4 annosta
valmistusaika 1 h
4 isoa Rosamunda-perunaa
8 viipaletta pekonia
4 kananmunaa
4 rkl parmesaania raastettuna
2 avokadoa
4 rkl ruohosipulia tai muuta yrttiä hienonnettuna
■ Harjaa perunat puhtaiksi. Pistele niihin reikiä. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30–60 minuuttia eli siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta.
■ Leikkaa pekonit pieniksi kuutioiksi. Paista pekonit pannulla ja laita talouspaperille valumaan.
■ Leikkaa uuniperunoista 'hattu' pois. Koverra hieman sisusta pois. Riko muna jokaiseen perunaan. Laita perunat takaisin uuniin. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa, kunnes muna on hyytynyt.
■ Ripottele parmesaania kuumille perunoille. Lisää pekonit, kuutioidut avokadot ja ruohosipuli. Tarjoa sellaisenaan tai majoneesin ja salaatin kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen