Politiikka

Timo Soini ennustaa minihallitusneuvotteluista "kosmeettista kompromissia"

Nykyiset oppositiopuolueet poistuivat minihallitusneuvotteluita pohjustaneesta palaverista nopeasti. "Sieltä pitäisi tulla kasvuun ja työllisyyteen panostuksia", perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini evästi Alexander Stubbin (kok) johdolla neuvotteluihin jääneitä puolueita.

Tilaajille

Nykyiset oppositiopuolueet poistuivat minihallitusneuvotteluita pohjustaneesta palaverista nopeasti.

"Sieltä pitäisi tulla kasvuun ja työllisyyteen panostuksia", perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini evästi Alexander Stubbin (kok) johdolla neuvotteluihin jääneitä puolueita.

Soinin mukaan Suomessa ollaan pysähtyneisyyden tilassa.

"Annetaan hallitukselle mahdollisuus. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tulee kosmeettinen kompromissi", Soini sanoi toimittajille.

Soini arvioi myöhemmin HS:lle, etteivät uudet puheenjohtajat halua uusia vaaleja. Hän viittasi Sdp:n Antti Rinteeseen ja viikonloppuna valittuun Alexander Stubbiin.

Onko kokoomus neuvotteluissa niskan päällä?
"Saattaa sikäli olla, että vaalit menivät paremmin kuin Sdp:llä Se olisi kuitenkin täysi katastrofi kokoomukselle, jos Stubb ei pystyisi viemään hallitusta ensimmäisen aidan yli. Reki varsan kolaa", Soini arvioi.

Keskustan eduskuntaryhmän johtaja Kimmo Tiilikainen puolestaan pelkää, että uudesta hallituksesta tulee toimitusministeriön kaltainen. Puheenjohtaja Juha Sipilä jakoi huolen.

"Yleensä toimitusministeriö on toiminut pari kuukautta vaalien jälkeen. Jos hallitus ajattelee, että tässä vain toteutetaan aiemmin sovittuja päätöksiä, Suomi seisoo vuoden", Tiilikainen totesi HS:lle.

Keskustan mukaan tiukan taloustilanteen takia pitäisi perua veronmaksajien taakkaa lisäävät päätökset.

"Kotihoidontuen kiintiöinti pitää perua, lapsilisäleikkaukset pitää peruuttaa, oppivelvollisuusiän nostaminen pitää peruuttaa", Tiilikainen luetteli.

"Sdp taipui kokoomuksen ajamiin pakkoliitoksiin ja hintana kokoomus maksoi Sdp:lle oppivelvollisuusiän nostamisen", Tiilikainen kertasi vaalikauden isoja päätöksiä oppositiopoliitikon näkökulmasta.

Keskusta valmisteli neuvotteluihin 12 kohdan "kustannusneutraaliksi" kehutun listan omista esityksistään. Joukossa oli muun muassa yritysten sukupolvenvaihdosten helpottaminen tutkimuslaitos PTT:n tuoreen raportin ehdotusten mukaisesti.

Tiilikainen oli myös seurannut tarkkaan uuden kokoomusjohtajan kannanottoja.

"Rinne korosti puheenjohtajakampanjassaan hyvin vasemmistolaisia asioita. Rinteen äänenpainot ovat jo pehmentyneet. Saa nähdä, miten käy Stubbille", Tiilikainen totesi HS:lle.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Perussuomalaiset
 • Keskusta

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  6. 6

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  7. 7

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää