4 annosta
valmistusaika 1 h
4 isoa Rosamunda-perunaa
100 g palvikinkkua
2 ananasrengasta (säilyke tai tuore)
100 g sinihomejuustoa
1 prk (400 g) valmista tomaattipastakastiketta
1 dl parmesaania raastettuna
muutama oksa basilikaa
■ Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise ne pitkittäin. Leikkaa tarvittaessa pohjasta pieni pala pois, jotta perunat pysyvät paremmin pystyssä. Valuta päälle hieman öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 20–40 minuuttia eli siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta.
■ Hienonna kinkku. Viipaloi ananas. Murustele sinihomejuusto.
■ Laita perunoiden päälle tomaattikastiketta, sinihomejuustoa, ananasta ja parmesaania. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Viimeistele basilikalla.
Resepti: Sanna Kekäläinen