Uusi parisuhdemalli kutkuttaa nyt monia – Vastaa kyselyyn parisuhteen pelisäännöistä ja avoimesta suhteesta

HS ja Meidän perhe -lehti keräävät kokemuksia ja ajatuksia perinteisten parisuhdemallien ulkopuolelta. Erityisesti pinnalla on avoin suhde.

Avoimessa suhteessa osapuolia on enemmän kuin kaksi.

14.7.2020 9:36

Kuka määrittää, millainen parisuhde on lapsiperheen vanhemmille paras? Voisiko suhteeseen kuulua muitakin osapuolia kuin oma kumppani vai tuntuuko ajatus täysin vieraalta? Oletko kumppanisi kanssa kenties kokeillut muitakin parisuhdemalleja? Millaisia kokemuksesi ovat olleet, ja onko pelisääntöihin tullut lasten myötä muutoksia?

Meidän Perhe -lehti ja HS keräävät nyt erilaisia parisuhdemuotoja kokeilleiden kokemuksia. Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu paljon avoimesta suhteesta ja siksi kyselyssä kartoitetaan suhtautumista juuri siihen. Voit vastata, vaikket olisi avointa suhdetta kokeillut tai edes harkinnut.

Avoin suhde tarkoittaa yleensä tilannetta, jossa pariskunnan osapuolilla on yhtä aikaa useampia romanttisia suhteita. Kyse ei kuitenkaan ole pettämisestä, vaan yhteisesti sovitusta menettelystä, jossa kaikki osapuolet tietävät toisistaan. HS:ssä asiasta ovat puhuneet muiden muassa toimittaja-tietokirjailija Paula Tiessalo sekä kirjailija Riikka Suominen.

Osallistu jutuntekoon ja vastaa kyselyyn. Kerro myös, voidaanko sinua haastatella juttuun. Yhteystietosi tulevat vain toimituksen tietoon, eikä niitä luovuteta missään tapauksessa sen ulkopuolelle. Jutun teossa käytetään vain niiden henkilöiden kommentteja, jotka ovat jättäneet kyselyyn yhteystietonsa. Nimesi ei tule esiin jutussa, vaikka toimittaja haastattelisi sinua tai käyttäisi antamaasi kommenttia osana juttua.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat