Uunimunakas on ravitseva lounas, jota on vaikea mokata

Kiireessä kokin pelastaa helppotekoinen arkiruoka, johon sopivat monenlaiset täytteet. Uunimunakas maistuu koko perheelle.

Nippu tuoreita yrttejä kruunaa arkiruuan.

28.3.2021 12:00

Uunimunakas on siitä mahtava ruoka, että nopeiden alkuvalmistelujen jälkeen se syntyy uunissa kuin itsestään. Aikaa munakkaan valmistamiseen kuluu vain 25 minuuttia.

Tässä ohjeessa on käytetty kasviksia ja mozzarellaa, mutta munakkaaseen voi upottaa täytteitä maun mukaan kinkusta sieniin ja fetajuustosta härkikseen.

Uunimunakas

8 kananmunaa

4 dl maitoa

4 dl kesäkurpitsaa raasteena

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

2 mozzarellapalloa

kirsikkatomaatteja

Lisäksi

tuoretta basilikaa

öljyä vuoan voiteluun

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon maito, kesäkurpitsaraaste, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Kaada munakasmassa öljyttyyn uunivuokaan.

  2. Valuta mozzarella ja kuivaa pinta talouspaperilla. Revi mozzarella palasiksi ja levitä palat munakkaan pinnalle yhdessä kirsikkatomaattien kanssa.

  3. Kypsennä munakasta uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat