Kommentti: Miten on mahdollista, että ministeri ei tiennyt mitä teki? - Päivän lehti 28.11.2019 | HS.fi

Kommentti: Miten on mahdollista, että ministeri ei tiennyt mitä teki?

Poliitikot, avustajat, virkamiehet ja Postin johtajat ovat meille laskun maksajille yhden asian velkaa: että he edes tietävät, mitä he tekevät, kirjoittaa Helsingin Sanomien politiikan toimituksen esimies Jussi Pullinen.

Postilakon päättymisestä huojentunut kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (SDP) eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona Helsingissä.­

27.11.2019 15:07 | Päivitetty 27.11.2019 15:44

Ministeri Sirpa Paateron selitykset Posti-jupakassa muuttuvat päivä päivältä yksityiskohtaisemmiksi. Samalla niistä tulee yhä kiusallisempia koko suomalaisen hallintojärjestelmän kannalta.

Tiistain A-studiossa Paatero heilutteli papereita, joiden avulla Posti oli esitellyt ministerille suunnitelmiaan muuttaa työehtoja. Paatero vetosi siihen, että Postin tarkat suunnitelmat ja niiden päivämäärät oli kirjattu papereihin epäselvästi, eikä päätöksenton kulkua ollut avattu selkeästi. Tämän vuoksi Paaterolle olisi syntynyt väärä käsitys, mitä on tapahtumassa milloinkin. Saman väärinymmärryksen vuoksi hän olisi sitten puhunut eduskunnalle asioita, jotka teknisesti ottaen eivät pidä paikkaansa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?