Päivän lehti 28.1.2017
Päivän lehti 28.1.2017    |   Näyttelyarvostelu

Fysiikan lait ja kauneus valtasivat Taidehallin

Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen retrospektiivia on odotettu.

Paraboliset peilit, geigermittari, pietsokaiuttimet, led-valot, solenoidi, virtalähde, aktuaattorit, venymisliuskasensori, analogiset siniaalto-oskillaattorit: Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen näyttely Helsingin Taidehallissa on härvelien juhlaa. Se on kehu, sillä Grönlundin ja Nisusen härvelit houkuttelevat esiin sekä esteettistä mielihyvää että oivalluksia maailmasta.

Yhdessä salissa kuuluu pienten teräskuulien ropina, kun moottori kallistelee niitä sisältävää laatikkoa. Toisessa kohdin jytisee matalaakin matalampi bassoääni, ja kolmannessa salissa iso kuula jyristelee pitkin kiskoja kierros toisensa jälkeen.

Kun taiteilijoita valokuvataan, tuntikausia vierineen kuulan liike hidastuu yhtäkkiä ja sitten pysähtyy. Hiljalleen kuula lähtee vierimään toiseen suuntaan. Taiteilijat katsovat teosta huolestuneina. Teos vaatii lisää säätämistä.

Näyttelyn nimi on Grey Area, koska taiteilijat toimivat harmaalla alueella eri alojen välillä: molemmat taiteilijat ovat opiskelleet arkkitehtuuria, mutta tekevät taidetta, joka ammentaa tieteestä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Taidehallin teokset kuvaavatkin fysikaalisia ilmiöitä: painovoimaa, magnetismia, radioaktiivisuutta, aineen laajentumista. Aineettomat ilmiöt saavat pelkistetyn, elegantin muodon. Teosten tekniikka on usein varsin analogista: ei-insinöörikin pääsee kärryille siitä, mitä niissä tapahtuu.

Pyörivätkö taiteilijat sitten paljon rautakaupoissa vai mistä teokset syntyvät?


”Kyllä rautakauppaskeneä tulee seurattua aika tarkkaan”, myöntää Grönlund.

Teokset lähtevät kuitenkin useimmiten liikkeelle arkielämän havainnosta, sanoo Petteri Nisunen.

Tavoitteena on silmien avaaminen maailman ilmiöille, Grönlund selittää. Aikuinen oppii olemaan ihmettelemättä painovoimaa tai valoa, vaikka molemmat ovat toki pieni ihme.


”Miten kukaan käyttää aikaansa television katseluun kun ikkunasta näkyy miljoona kertaa ihmeellisempiä asioita?” Grönlund sanoo.

Taiteilijat valitsivat Taidehallin näyttelystä kolme itselleen merkityksellistä teosta.


Ultrasound Installation, 1996

Kun kahden parabolisen peilin väliin asettuu seisomaan, valtaa korvat vihlova ujellus, joka on lähtöisin peilien polttopisteeseen asetetuista kaiuttimista. Geigermittari mittaa ympäristön radioaktiivista säteilyä, ja ääni muuttuu sen mukaan.

Tommi Grönlund: ”Nuo peilit ovat toisen maailmansodan ­aikaisia ilmatorjuntavalonheittimen peilejä, älyttömän hienosti tehtyjä. Heurekassa oli aikoinaan tehty tällaisilla peileillä ­äänidemo, ja me kiinnostuimme siitä. Joku kertoi, että Jyväskylän lähellä on armeijan laitteiden hautausmaa, suo, jossa oli vanhoja panssarivaunuja ja laitteita. Me ajoimme sinne Petterin isän avolavakuorma-autolla, rämmimme suossa yhden päivän ajan ja purimme peilejä niistä valtavista vehkeistä.”

”Yleensähän noilla peileillä heijastetaan valoa, mutta kor­keataajuuksinen ääni käyttäytyy samalla tavalla. Halusimme tutkia interferenssi-ilmiötä [kahden ääniaallon yhdistymistä], ja näillä sai aikaiseksi siihen täydellisen setupin.”

