Välimerelliset potut - Päivän lehti 28.2.2019 | HS.fi

Välimerelliset potut

Fetaa, hummusta, tsatsikia, oliiveja, kikherneitä. Niillä on välimerelliset uuniperunat täytetty.

28.2.2019 2:00 | Päivitetty 28.2.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 1 h

  • 4 isoa Rosamunda-perunaa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 200 g fetajuustoa

  • 2 dl kalamata-oliiveja

  • 2 dl kypsiä kikherneitä

  • 1 dl lehtipersiljaa tai muuta yrttiä hienonnettuna

Tarjoiluun:

  • hummusta ja tsatsikia

Harjaa perunat puhtaiksi. Pistele niihin reikiä. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30–60 minuuttia eli siihen asti, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta.

Tee perunoihin viillot. Valuta päälle hieman öljyä. Lisää murusteltu feta, oliivit ja kikherneet. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.

Tarjoa hummuksen ja tsatsikin kanssa.

Vinkki: Myös uunissa paahdetut kirsikkatomaatit sopivat hyvin uuniperunoiden kumppaniksi.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?