Koronavuosi vei monelta opiskelijalta työtulot, ja ensi kesän työ­tilanne on epävarma: ”On ihan toden­näköistä, että kesän alussa olen Kelan luukulla” - Päivän lehti 30.3.2021 | HS.fi

Koronavuosi vei monelta opiskelijalta työtulot, ja ensi kesän työ­tilanne on epävarma: ”On ihan toden­näköistä, että kesän alussa olen Kelan luukulla”

Korkeakouluopiskelijoista valtaosa ei elä pelkkien etuuksien varassa. Espoolaisen Janne Leväsen osa-aikatyöt kulttuurialalla tyrehtyivät, kun teatterit suljettiin vuosi sitten. Jyväskyläläinen Anniina Vähäkoski taas laittoi opinnot tauolle, kun työt työttömyyskassassa veivät mukanaan.

Jyväskylän yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa opiskeleva Anniina Vähäkoski työllistyi koronakeväänä hakemuskäsittelijäksi Yleiselle työttömyyskassalle YTK:lle. Taukojumppa kuuluu hänen työsuhde-etuihinsa. ”Taukojumppa on 8 tuntia tietokoneella työtä tekevälle tarpeen pari kertaa päivässä”, hän puhisee.­

30.3. 2:00 | Päivitetty 30.3. 6:44

Kun hallitus vuosi sitten maaliskuussa sulki teatterit, pyyhkiytyi espoolaisen Janne Leväsen, 23, kuukausituloista pois noin puolet. Se oli Metropolia-ammattikorkeakoulussa kulttuurintuottajaksi opiskelleelle Leväselle iso isku.

Vuotta myöhemmin teatterit ovat edelleen kiinni, mutta moni asia Leväsen elämässä on ehtinyt muuttua. Hän on vaihtanut asuntoa, kaupunkia, opiskelupaikkaa ja tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?