälleen kerran hallitusneuvotteluja
  3. Kuntien välinen yhteistyö tuottaa Helsingin seudulla tulosta, vaikkakin hitaasti
  4. Huumemyrkytysten hoitaminen on jo hoitajien arkea, mutta piikitys­tilojen käyttöön­ottoon on vielä pitkä matka
  5. Houkutus populistien äänestämiseen kasvaa suurten kaupunkien väliin jäävillä reuna-alueilla
  6. Valtiopäivät avattiin sovitellen mutta epäillen
 3. Kotimaa
  1. Antti Rinne tekee hallitusta kysymyksillä, joissa on aivan eri henki kuin neljä vuotta sitten
  2. Näiden 11 kysymyksen pohjalta Sdp alkaa rakentaa hallitusta
  3. Eduskunta joutui siivoamaan oman väkensä ”Rajat kiinni nyt!” ja ”Vahva ilmastolaki nyt” -julisteet työhuoneiden ikkunoista
  4. Keskustan pitää ottaa heikko-osaiset paremmin huomioon, sanoo Antti Kaikkonen puolueensa rökäletappiosta
  5. Suomessa hyväksyttiin käyttöön puolen miljoonan euron täsmähoito syöpään
  6. Piskuinen Ii nousi ilmastotoivon airueksi – BBC hehkuttaa kunnan olevan Euroopan ilmasto­taistelun johtaja
  7. Selvitys tulevaisuuden veroista valmistui: kasvihuonepäästöille yhtenäinen vero, fossiilisten polttoaineiden veroja pitäisi kiristää
  8. Toriparkin vajoama syö Turun uskottavuutta – ”Kaivaustöissä on otettu turhia ja tarpeettomia riskejä”, sanoo asiantuntija
  9. Lapsiasiavaltuutettu: Oikeus parisuhde­terapiaan pitäisi kirjata hallitusohjelmaan
  10. SAS:n lentäjien lakko voi jatkua viikonlopun, jopa 170 000:n matkustajan lento vaarassa
  11. Alikersantti myöntää varusmiehen simputuksen ja pahoinpitelyn: löi rintaan, yritti ottaa niskalenkin ja kuristi hihnalla
  12. Salon kaupungin verkkosivujen kaataja joutuu maksamaan noin 17  000 euron vahingon­korvaukset
  13. Vakuutuskonserni Fennian yt-neuvottelut päätökseen – lähes sata työtehtävää lopetetaan
  14. Poliisi takavarikoi Lappeenrannassa tehdyssä kotietsinnässä työkaluja yli 15 000 euron edestä
  15. Naisten osuus laski Sdp:n eduskuntaryhmässä
  16. Ellen Thesleff on syntynyt vuonna 1869
 4. Kaupunki
  1. Etelähelsinkiläisen arvotalon uumeniin asennettiin robotti, joka mullistaa käsityksemme autojen pysäköintiin vaaditusta tilasta
  2. Matkustajat keksivät jälleen uuden keinon huijata lipuntarkastajia, mutta nyt HSL aikoo laittaa pummilla matkustavat kuriin
  3. Kontulan Nesteelle käveli perjantaina puukotettu ihminen – poliisi otti kuusi kiinni tapahtumien johdosta
  4. Kaverinsa teloitustyyliin Espoossa tappaneen 23-vuotiaan miehen tuomio koveni hovioikeudessa kuudella vuodella
  5. Syyte: Uhrin kurkku viillettiin riidan päätteeksi metsästysveitsellä auki Helsingin Jakomäessä, myöhemmin ruumis kuljetettiin Vihtiin
 5. Ulkomaat
  1. Venäläisen raakaöljyn pilaaminen oli tahallista ja siitä on tehty rikosilmoitus, sanoo öljy-yhtiö Transneft – Öljynvienti useisiin Euroopan maihin on keskeytetty
  2. ”Miljoonaperijätär” kestitsi New Yorkin seurapiirejä ja lainasi satojatuhansia dollareita – sitten paljastui, että hän on venäläisen rekkakuskin rahaton tytär
  3. Venäläisagentti Maria Butina tuomittiin USA:ssa puolentoista vuoden vankeuteen, Venäjä älähti
  4. Espanjan pääministeri Sánchez: Suomi on varoittava esimerkki äärioikeiston noususta
  5. Turkin puhdistukset jatkuvat yhä, nyt pidätysmääräys 210 sotilaasta
  6. Kukaan ei ymmärrä Emmanuel Macronia, mutta onneksi hän kehuu Suomea
 6. Talous
  1. Tekoäly ja robotit ovat uhka, mutta ratkaisu on olemassa: Pohjoismainen hyvinvointivaltio, sanoo taloustieteen tähti
  2. Suomalaisyritykset kertoivat sarjassa hyviä uutisia: UPM:ltä loistotulos, Valmetin tilauskanta ennätyksessä – Lue HS:n yhteenveto tulospäivästä
  3. Yhdysvaltojen talouskasvu voimistui yllättävän paljon alkuvuonna – Presidentti Trumpin tavoite ylittyi ainakin toistaiseksi
  4. Teollisuusliitto ja puuelementtiyritys Lapwall löysivät sovun – hakusaarto päättyy
  5. S-pankin yt-neuvottelut ohi: 54 työntekijää irtisanottiin
  6. Amazon teki taas ennätysvoiton, pyrkii nyt lyhentämään kuljetusaikoja
 7. Urheilu
  1. Jani Nikko aloitti sijoittamisen keräämällä tyhjiä pulloja – nyt hänen yrityksensä vastaa Patrik Laineen ja muiden tähtien kiekkomiljoonista
  2. Jalkapallotähti Neymar on pelikiellossa puolet ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheesta – syynä alatyylinen someraivo
  3. Moshtagh Yaghoubi nosti SJK:n tasapeliin – VPS:n voittotili yhä avaamatta
  4. Rasmus Karjalainen laukoi KuPSille kauden avausvoiton – ”Toivottavasti lukot aukesivat”
  5. Lauri Ala-Myllymäki ampui Ilveksen liigan kärkeen – ”Toisella puoliajalla meni vähän Havaijiksi”
  6. Ruotsin Daniel Zaarin ihmeellinen maali kaatoi vaisut Leijonat: ”Oli vähän huonoa tuuria”
  7. Jalkapallon Mestarien liigaan kaavaillaan sen historian suurinta uudistusta: kahdeksan joukkueen lohkot, joissa kuusi parasta varmistaisi paikkansa seuraavalle kaudelle
  8. Tuukka Rask johdatti Bostonin jatkoaikavoittoon, Miro Heiskanen urakoi jälleen Dallasin puolustuksessa
  9. Iivo Niskanen osallistuu Helsinki City Run -puolimaratonille, ”toivottavasti moni voittaa minut”
  10. Neljä ravikisaa tänä vuonna voittanut Mysteerio-ori kuoli yllättäen
  11. Lento-onnettomuudessa kuolleen Emiliano Salan isä menehtyi 58-vuotiaana sydänkohtaukseen
  12. Hiihtoliitto otti mallia Norjasta ja Ruotsista: päävalmentaja Matti Haavistosta tulee maastohiihtomaajoukkueen johtaja
  13. Azerbaidžanin F1-harjoituksista tuli nolo farssi: pystyyn noussut kaivonkansi tuhosi Williams-tallin auton, kaikki 320 kantta joutuivat syyniin
  14. Vuorikiipeilijä joutui odottamaan kaksi vuorokautta pelastuskopteria 7 500 metrissä Annapurnalla
  15. Huippulupaus Kaapo Kakko kulkee samaa reittiä kuin Patrik Laine: ”Jokainen huomaa, että on aika ihme poika”
  16. Perjantain tulospörssissä muun muassa autourheilua, golfia, jääkiekkoa ja keskeisimpiä rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Belgiassa moni olisi edelleen halunnut vaieta afrikkalaisten alistamisesta – uudelleen avattu museo paljastaa hirveän totuuden rasistisesta riistosta
  2. Kongoa lupailtiin myös Suomelle kun Afrikkaa jaettiin kuin kakkua
  3. Oodi on jo niin suosittu, että Helsingin kirjastobudjetti on menossa ainakin puoli miljoonaa euroa miinukselle
  4. Paula Vesala muuttui robotiksi Tavastian-konsertissaan, joka oli voimannäyttö siitä, kuinka poptähti voi käyttää valtaa
  5. Robotteihin on helppo suhtautua viileästi, kunnes kumppani tuo taloon tuhmia puhuvan seksirobotin
  6. Kuin kaksi marjaa? Kuuntele ja vertaa Bruce Springsteenin aamulla julkaistua singleä vuoden 1969 jättihittiin
  7. Maan tasalle pommitettu Suur-Merijoen kartano oli jugendin helmi ja rakentamatta jäänyt Kansanteatteri huippumoderni – Arkkitehtuurimuseo esittelee kaksi kadonnutta unelmaa
