Päivän lehti 30.4.2017
Päivän lehti 30.4.2017

Brexit saattaa hajottaa Britannian

EU-pomot kirjasivat Irlannin mahdollisen yhdistymisen lisäpöytäkirjaan.

Bryssel EU-johtajat tekivät lauantaina huippukokouksessaan symbolisesti tärkeän kirjauksen, jonka mukaan Pohjois-Irlanti voisi liittyä suoraan EU:n jäseneksi, mikäli Irlanti ja Britanniaan kuuluva Pohjois-Irlanti yhdistyvät.

Pohjois-Irlantia kohdeltaisiin samoin kuin Itä-Saksaa, joka pääsi suoraan unioniin Saksojen yhdistyessä vuonna 1990. Kirjaus muistuttaa mahdollisuudesta, että Britannia saattaa EU-eronsa eli brexitin lisäksi joutua tulevaisuudessa setvimään saarivaltion hajoamista.

Irlanti vaati erillistä kirjausta kuukausien ajan ja mikään muu EU-maa ei asettunut sitä lauantaina vastustamaan. Korkea­arvoisen EU-virkamiehen mukaan kyseessä oli ”faktapohjainen lausunto ja oikeudellinen vahvistus” sille, miten Pohjois-Irlantia kohdeltaisiin.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan kirjaus sopi Suomelle: ”Jos Irlannin yhdistyminen tapahtuu, lähdetään siitä, että koko Irlanti on EU:n jäsen.”
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Sipilä korosti muiden EU-maiden tavoin, että brexit-neuvotteluissa on päästävä siihen, ettei Irlannin ja Pohjois-Irlannin välille muodostu ”kovaa rajaa”. EU:ssa on kannettu huolta, että Pohjois-Irlannin rauhanprosessi voisi brexitin myötä vaarantua.

Vaikka Irlannin yhdistyminen ei olekaan vireillä EU-maa Irlannissa tai Britanniaan kuuluvassa Pohjois-Irlannissa, kaoottinen brexit-prosessi saattaa valmistella Pohjois-Irlannin 1,8 miljoonaa asukasta ajatukseen yhdistymisestä noin 4,8 miljoonaan asukkaan Irlannin kanssa.

Viime kesän brexit-kansanäänestyksessä lähes 56 prosenttia pohjoisirlantilaisista olisi halunnut jäädä EU:hun. Viime syksynä tehdyssä kyselyssä 63 prosenttia pohjoisirlantilaisista sanoi kuitenkin vastustavansa Irlantiin yhdistymistä.

Brittejä hermostuttaa sekin, että Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon on vaatinut uutta kansanäänestystä Skotlannin itsenäisyydestä. Skoteista 62 prosenttia olisi jäänyt EU:hun.

EU-maiden johtajat hyväksyivät lauantaina huippukokouksessa Britannian EU-erosta käytävien neuvotteluiden reunaehdot vain muutamassa minuutissa.

Ripeydellä pyrittiin alleviivaamaan 27 jäsenmaan yhtenäistä rintamaa brittien edessä.

Niin sanotuissa suuntaviivoissa paalutettiin EU27-maiden tärkeimmät vaatimukset Britannialle. Tärkeimmät asiat ovat EU-kansalaisten oikeudet Britanniassa, Britannian jopa kymmenien miljardien eurojen maksuvelvoitteet EU:lle sekä Irlannin asema brexitin jälkeen.

Perjantaina korkea-arvoinen virkamies totesi, että EU:n linjaukset valmisteltiin virkamiesten kesken suuren yhtenäisyyden ilmapiirissä ja hyvin ripeästi: kuukaudessa. Briteillä puolestaan meni kansanäänestyksen jälkeen yhdeksän kuukautta jättää virallinen eroilmoitus.

Sipilä totesi, että häntä huolestuttavat uutiset Britannian epärealistisista lähtökohdista neuvotteluissa. Britannia haluaisi neuvotella yhtä aikaa sekä erostaan että tulevaisuuden suhteestaan, mikä ei EU27:lle sellaisenaan käy.

Huippukokouksia isännöivä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk korosti, että tulevaisuuden suhteesta ei voi neuvotella ennen kuin EU27:lle tärkeissä asioissa on saavutettu ”riittävää edistystä”. On mahdollista, että riittävää edistystä on tapahtunut jo loka–marraskuuhun mennessä, Sipilä sanoi.

Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan britit eivät tunnu vielä ymmärtävän, miten teknisesti vaikeita neuvotteluista tulee. Hänen mukaansa yksistään EU-kansalaisten oikeuksista on käytävä läpi 25 eri asiakokonaisuutta.

Lauantaina keskusteltiin myös kahden Britanniassa nyt sijaitsevan EU-viraston – lääkevirasto EMA:n ja Euroopan pankki­viranomaisen EPV:n sijoittamisesta joihinkin 27:stä unioniin jäävistä maista.

Juha Sipilä ”ei tunnusta” Terhon EU-linjaa

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan hallitus ei aio muuttaa EU-politiikkaansa millään tavalla, vaikka ministereiden joukkoon nousee perussuomalaisten Sampo Terho, joka on väläyttänyt Suomeen kansan­äänestystä EU-jäsenyydestä.

Terho on hallituksen uusi kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri.

Hän pyrkii myös perussuomalaisten puheenjohtajaksi ja harkitsee EU-kansanäänestystä vuoden 2019 eduskuntavaalien teemaksi.

Sipilältä kysyttiin lauantaina EU-huippukokouksen tiedotus­tilaisuudessa Brysselissä, tunnustaako hallitus Terhon nimityksellä ajatuksen kansanäänestyksestä ja onko nimityksellä vaikutusta Suomen EU-politiikkaan.

”Ei todellakaan tunnusta. Me olemme hallitusohjelmassa selkeästi linjanneet meidän Eurooppa-politiikkamme, ja yhdessä on sovittu, että sitä jatketaan ja sen kirjauksia kunnioitetaan. Eli ei ole odotettavissa Eurooppa-politiikkaan mitään, mitään muutoksia”, Sipilä totesi.

Britannian EU-eroon johtava kansanäänestys nostatti viime kesänä muissa EU-maissa pelon dominoilmiöstä, jossa myös muut maat alkaisivat järjestää omia kansanäänestyksiään.

Pelot ovat sittemmin lientyneet, kun brexit on alkanut näyttää kivuliaalta prosessilta briteille.

Perjantaina julkaistun Eurobarometri-kyselyn mukaan suhtautuminen EU:hun on muuttunut viime vuoden syksyn jälkeen myönteisemmäksi kautta unionin. Suomessa 57 prosenttia kansasta pitää EU:ta ”hyvänä asiana”.

Perussuomalaisten pitkäaikainen ja vielä istuva puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini otti maaliskuussa varovasti kantaa Sampo Terhon ajatukseen EU-kansanäänestyksestä.

”On aina hyvä, että on ohjelmallisia tavoitteita. Eikä voi olla mitään sellaista kiveen hakattua, joka ei olisi mahdollista. Mutta tämän hallituksen aikana tällaista kansanäänestystä ei varmaankaan tule, koska siitä ei ole yhdessä sovittu”, Soini sanoi Brysselissä käydessään.

Terho kilpailee puolueensa puheenjohtajuudesta maahanmuuttoa vastustavan europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kanssa.

Fakta

Kahden vuoden neuvottelut


 Britannia päätti kansanäänestyksessä vajaa vuosi sitten, että maan on jätettävä EU. Britannian antoi virallisen ilmoituksen erosta maaliskuun lopussa. Neuvottelut on käytävä kahdessa vuodessa.

 Muut EU-maat sopivat lauantaina neuvottelujen reunaehdot. Toukokuun lopulla hyväksytään tarkemmat neuvotteluohjeet, minkä jälkeen EU on valmis istumaan pöytään.

 Britanniassa pidetään kesäkuun 8. päivä parlamenttivaalit, joten neuvottelujen alku viivästyy.

