Kun lapsi raivoaa, psyko­terapeutti Pia Penttala tekee ratkaisun, joka ei tulisi monelle vanhemmalle mieleen – Televisiosta tuttu ”supernanny” kertoo, mikä on aikamme suurin ongelma lasten­kasvatuksessa - Perhe | HS.fi
Perhe|Kasvatus

Kun lapsi raivoaa, psyko­terapeutti Pia Penttala tekee ratkaisun, joka ei tulisi monelle vanhemmalle mieleen – Televisiosta tuttu ”supernanny” kertoo, mikä on aikamme suurin ongelma lasten­kasvatuksessa

Psykoterapeutti Pia Penttala kertoo rakastaneensa synnyttämistä niin paljon, että olisi voinut tehdä siitä ammatin. Toisin kävi, ja nyt hän on televisiosta tuttu ”supernanny”.

Tilaajille

Pia Penttala on nähnyt urallaan monenlaisia kohtaloita. Kerran hoidettavaksi tuli lapsia, jotka olivat kasvaneet lukitussa pimeässä huoneessa. Sellainen vetää kovan ammattilaisenkin hiljaiseksi.

Julkaistu: 28.7. 2:00, Päivitetty 28.7. 17:06

Pieni tyttö kiljuu ja potkii raivoisasti. Naama on vääristynyt tuskaiseen irvistykseen. Psykoterapeutti Pia Penttala istuu lapsen takana ja pitää häntä sylissään tiukassa otteessa.

”Tilanne oli hankala ja kesti lähes puolitoista tuntia. Lapsella oli ollut toistuvia raivokohtauksia vuosia. Hän oli aiemmin jo rikkonut esineitä ja oli vaaraksi niin itselleen kuin läheisilleen. Käsivarteni olivat aivan krampissa tyynnyttelyn jäljiltä”, Penttala muistelee Supernanny Suomen uudella tuotantokaudella nähtävää kohtausta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?