  8. Mestari Oiva Toikan viimeinen näyttely kannattaa käydä katsomassa viikonloppuna
  9. Kuuntelin Klaus Nomia ja koin kosmista yksinäisyyttä keskellä Helsingin ruuhkaa
  10. Katseen arvaamaton voima rakentaa salattujen toiveiden kaleidoskoopin
  11. Kivet uhmasivat painovoimaa Skotlannissa
  12. Tommi Korpela palkittiin Moskovan elokuvajuhlilla parhaan näyttelijän palkinnolla roolistaan Tyhjiössä
  13. Hanna-Reetta Schreckin kiitetty Ellen Thesleff -elämäkerta ilmestyy kesällä ruotsiksi
 9. Mielipide
  1. Suomalaista arvoyhteisöä on syytä kehittää ja vaalia
  2. Sotilasmusiikki ammattimaisen kritiikin piiriin
  3. Varhaiskasvatuksen oppiäidit ansaitsevat Helsinkiin omat kadut
  4. Vanhassa vara parempi, rantaradallakin
  5. Tutkijoiden pitäisi kertoa selvemmin, mikä tieto ei ole luotettavaa
  6. Väitöskirjan tekijää kohdellaan arvaamattomasti: Elin kuukausia tyhjän päällä
  7. Koko EU samaan aikavyöhykkeeseen
  8. Opettajan työ ei enää houkuttele
  9. Ratoihin kaavaillut rahat tieinvestointeihin
  10. Soluasunnot eivät ole ratkaisu
  11. Valomerkki on tehokas tapa varoittaa
  12. Moskova ei omista mitään aikaa
 10. Tänään
  1. Monen eri tyylin luottomuusikkona tunnettu Timo Kämäräinen päätyi soittamaan Ellipsin ja Olavi Uusivirran yhtyeisiin, vaikka ajankohtainen popmusiikki ei koskaan ole häntä sytyttänyt
  2. Sirkka Aula 1935–2019
  3. Kaksi Kaarloa, kaksi kultaa PM-lavalla
  4. Tapahtumia lauantaina 27. huhtikuuta
  5. Sorsa lentää pohjoiseen
  6. Unohtumatonta elokuvamusiikkia
 11. Radio ja TV
  1. Dokumentti avaa Cary Grantin ristiriitaista persoonaa ja lähtee liikkeelle elokuvatähden terapeuttisista LSD-kokeilusta
  2. Espanjalaisdraama ottaa mallia The Affair -sarjasta, mutta pehmoporno ja saippuaisuus heikentävät lopputulosta
  3. Hellyttävä ja kiehtova luonto-ohjelma vie ärjyn Tasmanian tuholaisen maisemiin
  4. Lauantain tv-elokuvia
 12. Lauantai
  1. Koomikko Mika Eirtovaaran isä oli suomalainen skeittauspioneeri, joka kuoli tapaturmassa 1980-luvulla: ”Isä sai paljon lokaa niskaan”
  2. Kannattaako turistin mennä Pornaisten kokoiseen Liechtensteiniin? Ainakin siellä on hiihtokeskus, kauniita maisemia ja korskeita asuintaloja
  3. Matkailija saattaa pelätä terrorismia, vaikka hyttynen on vaarallisempi
  4. Kamera puhelimella – HS testasi markkinoiden parhaat kännykkäkamerat, ja yhdessä asiassa ne päihittivät jopa ammattilaiskamerat
  5. Mitä tehdä, kun rakkaus omaan puolisoon tuntuu hiipuvan?
  6. Tuulilasista löytyi ohikulkijan mielipide – HS testasi G-Mersun, eikä järjenvastainen maasturimöhkäle selvästi miellytä kaikkia
  7. Yhä useampi haluaa maksaa auton käytöstä, muttei autosta – Yhdysvalloissa tämä sai autokauppiaat raivoihinsa
  8. Harva motoristi tiesi mitä tarkoittaa seikkailu­pyöräily, kunnes näyttelijä Ewan McGregor kurvasi televisiossa pois päällystetyltä tieltä
  9. Rengasliikkeet tarjoavat renkaanvaihtajalle tasapainottamista, mutta onko se tarpeen? Asiantuntija vastaa
 13. Sarjakuvat
  1. Karlsson
  2. Fingerpori
  3. Viivi ja Wagner
  4. Lassi ja Leevi
  5. Harald Hirmuinen
  6. Wumo
 14. Ajanviete
  1. Miniristikko: Sä ootko pelimies taikka pelinainen?
  2. Kenestä hiihtäjästä kertoo näytelmä Tahto? – Tämä ja muuta mielenkiintoista tänään Uutisgurussa
  3. Päivän sudoku

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kriitikkona ei voi toimia, jos ei tykkää mistään, sanoi Helena Ylänen – HS julkaisee seitsemän kirjoitusta legendaarisen elokuvatoimittajan kaikkien aikojen parhaista elokuvista

   Tilaajille
  2. 2

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  3. 3

   Tervetuloa 1970-luvulle: Vantaalla on autokorjaamo, jota on vaikea uskoa todeksi merkkikorjaamojen aikakautena

  4. 4

   Saaren uumenista nousee herkkä aarre, joka ei ole nähnyt päivänvaloa vuosiin – Nyt se on uhattuna, ja samalla koko Langeoogin tulevaisuus

   Tilaajille
  5. 5

   HS löysi historiallisen kuvan 15-vuotiaasta Teemu Pukista – Super­tähden ensimmäisessä ottelussa kuuluttaja kaljoitteli ja järjestystä yritti valvoa tuleva ministeri

   Tilaajille
  6. 6

   Gravity-elokuvan virhe onkin tahallinen ja vitsi

  7. 7

   Kapitalismille vaativat nyt suunnan­muutosta niin suur­yritykset kuin arvovaltainen talous­lehtikin – Miten tässä näin kävi?

  8. 8

   Onko tässä vuoden auto? Škoda iskee suosittuun autoluokkaan uskomattoman tilavalla ja mutkattomalla uutuudella

   Tilaajille
  9. 9

   Patrik Laine pyysi anteeksi kommenttejaan

  10. 10

   Antti Rinnettä poikkeuksellisesti arvostellut vasemmiston Merja Kyllönen sai heti palautetta pää­ministeriltä – ”En varmaan koskaan enää piiskaa pää­ministeriä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Pirtua suoneen”, ”verinäyte krapulassa” – lääkäriopiskelijoiden alkoholikeskeinen bilekulttuuri yllätti uuden opiskelijan

  2. 2

   Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

  3. 3

   Päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen amerikkalaisen Daytonin pormestari rukoili pelastusta kaupungilleen – Vastaus tuli Suomesta

   Tilaajille
  4. 4

   Antti Rinnettä poikkeuksellisesti arvostellut vasemmiston Merja Kyllönen sai heti palautetta pää­ministeriltä – ”En varmaan koskaan enää piiskaa pää­ministeriä”

  5. 5

   Nuori kirurgi poisti vuonna 1995 esimiehensä käskystä elimiä elävältä mieheltä, nyt Enver Tohti kiertää maailmalla kertomassa Kiinan elin­ryöstöistä

  6. 6

   Yksittäinen suku voi hallita arvoalueella sijaitsevaa Helsingin vuokra-asuntoa vaikka ikuisesti – Näin järjestelmän sisällä on mahdollista kikkailla

  7. 7

   Pakarat ja vinot vatsalihakset ovat usein coren heikko lenkki – Viisi helppoa liikettä, jotka treenaavat keskivartaloa

   Tilaajille
  8. 8

   Poliisi julkaisi kuvan Milliklubin ovella tapahtuneesta välikohtauksesta: Kamerassa näkyy mies, joka löi ja potkaisi jonossa

  9. 9

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  10. 10

   Asukas siirsi kaupungin asunnon vuokra­oikeuden omalle vanhemmalleen ja takasi tälle leppoisan elämän

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  4. 4

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  5. 5

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  6. 6

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  7. 7

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  8. 8

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  9. 9

   Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

  10. 10

   Ratsastajat ovat aiempaa isompia, ja moni talli on päätynyt asettamaan paino­rajoja: ”Aihe on monelle yli 40-vuotiaalle naiselle hirvittävän herkkä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää