Politiikka

Lännen Media: Halla-aholla vankka kannatus perussuomalaisten johtajaksi

Lännen Median kyselyssä Soini oli kuitenkin suosituin.

Eu-parlamentin jäsen Jussi Halla-aho on noussut varteenotettavaksi haastajaksi Timo Soinille perussuomalaisten puheenjohtajana, kertoo perussuomalaisten kenttäväelle kohdistettu tutkimus.

Lännen Media kysyi puheenjohtajasuosikkia perussuomalaisten piirihallitusten jäseniltä, paikallisosastojen, kunnallisjärjestöjen ja muiden puoluejärjestöjen johtohenkilöiltä ja kansanedustajilta. Kysely lähti 507 vaikuttajalle, joista 256 osallistui kyselyyn.

Soinia kannatti kyselyyn vastanneista 55 prosenttia ja Halla-ahoa 45 prosenttia, jos he kaksi olisivat vastakkain puheenjohtajavaalin toisella kierroksella.

Timo Soini ei ole vielä ilmoittanut pyrkiikö hän jatkamaan perussuomalaisten puheenjohtajana. Halla-aho sanoo, että hän on todennäköisesti ehdolla. Puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa kesäkuussa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kyselyn mukaan Soini ja Halla-aho olisivat kärkisuosikit puheenjohtajaksi ja etenisivät vaalin toiselle kierrokselle. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho olisi kolmanneksi suosituin.

Jos Soini ei pyrkisi jatkokaudelle, Terho ja Halla-aho selviäisivät kyselyn vastausten perusteella toiselle kierrokselle.

Vaikka Halla-aho on toiseksi suosituin puheenjohtajaksi, toisella kierroksella yllättäen Terho voittaisi Halla-ahon prosentein 58-42. Tämä kertoo siitä, että Soinin kannattajat valitsisivat mieluummin Terhon kuin Halla-ahon siinä tapauksessa, että Soini ei ole ehdolla.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Perussuomalaiset
 • Jussi Halla-aho
 • Timo Soini

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää