Täältä nousevat ilmaan Euroopan suurimmat hiilidioksidipäästöt – Saksan viherkäännöksen varjopuolet näkyvät valtavilla louhoksilla, jossa aktivistit istuvat hiilijunien raiteilla

Ilmastoaktivistit perustivat jättileirin ja vaelsivat louhokseen Reininmaalla. ”Vaikka suunnan pitäisi olla päinvastainen, Saksassa hiilen käyttö on viime vuosina vuosina lisääntynyt”, kirjoittaa Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen.

Ilmastoaktivistit Michael Friedrich (toinen vas.), Bina Friedrich, Margitta Richter (selin), Carolin Blauth ja David Angermann osallistuivat viikonvaihteessa Garzweilerin ruskohiiliavolouhoksen sulkemista vaativaan ilmastoaktivistien leiriin ja mielenilmauksiin. Ilmastoleiriltä Garzweilerin louhoksen näköalapaikalle pyöräilivät myös Ulrike ja Stefan Hiltawsky poikansa Peterin kanssa.

28.8.2017 2:00 | Päivitetty 28.8.2017 10:38

Hochneukirch

Avolouhoksen mittakaavaa on vaikea hahmottaa. Tuo syvällä louhoksen pohjalla hitaasti etenevä pikkuruinen piste on kuorma-auto, sanoo ilmastoaktivisti Michael Friedrich ja ojentaa kiikareita. ”Ja vain tuo musta rantu on ruskohiiltä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?