Kyllästyivätkö nuoret ay-liikkeeseen? Ennen­näkemättömät luvut ammattiliittojen jäsenistä paljastavat ”vakavan ongelman” - Päivän lehti 28.11.2018 | HS.fi

Kyllästyivätkö nuoret ay-liikkeeseen? Ennen­näkemättömät luvut ammattiliittojen jäsenistä paljastavat ”vakavan ongelman”

Enää neljä kymmenestä alle 35-vuotiaasta palkansaajasta kuuluu ammattiliittoon, käy ilmi HS:n laajasta selvityksestä. Osan liitoista tilanne on valoisampi kuin toisten, mutta yhä useampi nuori valitsee Yleisen työttömyyskassan.

Mila Kangasniemi on töissä Espoossa kauppakeskus Ison Omenan Feel Vegas -kasinolla ja toimii Palvelualojen ammattiliiton nuorisovaliokunnan puheenjohtajana. Hän kertoo oivaltaneensa jäsenyyden hyödyt jouduttuaan vaikeuksiin aiemman työnantajansa kanssa.­

28.11.2018 2:00 | Päivitetty 28.11.2018 13:00

Syksyn kiihkeä kiista irtisanomislaista osoitti, että ammattiyhdistysliike on yhä vahva voima suomalaisessa yhteiskunnassa. Laajat työtaistelut saivat Juha Sipilän (kesk) hallituksen ottamaan taka-askelia ja pehmentämään esitystään, joka helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä.

Mutta kuinka kauan ammattiyhdistysliikkeen lihaksissa riittää puhtia?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?