Politiikka

Stubb: Kokoomuksella ei ole kynnyskysymyksiä

"Politiikka on kompromissien taidetta"

Tilaajille

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoi iltapäivällä, että kokoomuksella ei ole kynnyskysymyksiä hallitukseen menossa.

"Me emme aseta kokemuksesta tässä vaiheessa tai ennen vaaleja pitkälle meneviä kynnyskysymyksiä. Politiikka on kompromissien taidetta, ja me haemme sitä kautta ratkaisua", hän sanoi tiedotustilaisuudessaan kokoomuksen puoluetoimistolla.

Stubbin mukaan toki loppupeleissä sisältö ja ohjelma ratkaisevat.

"Mutta jos lähtee tässä vaiheessa paaluttamaan kynnyskysymyksiä, se vaikeuttaa neuvotteluja."

Stubbin mukaan kokoomuksen ja keskustan kahdenkeskiset keskustelut käydään lähipäivinä.

"Me käymme epävirallisia keskusteluja totta kai kaikkien kanssa – sekä eilen illalla että muutoin. Tulemme lähipäivien aikana keskustelemaan, kuten Juha Sipilä on itse ilmoittanut, kahdestaan."

Hallitusratkaisussa Stubb korostaa ohjelman merkitystä.

"Kaikki lähtee ohjelmasta eli siitä, millä tavalla saadaan Suomi uudestaan nousuun."

Stubb ei sulje pois vielä mitään puoluetta mahdollisena hallituskumppanina, ei myöskään Sdp:tä, jonka kanssa puolueella on ollut nykyisessä hallituksessa kahnauksia.

"Me emme spekuloi hallituspohjan kanssa, vaan vastuu on vain ja ainoastaan hallitustunnustelijalla ja ohjelman kautta me lähdemme hakemaan kokonaisratkaisua."

Vaalienaluskeskusteluissa Stubbin tulkittiin liputtavan porvarihallituksen puolesta. Nyt hän sanoi, että se on "aika pitkälle menevä tulkinta".

Stubb ei lähtenyt myöskään arvostelemaan keskustan ja perussuomalaisten erilaista arvomaailmaa. Niissä puolueissa suhtaudutaan esimerkiksi tasa-arvoiseen avioliittolakiin kielteisemmin kuin kokoomuksessa.

Stubb muistutti, että kokoomus on arvomaailmaltaan puolue, joka tukeutuu vapauteen, vastuuseen, oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin.

"Meillä on seinät leveällä ja katto korkealla. Kuten kaikki hyvin tietävät, meidän puolueeseen mahtuu sekä arvoliberaaleja että arvokonservatiiveja."

Kokoomus sai nyt 18,2 prosenttia äänistä. Sillä saa 37 edustajaa. Se on vähemmän, mitä Stubb tavoitteli.

Neljän vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa kokoomuksen kannatus oli 20,4 prosenttia, joka toi puolueelle 44 kansanedustajaa edustajaa.

Vaikka kokoomus sai suuremman ääniosuuden kuin perussuomalaiset, perussuomalaiset saivat yhden edustajapaikan enemmän kuin kokoomus.

Stubb muistutti, että kokoomus on äänimääräisesti kakkospuolue, prosentuaalisesti kakkospuolue ja paikoilla kolmospuolue.

Hän myönsi kuitenkin, että olo on vaalituloksen suhteen kaksijakoinen. Puolue sai kuitenkin hänen mukaansa pienen työvoiton.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Keihäslegenda Seppo Räty palkittiin veikeällä summalla – liittyy hirmukiskaisuun

  7. 7

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  8. 8

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  9. 9

   Espoon ja Vantaan bussilinjoja saatetaan joutua katkaisemaan lumen takia – Espoossa yhä lähes 5 000 taloutta ilman sähköä

  10. 10

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  3. 3

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää