Lantionpohjan muutoksilla iso merkitys naisen mielenterveydelle, sanoo fysioterapeutti: ”Moni synnyttänyt miettii, miksi juuri minulle on sattunut tällaista” - Perhe | HS.fi

Lantionpohjan muutoksilla iso merkitys naisen mielenterveydelle, sanoo fysioterapeutti: ”Moni synnyttänyt miettii, miksi juuri minulle on sattunut tällaista”

Naiset miettivät, voivatko enää koskaan juosta tai tuntuuko seksi enää samalta, sanoo Suomen Äitiysfysioterapeutit ry:n puheenjohtaja Heli Harsunen.

Synnyttäneet saavat usein neuvon liikkua omien tuntemusten mukaan. Asiantuntijan mielestä se ei riitä ohjeeksi.

6.11.2020 2:00 | Päivitetty 6.11.2020 6:24

Juttu on osa Minä väitän -sarjaa, jossa yksi asiantuntija kertoo näkemyksensä jostakin omaan alaansa liittyvästä kiinnostavasta aiheesta.

Fysioterapeutti ja Suomen Äitiysfysioterapeutit ry:n puheenjohtaja Heli Harsunen:

”Raskausaikana naisen terveyttä seurataan tarkasti, mutta synnytyksen jälkeen lätkäistään lappu luukulle: tästä lähtien katsotaan sitä vauvaa vain. Neuvola tarjoaa synnyttäneille vain yhden lyhyen jälkitarkastuskäynnin, jolla ei yleensä ole mahdollista arvioida naisen fyysistä toiminta- ja suorituskykyä eikä käsitellä synnytyskokemusta tai naisen huolta omasta kehostaan ja voinnistaan. Jopa keisarileikkauksen jälkeen äidit jätetään aika lailla oman onnensa nojaan, ilman kuntoutusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat