Normandia on yksi Ranskan parhaista ruokaseuduista – Camembert ja Calvados houkuttavat herkkukierrokselle - Päivän lehti 27.10.2018 | HS.fi

Normandia on yksi Ranskan parhaista ruokaseuduista – Camembert ja Calvados houkuttavat herkkukierrokselle

Camembertin kylä antoi nimen juustolle, Calvadosin alue omenaviinalle.

Calvados Christian Drouinin kahdella tilalla kasvaa 35 omenalajiketta. Poimintakausi kestää marras-joulukuulle.­

26.10.2018 14:26 | Päivitetty 27.10.2018 9:38

Camembert / Coudray-Rabut. Normandia on yksi Ranskan parhaista ruokaseuduista. Sieltä tulevat monet ranskalaisen keittiön kuuluisuudet: pehmeä valkohomejuusto camembert, kuiva siideri ja omenaviina calvados.

Camembert on saanut nimensä pittoreskista pikkukylästä Normandian kumpuilevalla maaseudulla. Kylä koostuu vain muutamasta talosta, ja ympäröivillä pelloilla on illansuussa liikkeellä enemmän lehmiä kuin kylässä asukkaita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?