Päivän lehti 28.6.2019

Hovioikeus: Jari Aarnio on ”Pasilan mies”

Hovioikeus piti voimassa Jari Aarnion tuomion. Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio osoitti hovioikeuden mukaan poikkeuksellista häikäilemättömyyttä junaillessaan Suomeen 800 kiloa hasista ja aikoessaan lavastaa omista rikoksistaan syyttömän miehen.

”En näe, että tällä olisi ennakkopäätösmerkitystä, koska tämä on niin ainutlaatuinen tapaus eikä vastaavia muita ole.”

Näin kommentoi Turun yli­opiston prosessioikeuden professori Johanna Niemi Helsingin hovioikeuden historiallista tuomiota. Hovioikeus antoi torstaina päätöksensä yhdessä Suomen merkittävimmistä poliisikorruption ja järjestäytyneen rikollisuuden oikeusjutuista.

Oikeuden mukaan Jari Aarnio järjesteli vuonna 2011 Suomeen noin 800 kiloa hasista samaan aikaan, kun hän työskenteli Helsingin huumepoliisin päällikkönä. Rikoksia peittääkseen hän aikoi järjestää syyttömän miehen huumeliigaa johtaneeksi ”Pasilan mieheksi”.

Hovioikeus piti voimassa Aarniolle tuomitun maksimirangaistuksen, kymmenen vuotta vankeutta muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista.

Tuomion mukaan hovioikeudessa esitetty uusi näyttö antoi vahvaa lisätukea sille käräjäoikeuden johtopäätökselle, että Aarnio oli ”Pasilan mies”.

Hovioikeus arvioi Aarnion menettelyä ankarasti. Aarnio käytti huumerikoksia tehdessään ja peitellessään virkansa suomia mahdollisuuksia, eikä piitannut muille aiheutuvista seurauksista.

”Rikokset ovat olleet erittäin vakavia ja vahingollisia ja osoittaneet poliisin päällikkövirassa toimivalta henkilöltä poikkeuksellista häikäilemättömyyttä”, hovioikeus lausui.

Hovioikeus katsoi Aarnion syyllistyneen viiteen törkeään huumausainerikokseen sekä törkeään todistusaineiston vääristelemiseen, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen ja lukuisiin virkarikoksiin. Hovioikeus katsoi Aarnion syyllistyneen yhteensä 18 rikokseen.

Yksi jutun syyttäjistä, kihlakunnansyyttäjä Antti Sundberg, pitää hovioikeuspäätöstä historiallisena.

”Tämä jää merkittäväksi kappaleeksi – ja vähän murheelliseksi sellaiseksi – meidän oikeushistoriaamme. Tuomion merkitys on myös siinä, että se osoittaa, että meidän järjestelmässä tämmöisetkin asiat perin pohjin tutkitaan ja syylliset saavat rangaistuksensa.”

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoo olevansa pettynyt tuomioon.

”Päämies on kiistänyt ja sanonut, ettei ole syyllistynyt väitettyihin rikoksiin, niin onhan se pettymys päämiehelle ja avustajalle, kun lopputulos on tämä.”

Leppiniemi ei torstaina iltapäivällä ollut ehtinyt perehtyä tuomioon eikä keskustella Aar­nion kanssa. Mahdollinen muutoksenhaku tulee pohdittavaksi, kun hän on tavannut Aarnion.

Hovioikeus määräsi Aarnion heti vangittavaksi. Leppiniemi ei vielä torstaina iltapäivällä tiennyt, missä Aarnio on.

Aarnio ilmoittautui torstaina itse Helsingin vankilaan suorittamaan vankeusrangaistustaan, kertoi Helsingin poliisi Twitterissä ennen iltakymmentä. Poliisi kävi tunnistamassa hänet virka-aputehtävänä.Aarnio on nyt saanut yhteensä 13 vuotta vankeutta. Aiemmin hänet on lainvoimaisella tuo­miolla tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyneistä rikoksista. Silloin hänet määrättiin myös menettämään virkansa huumepoliisin päällikkönä.

Ensikertalaisena Aarnio suorittaa vankeusrangaistuksestaan puolet, siis kuusi ja puoli vuotta. Hän on ollut tutkintavankeudessa yhteensä noin kolme vuotta ja seitsemän kuukautta, joten tuomiosta on suorittamatta noin kolme vuotta. Aarnio otettiin ensimmäisen kerran kiinni vuoden 2013 marraskuussa.

Hovioikeuden mukaan Aarnion roolia huumekauppoja järjestelevänä Pasilan miehenä tukevat useat seikat.

Ensinnäkin hasistynnyreitä on Suomessa ollut vastaanottamassa kaksi erillistä ryhmää, ja Aarnio oli pitänyt prepaid-liittymillään yhteyttä kumpaankin.Aarnio piti yhteyttä myös hollantilaisiin liittymiin, ja tämä yhdisti hänet tynnyreiden lähettäjiin. Aarnio pyrki salaamaan yhteydenpidon noudattamalla erittäin kurinalaisesti useita poikkeuksellisia toimintatapoja. Yhteydenpidossa käytettiin pelkkiä tekstiviestejä, ja liittymiä ja puhelimia vaihdettiin muutaman kuukauden välein. Yhteydenpitoon liittyviä muistilappuja ja muuta aineistoa löytyi kätkettynä Aarnion autotalliin.

Hovioikeuden tuomio perustuu pääosin kirjalliseen todisteluun. Esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä annetuilla kertomuksilla oli kokonaisuuden kannalta vain vähäinen merkitys, hovioikeus totesi.

Rikos- ja prosessioikeuden professorit uskovat, että hovioikeuden tuomio jää pysyväksi.

Professori Johanna Niemi ei nopealla tutustumisella tuo­mioon näe perusteita muutoksenhakumahdollisuuteen korkeimmasta oikeudesta (KKO).

”Tässä varmaan tullaan hakemaan muutoksenhakulupaa, mutta näyttää siltä, että perusteita saada valituslupaa ei ole.”

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio Helsingin yli­opistosta on samoilla linjoilla. Hänen arvionsa mukaan jutusta pitäisi löytyä joku oikeudellinen erityiskysymys, jotta KKO kiinnostuisi jutusta.

”Jutussa ei ole hirveän paljon mitään oikeudellisesti vaikeata, vaan sen paino on näytön puolella. Ei ole realismia kuvitella, että korkein oikeus lähtisi arvioimaan uudelleen tällaisen massiivisen jutun näyttöä”, Nuotio sanoo.

Johanna Niemi pitää käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuo­mioita vakuuttavina ja hyvin huolellisesti tehtyinä. Perusteita kritiikille hän ei löydä.

”Kiinnitin huomiota siihen, että jo käräjäoikeus oli huolellisesti käynyt läpi televalvontatietoja ja ihmisten liikkeitä. Hovioikeus jatkoi nyt samalla linjalla.”

Nuotio on samaa mieltä.

”Tuomiosta näkyy, että juttu on haluttu perata niin tarkkaan kuin on inhimillisesti mahdollista. Jutussa ei ole ollut varaa sutia niin, että siitä olisi tullut uusia keskusteluita.”

Hän sanoo, että näyttö Aar­niota vastaan vankistui hovioikeudessa, kun oikeus pääsi vertaamaan Aarnion kulunvalvontaa koskevia tietoja ja Pasilan miehen prepaid-liittymien käyttötietoihin.

”Ne horjuttivat lisää Aarnion puolustuksen väitteitä ja vahvistivat syyttäjän väitteitä. Se, että Aarnio on Pasilan mies, tulee tässä nyt vahvasti osoitetuksi.”

Lue tästä HS:n oikeustoimittaja Susanne Reinbothin kommentti: Suomalaiset ovat luottaneet sokeasti poliisit ja rosvot -jakoon, ja sen varaan Jari Aarnio rakensi rikollisen imperiuminsa
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Hovioikeus: Jari Aarnio on ”Pasilan mies”
  2. Jari Aarnio on ilmoittautunut Helsingin vankilaan suorittamaan vankeus­rangaistustaan
  3. Kaikkonen ja Kulmuni avasivat puheenjohtajakisan
  4. Vallankumous alkoi törkyisestä baarista: HS tapasi Pride-liikkeen perustajan, joka on pettynyt paraatin kaupallisuuteen
  5. Facebookin viestintäjohtaja HS:n haastattelussa: Facebook ei halua olla ”totuus­poliisi”
 2. Pääkirjoitus
  1. Helsingin kasvu kohtaa myös esteitä
  2. Nykyhallituksen ministerit ovat tavallista keskiluokkaa
  3. Joe Biden on toistaiseksi vahvoilla Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi
  4. Kariesrokote helpottaisi miljoonien elämää, mutta sen matka tavallisten ihmisten käyttöön on mutkikas
  5. EU:n laajentuminen on Suomen etu, kirjoittaa ulkoministeri Pekka Haavisto
  6. Kaikkonen on kokenut, mutta Kulmuni on tuore
 3. Kotimaa
  1. Hovioikeus tuomitsi Jari Aarnion yhteensä 18 rikoksesta, HS kävi läpi syytteet kohta kohdalta
  2. Hovioikeus: Huumepoliisit eivät puhuneet oikeudessa totta
  3. Syyttäjä Aarnio-jutusta: Merkittävä ja murheellinen kappale suomalaista rikoshistoriaa
  4. Aarnion tutkinta alkoi noin kuusi vuotta sitten
  5. Suomalaisten terveiset helteessä kärvistelevästä Euroopasta: ”Kello 22 oli 32 astetta”, ”Lymyillään sisällä kuin pommisuojassa”
  6. Selvitys: Turvapaikka­prosessia pitää parantaa
  7. Työministerillä pisin loma, ulkoministeri ei lomaile lainkaan
  8. Sdp:n Hussein al-Taeen sairausloma jatkuu heinäkuun loppupuolelle
  9. Osa feissareista lopettaa ensimmäisen vuoron jälkeen, osa irti­sanotaan heikon myynti­tuloksen takia: Samalla viha­mielinen käytös feissareita kohtaan lisääntyy
  10. Pääministeri Rinteen mukaan Suomi ei suunnittele Isis-perheiden evakuointia, myös presidentti Niinistö kommentoi suomalaisten tilannetta al-Hol-leirillä
  11. Antti Rinne osallistuu ensimmäisenä pääministerinä Helsinki Pride -kulkueeseen
  12. Taajamajunaliikenteen kilpailutus junnaa
  13. Mies tuomittiin sakkoihin: johti ammuntaa ilmavoimien harjoitusleirillä useiden huumausaineiden vaikutuksen alaisena
  14. Kaksi miestä tuomittiin elinkautiseen Valkeakosken kaksoismurhasta
  15. Opiskelupaikka oikeus­tieteellisessä irtoaa vain huippu­todistuksella, kauppa­korkeaan riitti keski­verrompi rivi: Testaa, mihin oma ylioppilas­todistuksesi riittää
  16. Ensikertalaiskiintiö jätti oikeustieteelliseen hakijoita rannalle, vaikka koepisteet olisivat riittäneet
  17. Seura: #metoo-liikkeen keulahahmo Heidi Lindén ei saa syytettä kunnianloukkauksesta
  18. City on a Hill -rikossarja on alun perin Showtimen sarja
  19. Turvapaikanhakijoille tarkoitettuja aikuisyksiköitä on Suomessa 39
