Nouseeko Taleban uudestaan Afganistanissa? Äärijärjestöt hyökkäävät nyt verisesti, mutta iskut ovat ennen kaikkea viestejä Yhdysvalloille – Suomi kaavailee kymmeniä lisäsotilaita - Päivän lehti 31.1.2018 | HS.fi

Nouseeko Taleban uudestaan Afganistanissa? Äärijärjestöt hyökkäävät nyt verisesti, mutta iskut ovat ennen kaikkea viestejä Yhdysvalloille – Suomi kaavailee kymmeniä lisäsotilaita

Viime lauantaina Talebanin itsemurhapommittajan iskussa kuoli yli sata ihmistä. Iskut siviilejä vastaan ovat lisääntyneet Afganistanissa, mutta ne kertovat myös jihadistien heikentymisestä. Suomi aikoo vastata Yhdysvaltojen pyyntöön lisäjoukoista.

Amerikkalaisjoukkoja Kandaharin lentotukikohdassa Afganistanissa 23. tammikuuta.­

31.1.2018 2:00 | Päivitetty 31.1.2018 11:44

Onko Taleban tekemässä Afganistanissa uuden nousun?

Jos asiaa kysyy ääri-islamilaiselta terroristijärjestöltä itseltään, vastaus on tietysti kyllä. Tästä Talebanilla on myös todisteita.

Tammikuun 20. päivä Talebanin terroristit iskivät kabulilaiseen hotelli Intercontinentaliin, jossa oli meneillään kansainvälinen IT-konferenssi. Terroristit tappoivat yli 12 tuntia kestäneessä hyökkäyksessä ainakin 25 ihmistä. Uhreista valtaosa oli ulkomaalaisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?