HS:n kirjeenvaihtaja selvitti, millainen Trumpin Yhdysvallat on ollut Suomelle – ”Suomalaiset ovat tolkun ihmisiä ja ymmärtävät, ettei koko maa ole sama kuin yksi oranssitukkainen mies” - Päivän lehti 30.1.2018 | HS.fi

HS:n kirjeenvaihtaja selvitti, millainen Trumpin Yhdysvallat on ollut Suomelle – ”Suomalaiset ovat tolkun ihmisiä ja ymmärtävät, ettei koko maa ole sama kuin yksi oranssitukkainen mies”

Donald Trump pitää varhain keskiviikkona yhden vuoden tärkeimmistä puheistaan. HS arvioi, miltä Trumpin vuosi on näyttänyt Suomen näkökulmasta. Vaikka moni uhkakuva ei ole toteutunut, esimerkiksi yhteistyö ympäristöasioissa on vaikeutunut. Nyt ympäristötavoitteet pitää naamioida talouskasvuksi tai säästöiksi, sanoo eräs ympäristöpolitiikan tuntija.

Presidentti Donald Trump esitteli allekirjoittamaansa verolakia Valkoisessa talossa joulukuussa.

30.1.2018 2:00 | Päivitetty 30.1.2018 9:00

Washington

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhonnut vuoden ajan tekevänsä Amerikasta taas suuren. Hänen tekonsa eivät kuitenkaan ole olleet yhtä kovia kuin hänen sanansa, sanovat suomalaiset asiantuntijat.

Tiistaina Trump pitää ensimmäisen kansakunnan tila -puheensa, jossa presidentit kerskailevat kerran vuodessa saavutuksillaan. Trump ottaa varmasti kunnian Yhdysvaltain talouskasvusta, äärijärjestö Isisin heikkenemisestä ja luvattoman siirtolaisuuden vähenemisestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?