Sotilastiedustelun päällikkö: Kaksoiskansalaisuus on yksi luotettavuuden tekijä muiden joukossa – eturistiriita voi syntyä vaikka sukulaisesta - Politiikka | HS.fi

Sotilastiedustelun päällikkö: Kaksoiskansalaisuus on yksi luotettavuuden tekijä muiden joukossa – eturistiriita voi syntyä vaikka sukulaisesta

Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho sanoo, että luotettavuutta arvioidaan kokonaisuutena, ja siihen vaikuttavat myös monet muut asiat kuin kaksoiskansalaisuus. HS räätälöi esimerkkejä siitä, miten vaikuttamisyritykset ja painostaminen saattavat tapahtua.

Yleisradio uutisoi tällä viikolla, että puolustusvoimissa on oma-aloitteisesti laitettu Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun. Kuva on Santahaminan sotilassaarelle johtavalta sillalta .

4.2.2017 17:34

Venäjän kaksoiskansalaisuus on yksi tiedustelun uhkatekijä. Mutta ei ainoastaan Venäjän kaksoiskansalaisuus, ei Venäjä, eivätkä myöskään eri kansalaisuudet.

Kaksoiskansalaisuudesta on keskusteltu viime päivinä sen jälkeen, kun Yleisradio kertoi että puolustusvoimissa on oma-aloitteisesti laitettu Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun. Myöhemmin Yle kertoi, että ainakin lennokkikoulutuksessa on annettu virheellisiä ohjeita kaksoiskansalaisten rajaamisesta koulutuksen ulkopuolelle turvallisuussyistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat