Poikkeusvuosi näyttää lasten silmin absurdilta ja yksinäiseltä – Lukijat saivat äänestää suosikkiaan piirustuskilpailun 20 finalistista - Perhe | HS.fi

Poikkeusvuosi näyttää lasten silmin absurdilta ja yksinäiseltä – Lukijat saivat äänestää suosikkiaan piirustuskilpailun 20 finalistista

HS Meidän perheen ja Lasten uutisten piirustuskilpailussa nähdään lasten tulkintoja poikkeuksellisesta vuodesta. Voittajat valitaan 20 finalistin joukosta.

Minä ja korona -piirustuskilpailussa voittoa tavoittelee 20 taideteosta.­

30.3. 11:34 | Päivitetty 6.4. 10:29

Koronaviruksen kanssa on eletty nyt runsas vuosi. Miltä se on lasten silmin näyttänyt?

HS Meidän perhe -lehti ja Lasten uutiset päättivät kysyä asiaa lapsilta itseltään ja julistivat helmikuussa lapsille suunnatun piirustuskilpailun, jossa etsitään lasten tulkintoja kuluneen poikkeusvuoden tunnelmista. Kilpailuun saapui yli 600 taideteosta, ja HS:n esiraati on nyt valinnut vaikuttavimmat työt finaaliin. Kilpailun taso oli korkea, ja toimitukseen lähetettiin paljon upeita, puhuttelevia ja liikuttavia piirustuksia.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa, päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille. Molempien sarjojen voittajat valitaan yleisöäänestyksellä.

Voittajatyöt esitellään toukokuussa Lasten uutisissa ja HS Meidän perheessä. Ykköspalkinnon saaneet taideteokset ilmestyvät HS Meidän Perhe -lehden välissä myös julisteina.

Kilpailuun lähetetyissä töissä näkyy monia koronavuoden teemoja. Nuoret taiteilijat havainnollistavat teoksissaan koronaepidemian tuomia rajoituksia ja kaikkia niitä kivoja puuhia, joita nyt kaivataan. Niistä moni oli lasten kuvissa kielletty.

Kuvissa toistuvat turvavälit, kasvomaskit, desinfiointiaineet, vessapaperirullat ja nallet ikkunoilla. Moni työ puhuu yksinäisyydestä ja ikävästä esimerkiksi isovanhempien luo. Isovanhemmat saattoivat esimerkiksi seistä piirroksessa kalterien takana.

Etäkoulu ja kodin rajattu piiri ovat usein piirustusten tapahtumapaikkoja. Itse koronavirus esiintyy monissa lasten töissä hurjana persoonana, jossa on pidättelemistä. Monissa töissä oli myös huumoria, lohtua ja toivoa paremmasta.

Äänestys on nyt päättynyt. Kiitos kaikille äänestäjille!

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat