Suomeen saapuva Euroopan uudistaja oli pikkuvanha lukutoukka, jonka salasuhde opettajaansa pisti kotikaupungin sekaisin – Kuka on Emmanuel Macron, ja mitä hän haluaa? - Päivän lehti 28.8.2018 | HS.fi

Suomeen saapuva Euroopan uudistaja oli pikkuvanha lukutoukka, jonka salasuhde opettajaansa pisti kotikaupungin sekaisin – Kuka on Emmanuel Macron, ja mitä hän haluaa?

Keskiviikkona Suomeen saapuvan Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kannatusluvut ovat tehneet mahalaskun, mutta eurooppalaisten arvojen puolustaja ei kritiikistä välitä.

Presidentti Emmanuel Macron ajaa läpi suuria uudistuksia Ranskassa kritiikistä huolimatta.­

28.8.2018 2:00 | Päivitetty 29.8.2018 10:48

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puolisoineen tulee keskiviikkona vierailulle Suomeen. Hieman yli vuoden Ranskaa hallinneella Macronilla on ollut vaikea kesä, ja kannatusluvut ovat sukeltaneet vuoden takaisesta suosiosta.

Nyt hän hakee pieneltä kiertueeltaan uutta vauhtia politiikalleen ensi kevään eurovaaleja varten. Euroopan Barack Obamaksi kutsuttu Macron on puoluerajojen yli kurottava kosmopoliitti, karismaattinen ja uudistuksia pelkäämätön EU-mannekiini, mutta myös itsevaltaiseksi ja ylimieliseksi haukuttu mahtailija. Kuka on Emmanuel Macron, ja mitä hän haluaa?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?