  20. Helsinki Pridea on järjestetty vuosittain jo vuodesta 2006
  21. Japanin kruununprinssi tutkii monnikaloja
 4. Kaupunki
  1. Leila Mohamudin suku­puoli­elintä silvottiin, kun hän oli seitsemän: Suomessa Mohamud katkaisi sukunsa pitkän perinteen
  2. HKL kaatoi automaatti­metron epä­onnistumisen täysin Siemensin syyksi, perjantaina Siemens vastaa
  3. Hovioikeus: Kauniaisissa asuntoon murtautunut varas löysi yöpöydän laatikosta 25 000 euroa käteistä
  4. Sähköpotkulaudat leviävät myös Espooseen
  5. Finnairin lento myöhästyi lähes kymmenen tuntia: Lentoyhtiö yritti luikerrella korvausvastuusta mutta epäonnistui
  6. Peltipoliisit vähensivät onnettomuuksia
  7. Vihtiläisen Seppo Kokkosen luottokortilta katosi yli 8 000 euroa Airbnb:lle ja muille majoituspalveluille
 5. Ulkomaat
  1. ”On mahdollista, että murhaa on yritetty peitellä sieppaukseksi” – Norjalais­miljonäärin puoliso katosi yli kahdeksan kuukautta sitten, mutta mysteeri ei ota selvitäkseen
  2. Maanpetoksesta tuomittu virolaisupseeri: Yhteistyö Venäjän sotilastiedustelun kanssa alkoi raiskauksen lavastuksesta
  3. Tervetulotoivotus Natoon ei Kaikkosen mukaan yllättänyt: ”Kuvaa hyvää yhteistyötä”
  4. Australia kotiutti jopa radikalisoituneen teinin, Britannia ei auta ketään: Näin eri maat suhtautuvat Isis-naisiin ja -lapsiin
  5. Angela Merkelin nähtiin jälleen vapisevan julkisessa tilaisuudessa
  6. Gambian entinen presidentti ”valikoi nuoria naisia” raiskattavaksi ja hyväksikäytettäväksi, tarjosi vastineeksi rahaa ja lahjoja, kertovat ihmisoikeusjärjestöt
  7. Kovempia huumetuomioita vaatineen Brasilian presidentin seurueen G20-matka keskeytyi Espanjassa, kun lentokoneesta löytyi 39 kiloa kokaiinia
  8. Nainen kuoli kolmen hain hyökättyä hänen kimppuunsa Bahamalla
 6. Talous
  1. USA:n pakoteuhka venäläistä Nord Stream 2 -putkea vastaan kasvoi taas – ”Voimme vain seurata tilannetta”, sanoo Fortum
  2. Stora Enso aikoo sulkea Kiteen sahansa, 85 työpaikkaa vaarassa
  3. Kuluttajien luottamus Suomen talouteen romahti kesäkuussa
  4. Bloomberg: Huawein työntekijät ovat tehneet tutkimusyhteistyötä Kiinan armeijan kanssa
  5. Keskisuomalainen ostaa Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehden
  6. Ford vähentää 12 000 työpaikkaa Euroopassa vuoteen 2020 mennessä
  7. Osakeasuntojen hintojen nousu toukokuussa ripeintä Oulussa
 7. Urheilu
  1. Ella Räsänen palaa kilpailemaan neljän vuoden tauon jälkeen: Masennus vei juoksijan sängyn pohjalle, ja sadan metrin kauppa­matkakin tuntui ylivoimaiselta
  2. Ida Hulkko otti helpon Suomen mestaruuden kesken harjoituskauden
  3. Ellen White tahditti Englannin ylivoimaiseen esitykseen MM-turnauksen puolivälierässä
  4. USA:n jalkapallonaisten kapteeni Megan Rapinoe taistelee kentän ulkopuolella naisten ja seksuaalivähemmistöjen puolesta ja kiistelee Donald Trumpin kanssa
  5. Entinen NHL-hyökkääjä Sean Bergenheim pelaajayhdistyksen puheenjohtajaksi: ”Jos voin pelaajien asioita ajaa, minulta löytyy paloa”
  6. Tapio Lehtinen toi Asteria-veneensä Kauppatorin rantaan liki vuoden kestäneeltä maailman­ympäri­purjehdukselta
  7. NHL:n ”suomalaisjoukkue” hankki Erik Haulan
  8. Kalle Samoojan caddie ryöstettiin ja pahoinpideltiin Espanjassa golfin Euroopan-kiertueen kisan aattona
  9. Korisliigan arvokkaimmaksi valittu Palmi siirtyy Italiaan
  10. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Brittielokuvan konkarit tekivät romanttisen komedian Beatlesin musiikista, ja pääroolin sai itseoppinut kitaristi saippuasarjasta
  2. Entäpä jos Beatlesia ei olisi koskaan ollut olemassa?
  3. Annabelle-nukke herättää pahan voimat esikaupunkitalossa
  4. Omapäisten karvakorvien tarina etenee kohkaavassa jatko-osassa
  5. Suomalainen tietokirjailija jäi taas kiinni Wikipedia-lainailusta – sotkuun olisi ratkaisu, mutta kustantajia ei tunnu kiinnostavan
  6. Poliittinen kaaos ja brexit hävettävät neljää brittien bestseller-kirjailijaa: ”Olemme huolestuneita ja järkyttyneitä”
  7. Marika Mäkelä laajentaa ilmaisuaan veistoksen pariin
  8. Minna Canthin talon kunnostus etenee, Kuopion kaupunki ostaa Kanttilan tontin
  9. Etno-Espa ottaa varaslähdön elokuussa
  10. Otavan äänikirjoja ei saa enää kirjastosta
  11. Elokuvateatteri Kino Sheryl lopettaa
 9. Tiede
  1. Miksi hyttysiä on olemassa?
 10. Mielipide
  1. Energiaviljely voi pelastaa maatalouden ahdingosta
  2. Yhteiskunta tarvitsee kuuntelevaa dialogia
  3. Ydinasekieltosopimus turvaa parhaiten rauhaa
  4. Kokonpoltto­tapahtumien laintulkintoja yhtenäistettiin
  5. Koulua on kehitettävä kaikkia sukupuolia varten
  6. Nostan hattua kymppiluokkalaisille
  7. Ammattikoulusta voi jatkaa yliopistoon
  8. Perhevapaauudistus ja imetyssuositus eivät saa olla ristiriidassa
  9. Miksi kauniita kukkia halutaan tuhota?
  10. Hautausmaa ei ole elämyksiä varten
 11. Tänään
  1. Ex-päätoimittaja Eero Hyvönen lähti nuorena journalistina hakemaan vapauden rajoja ja löysi ne: ”Ennen vain punkkarit huusivat, nyt huutavat kaikki”
  2. Dave Bartholomew 1918–2019
  3. Presidentin lahja-allasta paalutetaan
  4. Tapahtumia perjantaina 28. kesäkuuta
  5. Drag-leidit lavalla
  6. Kanojen lounas
 12. Radio ja TV
  1. Antti Holma itkee, rakastuu ja juoruilee, ja juuri siksi sadattuhannet kuuntelevat hänen podcastiaan
  2. Törkeästä poliisista kertova Filth perustuu suositun skottikirjailijan Irwine Welshin romaaniin
  3. Perjantai tv-elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Karlsson
  2. Rip Kirby
  3. Fingerpori
  4. Viivi ja Wagner
  5. Lassi ja Leevi
  6. Harald Hirmuinen
  7. Wumo
 14. Ajanviete
  1. Päivän sudoku
  2. Miniristikko: Kakkua annettiin tänään – Ratkaisetko ristikon?
  3. Mikä on yleisin syy Kelan sairauspäivärahan saamiseen? – Tämä ja muita pähkinöitä purtavaksi tänään Uutisgurussa

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   Pikku­kaupungin pormestari on tekemässä yllätystä USA:n presidentti­kilvassa: nousi tärkeän osavaltion kannatuskärkeen

  3. 3

   Japanilaiset ovat pakkautuneet miljoona­kaupunkeihin, mutta niiden ulkopuolella avautuvat valtavat metsät – HS:n erikoisartikkeli vie japanilaiseen metsäterapiaan

   Tilaajille
  4. 4

   Saako Vantaa tienata rahaa lunastamalla satoja vuosia suvun omistuksessa olleen tilan? KHO:n ratkaisussa on ongelmia, sanoo asiantuntija

  5. 5

   Luulen olevani jo kaksikymppisen lapsen isä, voinko nostaa isyyskanteen?

  6. 6

   Suvi Uski sai Ruotsin kuninkaallisilta kutsun, koska hänellä on erilainen ratkaisu lapsia uhkaaviin netti­vaaroihin

  7. 7

   Yhdysvallat on jakautunut niin pahasti kahtia, että Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tuli poliittinen taistelutanner

   Tilaajille
  8. 8

   Marraskuun viidestoista oli erikoinen päivä, jota odotin yli puoli vuosi­sataa – nyt emme enää kulje kohti vääjäämätöntä tappiota

  9. 9

   80 vuotta sitten vireä Helsinki eli elämänsä kevättä, mutta kaupunkilaisten toivo katkesi sotaan ja pommeihin

  10. 10

   ”Se on ruma ja epäkäytännöllinen”, sanoo pimeydessä vaeltava kansa heijastimista

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   ”Anteeksi, äitini on ulkomaalainen”: HS:n kirjeenvaihtajan lapsi muutti Pekingiin ja on jo joutunut rauhoittelemaan paikallisia kiinaksi

  3. 3

   Japanilaiset ovat pakkautuneet miljoona­kaupunkeihin, mutta niiden ulkopuolella avautuvat valtavat metsät – HS:n erikoisartikkeli vie japanilaiseen metsäterapiaan

   Tilaajille
  4. 4

   Ammattiliitot: Työnantajat vaativat uusiin työehto­sopimuksiin ”törkeitä” muutoksia, jotka murentavat työntekijöiden asemaa

  5. 5

   Trumpin twiittailu kesken virka­rikos­kuulemisen hämmensi niin republikaaneja kuin todistajaakin: ”Tuo on todella uhkaavaa”

  6. 6

   Kristillisiltä vaikuttajilta kannanotto Räsäsen puolesta: ”Kaikki muut paitsi kristityn mielipiteet sallittuja”

  7. 7

   Katsojien ryntääminen kentälle tuo Suomelle rangaistuksen, mutta mikään sanktio ei pudota Huuhkajia EM-kisoista

  8. 8

   Kotiväkivalta lisääntyi Venäjällä, kun sitä säätävä laki lieveni – HS:n erikoisartikkelissa tavataan naisia, joilta tatuoijat ovat piilottaneet arvet

   Tilaajille
  9. 9

   Huuhkajilla on vielä iso panos Kreikka-ottelussa, voitolla voisi tulla todellinen lottopotti EM-kisalohkojen arvonnassa

  10. 10

   Lontoolaisessa luksus­hotellissa kaupiteltiin tällä viikolla ”kultaisia passeja” EU:n varoituksista huolimatta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein myöntää valehdelleensa taksiyön tapahtumista: ”Olin vihainen”

  2. 2

   Kaikkien aikojen kovin suomalaisbiisi täyttää 20 vuotta ja siksi radiokanava soittaa vuorokauden pelkästään sitä

  3. 3

   Emma Watson kuvaili elämäntilannettaan ja keksi käsitteen, jota koko internet on kaivannut mutta jota ei ole suomennettu – sinkkuuden käsite on yhä kapea

  4. 4

   Kenelle kehittyy hallitsematon himo? Riippuvuus­tutkija Joonas Majuri tietää, millainen tausta altistaa tuhoisille addiktioille

   Tilaajille
  5. 5

   HS:n reportaasi Kanadasta: Näin kävi, kun maa laillisti kannabiksen – pimeä markkina voi hyvin, ja moni kaipaa menneeseen

   Tilaajille
  6. 6

   Puolet suomalaisista saa liian vähän tiamiinia – Jos puutos jatkuu pitkään, se voi aiheuttaa joukon sekalaisia oireita

  7. 7

   Amsterdamilainen Laurent Simons, 9, valmistuu maailman nuorimpana ihmisenä yliopistosta

  8. 8

   Aivot, mielenterveys, sydän, keuhkot – Kolme asiantuntijaa kertoo, mitä kannabiksen vaikutuksista terveyteen todella tiedetään

   Tilaajille
  9. 9

   KHO: Vantaa saa lunastaa 300 vuotta saman suvun omistuksessa olleen tilan asuntojen rakentamista varten

  10. 10

   Heini Maksimaisen laskut jäivät maksamatta ja pyykit pesemättä, vaikka töissä kaikki sujui hyvin – Tällaista on arjenhallintauupumus, josta moni millenniaali kärsii

   Tilaajille
  11. Näytä lisää