Petteri Nisunen: ”Ensimmäisen Manifesta-biennaalin kuraattoreista yksi oli Hans-Ulrich Obrist, ja hän valitsi meidät sinne. Vaikka sitä ei silloin ymmärtänyt, Manifesta oli uusi biennaali joka sai paljon huomiota, ja sen kautta saimme kutsuja muihinkin näyttelyihin. Biennaalin jälkeen Kiasma osti teoksen ko­koelmiinsa. Se on ollut Suomessa esillä kerran, Tampereen taidemuseossa 1997.”

The North Is Protected, vaijeri-installaatio, 2001

Viisi kerrosta teräsvaijereita kulkee salin seinän suuntaisesti ja liikkuu hitaasti suhteessa toisiinsa. Teos oli esillä 2001 Venetsian biennaalin Pohjoismaiden paviljongissa, jonka Grönlund ja Nisunen kuratoivat.

Mukana olivat myös ruotsalais- ja norjalaistaiteilijat Leif Elggren, Carl Michael von Hausswolff ja Anders Tomren. Venetsian jälkeen teos ei ole ollut esillä.

Taidehalliin teoksen ripustaminen vei noin viikon.

Petteri Nisunen: ”Emme kokeneet itseämme kuraattoreiksi, joten meille oli selvää alusta asti, että siitä tulisi yhteisprojekti. Kävimme tutustumassa paviljonkiin, ja päätimme sen erityisen arkkitehtuurin innoittamina, että näyttelystä tulisi visuaalisesti minimaalinen ja arkkitehtuuriin sitoutunut. Päätimme myös, että se olisi kokonaisuus, emmekä kertoisi mikä on kenenkin työ.”

”Vaijeriteos lähti liikkeelle paviljonkirakennuksen arkkitehtuurista. Olimme kiinnostuneita interferenssistä ja kineettisistä ideoista, ja halusimme tehdä jonkun ison teoksen, jonka voisi kuitenkin kuljettaa Venetsiaan. Teos oli niin voimakkaasti osa sitä kokonaisuutta ja toisaalta niin hankalaa laittaa pystyyn, ettei ole tullut montaa kertaa mieleen panna sitä uudestaan esille. Tuntui, että jos sitä ei tehdä nyt, menee taas 20 vuotta, ja sitten varaston nurkasta löytyy enää joku ihmeellinen jäänne.”

Orbita, 2005

40-senttinen teräskuula vierii pitkin teräskiskoja ympäri ja ympäri, sillä pienet moottorit kaventavat kiskoja aina kuulan mentyä ohitse, luoden kuulalle aina hienoisen alamäen. Kehän keskellä riippuva hehkulamppu heittää seinälle kuulan varjon. Vieressä valokuvasarja kuvaa päivän kiertoa.

Petteri Nisunen: ”Tämä tehtiin Nicola Fornello -galleriaan Pratoon, joka on Firenzen kupeessa. Meitä innosti Firenzessä tekniikan museo, jossa oli hienoja malleja esikopernikaanisesta aurinkokunnasta. Oli nähty kauhea vaiva, kehitetty tekninen malli, jossa aurinko ja planeetat kiertävät maata. Se, että silloiset tieteelliset näkemykset mullistuivat niin radikaalisti suhteellistaa myös nykyisiä käsityksiämme maailmasta. Mielestäni siinä on jotain lohdullista.”

”Rakennamme teokset usein pitkälti paikan päällä. Orbitaa varten testasimme tekniikkaa täällä, mutta kiskot tehtiin italia­laisella konepajalla meidän piirustusten mukaan. Menimme paikalle ja toivoimme, että teos toimii. Se on ollut meidän tekemisellemme aika tyypillistä. On tullut tutuksi juosta vieraassa kaupungissa etsimässä komponenttia elektroniikkakaupasta kun olemme hajottaneet jonkin vehkeen.”

Tommi Grönlund: ”Tässä on hyvää se, että tämä on vain taidetta.”

Petteri Nisunen: ”Teos on valmis kun taiteilija niin sanoo.”

Näyttely Grönlund – Nisunen Helsingin taidehallissa 28.1.–5.3.2017.

Ketkä?

Tommi Grönlund (s. 1967) ja Petteri Nisunen (s. 1962)


 Ovat työskennelleet yhdessä 1990-luvun puolestavälistä saakka. Tapasivat Tampereen teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksella.

 Heidän teoksensa ammentavat usein luonnontieteistä. Tärkeää on liike ja ääni.

 Valittiin vuoden nuoriksi taiteilijoiksi 1997.

 Kuratoivat Venetsian biennaalin Pohjoismaiden paviljongin 2001.

 Grönlund tunnetaan myös Sähkö Recordings -levymerkin perustajana. Nisunen on opettanut vuodesta 2012 saakka Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuvataide
 • Näyttelyt
 • Taidehalli
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Halla-aho olisi vahvoilla Soinia vastaan puheenjohtajakisassa, mutta puolueen ulkopuolella kannatus jää vaisuksi
  2. Timo Soini: Donald Trumpin ensimmäinen viikko oli ”taattua tavaraa” – ”Yleensä politiikassa pärjää se, jolla on paras tarina”
  3. Merkillinen tarina suomalaismiehestä paljastui CIA:n arkistoista – mutta kuka oli ”case Romppanen”?
  4. Ohjaaja Aki Kaurismäki kertoo, mikä kaikki ”pakolaisia kyykyttävässä” Suomessa on pielessä
 2. Pääkirjoitus
  1. Sote ei ole valmis vielä syntyessään
  2. Soini kelpaa suomalaisille, Halla-aho omalle puolueelle
  3. Valistus ehkäisee raiskauksia
  4. Kuka vahtii agentteja?
  5. Vankilat muuttuvat näkymättömiksi
  6. Suomalaisen korruption torjuntaa pitää tehostaa
 3. Kotimaa
  1. Kaupungeissa asutaan yhä ahtaammin – vantaalaisperheellä on 97 neliötä, mutta silti huoneita on liian vähän
  2. Viime päivien hienot aamuruskot johtuvat helmiäispilvistä – Keski-Suomessa kannattaa tähyillä myös revontulia
  3. Tanssivat lohikäärmeet ja kiinaa puhuvat muumit juhlivat kiinalaista uuttavuotta Helsingissä – kukon vuosi käynnistyi ilotulituksella
  4. Kiinalaisturistien miellyttäminen on taitolaji – tarjoa viinapaukku lämpimänä ja ymmärrä erilaista jonotuskulttuuria
  5. Suomea uhkaavat trooppiset taudit ja äärisäät, jotka tappavat ja maksavat miljardeja – Lista ilmastonmuutoksen uhista kasvaa entisestään
  6. Valtio säästää nyt siirtämällä palveluita nettiin, ja digijohtaja Nina Nissilän työnä on tehdä niistä ymmärrettäviä
  7. Tuhkarokko voi aiheuttaa epidemian kymmenissä kunnissa – rokotuskattavuus on pudonnut alle kriittisen rajan monilla alueilla
  8. Poliisi julkisti viime vuoden rikostilaston – ulkomaalaisten tekemiksi epäillyt raiskaukset lisääntyivät 40 prosenttia
  9. HS:n muuttuva artikkeli sai pohjoismaisen datajournalismi­palkinnon
  10. Eläinsuojelujärjestö vaatii turvakotia lopuille Särkänniemestä siirretyille delfiineille
  11. Mies linnoittautui kerrostalo­asuntoon, telkesi oven pesukoneella ja uhkasi poliiseja räjähteillä Valkeakoskella
  12. Suomesta löytyi ennätysmäärä väärennettyjä seteleitä
  13. Puolustusministeri MTV:lle: Varusmiehet palvelukseen ehkä neljä kertaa vuodessa
  14. Suomalainen idea äitiyspakkauksista leviää – nyt vuorossa Yhdysvallat
  15. Turvallisuussalaisuuden paljastamisesta tuomitaan vähintään neljä kuukautta vankeutta
  16. Helsingin korruptioepäilyn suuruus on miljoonia euroja
  17. Valitus YK-komitealle on toinen Suomea koskeva
  18. Unkarissa sijaitsee Balaton-järvi
 4. Kaupunki
  1. ”Karnevaalikatu on kuollut” – Bailupaikat jättivät Ison Roban ja Punavuoren
  2. Vantaa ei halua maksaa senttiäkään itämetrosta – Helsingissä väläytetään Vantaan kaakkoisosan kaappaamista
  3. Kauhuhuume rantautui toden teolla Helsinkiin – metamfetamiinia liikkuu kilokaupallla pääkaupungin kaduilla
  4. Tutkimus: Irakilaiset turvapaikanhakijat ja suomalaiset haaveilevat samoista asioista – odotukset nopeasta työllistymisestä osoittautuneet epärealistisiksi
  5. Vihdin poliisimurhan tutkinta päättyi – mies ampui selkään vanhempaa konstaapelia, joka auttoi vamman saanutta työtoveria
 5. Ulkomaat
  1. Espen Nordahl tietää, millaista on kaivaa ystävää lumivyöryn alta omin käsin – äärisäät ja lumivyöryt lisääntyvät Pohjoismaissa
  2. USA:n arktinen lähettiläs haluaisi viedä Trumpin Alaskaan – ”Siellä ilmastonmuutoksen voi nähdä omin silmin”
  3. Britannian May tapasi Trumpin Valkoisessa talossa – Trump: ”Suhteestamme tulee upea”
  4. Latvian presidentti: Venäjän yritys vaikuttaa venäjänkielisten ajatteluun epäonnistui
  5. Barcelona kyllästyi turistivilinään – alkaa rajoittaa matkailua uudella lailla
  6. Ranskan Hollande: Trumpin hallinto on Euroopalle haaste
  7. Turkki kiristää Kreikkaa pakolaispolitiikalla: Uhkaa perua sopimuksen, jos Kreikka ei palauta turkkilaissotilaita
  8. Ruotsi huolestui maineestaan ulkomailla
  9. Dagens Industri: Ruotsin entistä rahaministeriä epäillään lahjusrikoksesta
  10. Israelin pääministeri Netanjahu jälleen poliisikuulustelussa korruptioepäilyistä
  11. Afrikan maat suunnittelevat joukkoeroa kansainvälisestä rikostuomioistuimesta
  12. Ruotsi huolestui maineestaan ulkomailla
 6. Talous
  1. Samppanja käy kaupaksi ja taksilla ajetaan taas – talouden nousu häämöttää viimeinkin
  2. Elisa maksaa osinkoja avokätisesti – vuosi 2016 oli historian paras
  3. Brittisijoittaja ostaa Pohjoismaiden McDonald’sien franchising-oikeudet – sama mies teki 200 miljoonan euron tappiot levy-yhtiökiistassa
  4. Finavia-syytteet johdannaiskaupoista kaatuivat käräjäoikeudessa
  5. Valtion sijoitusyhtiö Solidiumille uusi toimitusjohtaja Nordeasta
  6. Yhdysvaltojen talouskasvu hidastui ennakoitua enemmän loppuvuonna
  7. Volkswagenin entinen toimitusjohtaja saa syytteet päästöhuijauksesta
  8. Millä hinnalla asuntolainaa nyt saa? Osallistu kyselyyn
 7. Urheilu
  1. Pelto pois, olympiakylä tilalle – HS kävi Kiinan olympiakaupungissa, jossa vielä aasit nyhtävät korsia hiihtojen maalialueella
  2. Emmi Peltonen, 17 halusi näyttää ja onnistui EM-jäällä – ”Suoritus oli paras, minkä olen luistellut”
  3. Kontinen ja Peers saavat suuren mahdollisuuden Australian avointen finaalissa lauantaina
  4. Rafael Nadal kesti raastavan ja lähes viisituntisen välierän, klassikkofinaali odottaa Australiassa
  5. Koripallon suomalaistähti Lauri Markkanen matkalla NBA:n varaustilaisuuden kuumaksi nimeksi
  6. Kengät kateissa – Kaisa Lehtonen juoksi kauden avauskilpailussaan hetken paljain jaloin: ”Harmittaa ihan sikana”
  7. Kantti irtosi laudasta, nauhat katkesivat kengistä – Enni Rukajärvi voitti silti Italiassa
  8. Memphis Depayn piti olla ”uusi Cristiano Ronaldo” – Romahti 18 kuukaudessa
  9. Mikko Korhonen jaetulla kärkipaikalla – ”Oli aika hapokas herätys”
  10. Poutala ja Koskela jäivät luistelukärjen vauhdista Berliinissä
  11. Kaikki neljä suomalaista selvittivät tiensä maailmancupin sunnuntain mäkikisaan
  12. Perjantain tulospörssissä muun muassa jääkiekkoa, taitoluistelua ja keskeisimpiä rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Fysiikan lait ja kauneus valtasivat Taidehallin
  2. Taiteilijanero halvensi vaimoaan ja vei tältä lapset
  3. Synkkä kuvaus totalitarismista myytiin Yhdysvalloissa loppuun Trumpin tultua valtaan – Tällainen on George Orwellin 1984 ja näin se kuvaa myös Trumpin aikaa
