Brunssipotut avokadolla ja pekonilla - Päivän lehti 28.2.2019 | HS.fi

Brunssipotut avokadolla ja pekonilla

Pekoni, muna ja avokado ovat brunssin ehdottomat kulmakivet. Nyt kananmuna hyydytetään uuniperunaan ja muut tarjoillaan hauskan herkun lisäkkeenä.

28.2.2019 2:00 | Päivitetty 28.2.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 1 h

  • 4 isoa Rosamunda-perunaa

  • 8 viipaletta pekonia

  • 4 kananmunaa

  • 4 rkl parmesaania raastettuna

  • 2 avokadoa

  • 4 rkl ruohosipulia tai muuta yrttiä hienonnettuna

Harjaa perunat puhtaiksi. Pistele niihin reikiä. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30–60 minuuttia eli siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta.

Leikkaa pekonit pieniksi kuutioiksi. Paista pekonit pannulla ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa uuniperunoista 'hattu' pois. Koverra hieman sisusta pois. Riko muna jokaiseen perunaan. Laita perunat takaisin uuniin. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa, kunnes muna on hyytynyt.

Ripottele parmesaania kuumille perunoille. Lisää pekonit, kuutioidut avokadot ja ruohosipuli. Tarjoa sellaisenaan tai majoneesin ja salaatin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?