 Suomen päätavoitteet liittyvät noin 20 000:n Britanniassa asuvan suomalaisen oikeuksiin brexitin jälkeen. Suomi ei myöskään halua, että sen maksuvastuut EU:lle kasvavat merkittävästi.
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Jari Lindström yritti johtaa kahta ministeriötä mutta sairastui vakavasti – Nyt hän puhuu HS:lle aiheesta, josta poliitikot ovat vaienneet
  2. Sisäfileetä, isoja kukkakimppuja ja firman bileitä – HS soitti 15 yritykseen ja selvitti, miten nousukausi niissä näkyy
  3. Pian alkaa juhlinta, joka ei välttämättä lopu ihan heti – katso vappukuvat yli sadan vuoden ajalta
  4. Ammattibloggari Hanne Valtari kipuili pitkään, ettei ole ”oikeissa töissä” – nyt hän rohkaisee kollegansa kanssa ihmisiä räätälöimään hauskoista asioista itselleen työn
  5. Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta
 2. Pääkirjoitus
  1. Tietojärjestelmä ratkaisee soten
  2. Donald Trumpin seuraavat sata päivää voivat olla hivenen rauhallisempia
  3. Haitalliset vieraslajit kuriin
  4. Luottamus on osa työn arvoa – uskoa siihen, että ihminen on enemmän kuin koneen osa
  5. Isänmaallisuuden vahvistaminen oli ennen koulujen äidinkielen opetuksen tavoite ja lukeminen poliittista
  6. Karlsson
  7. Oikeuskansleri­ehdokas ei kelpaa presidentille
 3. Kotimaa
  1. ”Populismia steroideissa” – Porvooseen saapuva nettiaktivismin supertähti kertoo HS:n haastattelussa, mikä teki Trumpista niin vahvan
  2. Espoo, Tampere, Turku, Kajaani – kaupunkipyöräinnostus leviää Helsingin myönteisten kokemusten siivittämänä eri puolille Suomea
  3. Pandat voivat tuoda Ähtäriin miljoonia: Sijoittajat innostuivat, majoituskapasiteetti uhkaa loppua, jopa sata uutta työpaikkaa
  4. Joensuussa valmistaudutaan Savonlinnan opettajankoulutuksen tuloon – syksyllä 2018 vajaa tuhat opiskelijaa ja työntekijää muuttaa kaupunkiin
  5. Taksit vastaavat kilpailuun: Helsingin takseille yhtenäinen ilme, Oulu aloitti jo kansainvälisellä keltaisella
  6. Maakunnat voivat tehdä neuvoloistaan yksityisiä – hallitus vastasi kritiikkiin, mutta jätti lakiin takaportin
  7. Kansanedustaja Touko Aalto lähtee vihreiden puheenjohtajakisaan – ”Menestys Jyväskylässä oli työnäyte, jota tarvitaan koko Suomeen”
  8. Nuori mies kuoli suistuttuaan rantakalliolta Naantalissa
  9. Espoo Oilersin toiminnanjohtajaa ei tuomittu kavalluksesta
 4. Kaupunki
  1. Kartano avautuu viljelijöille Vantaalla – Keimolaan päästään rakentamaan mökkejä aikaisintaan ensi vuonna
  2. Vallisaaren venekuljetukset tuplaantuvat – kahvilat ja kioskit uusille toimijoille
  3. Poliisi etsi asenaista Helsingin rautatieasemalla
  4. Kampin vessassa tuleen syttynyt ihminen on tunnistettu, kuuleminen onnistuu vasta vapun jälkeen
  5. Vihreät viimeistelivät valintansa Helsingin luottamusmiespaikoille – Soininvaara energiayhtiö Helenin puheenjohtajaksi
 5. Ulkomaat
  1. ”Minulla on mielenterveysongelmia, petyin niin pahasti” – Mohammad Tamim palasi Jyväskylästä Afganistaniin, mutta onko hän nyt turvassa?
  2. Brexit saattaa hajottaa Britannian
  3. Protesti Putinin uutta presidenttiehdokkuutta vastaan sujui Moskovassa rauhallisesti – Pietarissa pidätettiin kymmeniä
  4. James Carafano valmensi Trumpia Valkoiseen taloon – ”Trump toimii yksityisesti aivan samalla tavalla kuin julkisesti”
  5. Kiina karkotti vakoilusta tuomitsemansa yhdysvaltalaisnaisen – ”Kiduttivat saadakseen perättömän tunnustuksen”
  6. Pohjois Korea teki taas ohjuskokeen – lento jäi lyhyeksi, mutta sai Yhdysvallat lisäämään painetta Kiinalle
  7. Trump perusti auttavan puhelimen ulkomaalaisten rikollisten uhreille – kuuma linja ruuhkautui ufokertomuksista
  8. Montenegron parlamentti vahvisti liittymisen Natoon – Venäjä varoitti seurauksista
  9. Turkki esti pääsyn Wikipediaan
 6. Sunnuntai
  1. Laura Saarikoski katsoi kodin alakerrassa CNN:ää ja Saska Saarikoski yläkerrassa Fox Newsia – Näin Yhdysvaltojen kahtiajako näkyy mediassa
  2. Suomalaiset etsivät zeniä vantaalaisen muovipalmun alta – Miten Flamingossa voi viihtyä?
  3. ”Kiellän sinua tapaamasta poikaani hänen 18. syntymäpäiväänsä saakka” – Emmanuel Macronin ja hänen vaimonsa rakkaus alkoi paheellisesti, Ranskassa sitä ei kuitenkaan moralisoida
  4. Kuka kaipaa kuvaa, kun pelkästään kuuntelemalla selviää, millaista on alabamalaisessa tuppukylässä
  5. Politiikassa on yksi tabu, joka on kuin insestin, ihmissyönnin ja pedofilian vastine – ja ilman sitä olisimme kuolleita
  6. Kun Kätilöopisto suljetaan, kävisikö parakkisynnytys?
  7. Poliisilta puuttuu kyky käsitellä sivistyneitä ihmisiä – siitä ajatuksesta sai alkunsa opiskelijavappu 1800-luvulla
  8. Voisiko saimaannorpan istuttaa johonkin isoon järveen?
 7. Urheilu
  1. Olympiamaratoonari Anne-Mari Hyryläinen on kiivennyt Mount Everestille ja menettänyt ystävänsä vuorille – ”Kiipeillessä en tunne pelkoa, se tunne on ennen lähtöä”
  2. Suomalaisilla vahva aika-ajo Sotšissa
  3. Harvinaista herkuttelua kahden suomalaiskuskin pääsy samassa kilpailussa aika-ajon kärkikolmikkoon
  4. 145 asteen pakkasta sietävä Shefki Kuqi piiskasi puku päällä lumipyryssä joukkuettaan tasapeliin – ”Hänen kroppansa on niin karaistunut”
  5. HJK:n entinen hyökkääjä Macoumba Kandji on siirtymässä FC Interiin
  6. Fulham selvitti tiensä nousukarsintaan – ”Sain juuri sen, mitä tilasin”
  7. Sunderlandin putoaminen Valioliigasta varmistui
  8. Korpisalo pysäytti Venäjän – Filppula iski ainoan maalin
  9. Jori Lehterälle iso maali – Pekka Rinteen muuri mureni
  10. Latvala ajaa kuudentena Argentiinassa
  11. Maria Šarapovan taival Stuttgartissa päättyi välieriin
  12. KaDy tarrasi kiinni futsalmestaruuteen
  13. Tuloksia, rahapelejä, tv-urheilua
 8. Ura
  1. Kun kollega irtisanoutuu, työyhteisö voi tuntea surua ja stressiä – Lähtemisestä voi tulla myös tarttuva tauti, sanovat asiantuntijat
  2. Rikollinen nero on taruolento – takaa löytyy usein vastuuta pakoileva esimies
  3. Tuntuuko siltä, että töissä aina vain haukutaan? Uupunut kuulee kielteiset viestit herkemmin kuin myönteiset
  4. Tätä et tiennyt Mensan puheenjohtajasta – Aleksi Harmokivi hoitaa partiolaisten taloutta
 9. Talous
  1. Robotti pystyy jo tekemään asianajajan työtä, mutta ei laittamaan lenkkareihin nauhoja – keksiikö Suomi nauhat pujottelevan robotin?
 10. Kulttuuri
  1. Ei tehrä tästä ny numeroo – Sinikka Nopola tietää, miten kauhealta länsisuomalaisesta tuntuu, jos omat lakanat jäävät kotiin
  2. Sata vuotta sitten elettiin toivon ja pelon kevättä – parhaiten aikaan pääsee sisälle arkistojen valokuvia katsomalla
  3. Laulaja Dianne Reevesin sydämellisyys sulatti April Jazzissa huhtikuun lumen rippeet
  4. Tiina Lehikoisen novellit esittelevät ihmisiä murtumakohdissa
  5. Suomalaisen näytelmän kantava voima Outi Nyytäjä on kuollut
  6. Guardians on täällä taas
  7. Hakkeri varasti Netflixin hittisarjan tulevan kauden – uhkaa julkaisevansa jaksot, jos hänelle ei makseta lunnaita
  8. Patrick Swayzen nahkatakki elokuvasta Dirty Dancing huutokaupattiin yli 60 000 dollarilla
 11. Mielipide
  1. Tarvitaanko Helsingissä kaupunginosavaltuustoja?
  2. Lomamatkoilla ekologinen jalanjälkeni on liian suuri
  3. Mikä on lääkärien todellinen kanta eutanasiaan?
  4. Lehtiarkistojen avaaminen tukisi sananvapautta
  5. Vanha rouva näytti herttaiselta, mutta yhtäkkiä olinkin rasististen herjausten kohteena
  6. Yhteyden säilyminen molempiin vanhempiin auttaa lasta erotilanteessa
  7. Vieraannuttaminen vahingoittaa lasta vakavasti
  8. Synnytys ei aina ole parin päivän keikka
  9. Tasa-arvo ei toteudu hallituksessa
  10. Kokeillaan 500 euron ansaintarajaa
  11. Asumistuen leikkaaminen lisää loukkuja
  12. Makasiinin raunion tilalle taideteos
  13. Makasiinin raunion voisi peittää villiviinillä
  14. Makasiinin suojelusta on sovittu
 12. Tänään
  1. Jonathan Demme 1944–2017
  2. Pekka Niskanen 1935–2017
  3. Länsimaat antoivat Kreikan hallitukselle hyväksyntänsä
  4. Vallilan tango nousee taas lauteille
  5. Vappupallo vaihtuu kumipalloksi
  6. Tapahtumia sunnuntaina 30. huhtikuuta
 13. Radio ja TV
  1. Nainen myytin takana – Ruotsalaissarja esittelee tabuja rikkoneen toimittaja-kirjailijan täysin kaunistelematta
  2. Valereissu on yhtä suurta lavastusta
  3. Maalla on mukavaa, todistaa Fødegårdin perhe
  4. Sunnuntain elokuvia
 14. Sarjakuvat
  1. Jäätävä Spede
  2. Harald Hirmuinen
  3. Lassi ja Leevi
  4. Velho
  5. Karlsson
 15. Koti
  1. Työpiste kotiin – mutta mihin siellä? Possufarmari ja sisustussuunnittelija paljastavat omat ratkaisunsa
  2. Työläinen on työpisteensä ansainnut
  3. Miten muokata maata niin, että vihannekset ja koristekasvit kukoistavat?
  4. Nykyihminen etsii aitoutta ja löytää sen 50-luvulta – mutta miksi juuri sieltä?
  5. Miksi kaupunki vaatii hissin taloon?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  2. 2

   Vantaa alkaa maksaa lastensuojelun työntekijöille liki 5 000 euron ”tulospalkkioita” – ja poliitikot rajaisivat yhden työntekijän vastuulle korkeintaan 30 lasta

  3. 3

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  4. 4

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  5. 5

   Näkymättömän laatikon haaste leviää kulovalkean tavoin somessa – temppu näyttää helpolta mutta ei todellakaan ole, selvitimme treenivinkit

  6. 6

   Helsingin poliisi puolustaa itsenäisyyspäivän kiinniottoja: Poliisia kuvannut pyöräilijä kieltäytyi järjestelmällisesti kertomasta henkilöllisyyttään

  7. 7

   Salliiko uusi alkoholilaki etämyynnin vai ei? Lain perusteluissa se kielletään yllättävänkin suoraan, mutta pykäliin kieltoa ei aiota kirjata

  8. 8

   Tästä on kyse Harry Potter -kohussa, jossa J.K. Rowling on puolustanut Johnny Deppiä ja saanut Deppin ex-puolison Amber Heardin sekä satojen fanien vihat niskaansa

  9. 9

   Vegaanisen joulupöydän saa nyt koottua helpommin kuin koskaan – keräsimme bloggarien parhaat ruokavinkit, mukana vegaaninen munavoi ja sinihomejuusto

  10. 10

   Dopingista epäiltyjen venäläishiihtäjien lista kasvoi kolmella – mukana Lahden MM-hiihtojen kultamitalisti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  2. 2

   Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu

  3. 3

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  4. 4

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  5. 5

   Kiinalainen ”mopotäkki” voisi olla hitti Suomessakin, vinkkaa Pekingissä päivittäin mopoileva Minna Mustonen – kypärää hän ei käytä ”turvallisuussyistä”

  6. 6

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  7. 7

   Lääkäriksi opiskelu on monille stressiä ja kovaa kilpailua, mutta paineista ei silti puhuta avoimesti – ”Moni vaatii itseltään paljon”

  8. 8

   Alaikäinen poika joutui ryöstön uhriksi keskellä päivää Helsingin rautatieasemalla – ryöstäjä sai ensin pelkkiä kolikoita

  9. 9

   Alpakkatapahtuman järjestäjien pieni vale oli iso isku luottamukselle – On ankeaa, kun joutuu epäilemään motiiveja pörröisten eläinten paijaamisen taustalla

  10. 10

   Putkipommi räjähti Manhattanilla: Yksi otettu kiinni, useita loukkaantunut – pormestarin mukaan kyseessä oli terrori-iskun yritys

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  4. 4

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  5. 5

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää