Pizzanmakuiset uuniperunat - Päivän lehti 28.2.2019 | HS.fi

Pizzanmakuiset uuniperunat

Pidätkö americano-pizzasta? Rakastat taatusti näitä pitkittäin halkaistuja uuniperunoita, jotka lastataan kinkulla, ananaksella ja sinihomejuustolla.

28.2.2019 2:00 | Päivitetty 28.2.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 1 h

  • 4 isoa Rosamunda-perunaa

  • 100 g palvikinkkua

  • 2 ananasrengasta (säilyke tai tuore)

  • 100 g sinihomejuustoa

  • 1 prk (400 g) valmista tomaattipastakastiketta

  • 1 dl parmesaania raastettuna

  • muutama oksa basilikaa

Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise ne pitkittäin. Leikkaa tarvittaessa pohjasta pieni pala pois, jotta perunat pysyvät paremmin pystyssä. Valuta päälle hieman öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 20–40 minuuttia eli siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta.

Hienonna kinkku. Viipaloi ananas. Murustele sinihomejuusto.

Laita perunoiden päälle tomaattikastiketta, sinihomejuustoa, ananasta ja parmesaania. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Viimeistele basilikalla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Luitko jo nämä?