  4. Suomen Pankin arvotaide ei ole nähtävillä riittävästi – auttaisiko Saksan malli?
  5. Hannu Salama näyttäytyy itseoppineena ja itsetietoisena kirjailijana
  6. Norjalaiskaksosista Marcuksesta ja Martinuksesta kertova elokuva on mainokseksi harvinaisen kiva
  7. Tämä elokuva kahmi ensimmäisenä 14 Oscar-ehdokkuutta – Kaikki Eevasta oli naisnäyttelijöiden juhlaa
  8. Koko perheen Suomi100 -Tomppa – sievisteleeko Tom of Finland -elokuva pornografin tarinaa?
  9. Suomen viisuedustajasta äänestävät nyt myös kansainväliset raadit – Suomen edustaja selviää tänään
  10. Poikkeuksellinen määrä suomalaisia levyjä ehdolla pohjoismaisen musiikkipalkinnon saajaksi – joukossa mustaa psykometallia
  11. Viikonlopun näyttelykierros: ylikierroksilla käyviä revontulia, hienovireistä kolorismia ja leikittelevää keskeneräisyyttä
  12. Esa-Pekka Salonen jatkaa Philharmonia Orchestran johdossa – Lontooseen luvassa Suomen ja oman syntymäpäivän juhlintaa
  13. Arkeologit: Väite Bosnian pyramideista on huijausta
  14. Obaman muotokuva hahmottui suolasta
  15. Tutkimus: Koirat pitävät reggaesta ja softrockista
 9. Mielipide
  1. Inhimillinen politiikka voi saada aikaan talouskasvua
  2. Kansantalous ei ole vielä selviytymisuralla
  3. Kuntavaaleissa on puhuttava energiasta
  4. Palveluasuntoihin pääsyä tulee nopeuttaa
  5. Mikropankit voisivat antaa lainoja köyhille nuorille
  6. Kun päihderiippuvaisella herää halua saada apua, vieroitukseen pitäisi päästä heti
  7. Mihin pankin perimä tilimaksu perustuu?
  8. Lisää kaksikielisiä luokkia Helsinkiin
  9. Kuntien työpaikkoja miehitetään poliittisin perustein
  10. Rikkooko postilain muutosesitys perustuslakia?
 10. Tänään
  1. Donald Trump käynnisti mediatutkijan kulta-ajan – Anu Koivusta hämmentää presidentin valehtelu
  2. Maija-Liisa Majanlahti 1939–2017
  3. Matti Laiho 1943–2016
  4. ”Lapualaismorsian” kotimaisen elokuvan uutena suunnitelmana
  5. Tapahtumia lauantaina 28. tammikuuta
  6. Kartta kädessä taiteen ääreen
  7. Anatominen safari eläinten maailmaan
 11. Lauantai
  1. Konkurssin tehneen kivijalkakauppiaan pojasta tuli miljonääri – nyt hänen bisneksensä lisää kivijalkakauppojen ahdinkoa
  2. Entinen himoshoppaaja lopetti vuodeksi vaatteiden ostamisen – shoppailusta voi pahimmillaan tulla riippuvuus
  3. Kambodža on uudempi tuttavuus Thaimaan naapurissa – matkailijalle edullinen, kaunis ja kaoottinen
  4. Korttimaksu kannattaa – HS vertaili, mikä on edullisin tapa maksaa ulkomaanmatkalla
  5. Ennen dieselautoja pidettiin ympäristöä säästävinä, nyt niitä kielletään maailmalla päästöhirmuina – kannattaako dieselautoa enää ostaa?
  6. HS koeajoi: Peugeotin uusi katumaasturi on raikas ja jämäkkä – näiden ominaisuuksien ansiosta se pääsi vuoden auto -kisan finaaliin
  7. Trafi julkaisi laajan katsastustilaston – katso oman autosi hylkäysprosentti ja yleisimmät viat hakukoneella
  8. Max ja Jänskä testasivat koirien iPad-pelejä – katso, miltä koirien pelaaminen näyttää
  9. Onko tietokoneen johto varmasti seinässä? It-tukihenkilöt kertovat, mitkä ovat soittajien yleisimmät ongelmat
 12. Radio ja TV
  1. Lauantai-ilta on Bob Dylanin
  2. Turtlet nousivat New Yorkin viemäristä koko maailman sankareiksi
  3. Kiitos Putous, kun et ollut huono
  4. Lauantain elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Harald Hirmuinen
  4. Lassi ja Leevi
  5. Wumo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  2. 2

   Vantaa alkaa maksaa lastensuojelun työntekijöille liki 5 000 euron ”tulospalkkioita” – ja poliitikot rajaisivat yhden työntekijän vastuulle korkeintaan 30 lasta

  3. 3

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  4. 4

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  5. 5

   Helsingin poliisi puolustaa itsenäisyyspäivän kiinniottoja: Poliisia kuvannut pyöräilijä kieltäytyi järjestelmällisesti kertomasta henkilöllisyyttään

  6. 6

   Näkymättömän laatikon haaste leviää kulovalkean tavoin somessa – temppu näyttää helpolta mutta ei todellakaan ole, selvitimme treenivinkit

  7. 7

   Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

  8. 8

   Vegaanisen joulupöydän saa nyt koottua helpommin kuin koskaan – keräsimme bloggarien parhaat ruokavinkit, mukana vegaaninen munavoi ja sinihomejuusto

  9. 9

   Testasimme langattomia kuulokkeita toimistossa ja lenkkipolulla – Vastamelukuulokkeiden äänenlaatu hämmästytti

  10. 10

   Uutistoimisto: Pentagon joutuu perääntymään Trumpin määräyksestä ja päästämään sukupuolensa korjanneet Yhdysvaltain sotaväkeen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  2. 2

   Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu

  3. 3

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  4. 4

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  5. 5

   Kiinalainen ”mopotäkki” voisi olla hitti Suomessakin, vinkkaa Pekingissä päivittäin mopoileva Minna Mustonen – kypärää hän ei käytä ”turvallisuussyistä”

  6. 6

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  7. 7

   Lääkäriksi opiskelu on monille stressiä ja kovaa kilpailua, mutta paineista ei silti puhuta avoimesti – ”Moni vaatii itseltään paljon”

  8. 8

   Alaikäinen poika joutui ryöstön uhriksi keskellä päivää Helsingin rautatieasemalla – ryöstäjä sai ensin pelkkiä kolikoita

  9. 9

   Alpakkatapahtuman järjestäjien pieni vale oli iso isku luottamukselle – On ankeaa, kun joutuu epäilemään motiiveja pörröisten eläinten paijaamisen taustalla

  10. 10

   Putkipommi räjähti Manhattanilla: Yksi otettu kiinni, useita loukkaantunut – pormestarin mukaan kyseessä oli terrori-iskun yritys

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  4. 4

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  5. 5

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää