Politiikka

”Naisten tulee ansaita vähemmän kuin miesten” – Viraali-ilmiöksi noussut puolalainen sovinistimeppi sai tuntuvan rangaistuksen

Puolalaismeppiä rangaistiin kommenteista, joiden mukaan naisten kuuluu tienata miehiä vähemmän, koska nämä ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä.

Euroopan parlamentissa naisia vähätteleviä lausuntoja laukonut puolalaismeppi Janusz Korwin-Mikke joutuu parlamentin kurinpitotoimien kohteeksi.

Hän menettää päivärahansa 30 päivän ajaksi, minkä lisäksi hän ei saa osallistua parlamentin toimintaan kymmeneen päivään eikä edustaa parlamenttia virallisissa tilaisuuksissa vuoteen.

Korwin-Mikke teki paheksutut kommenttinsa maaliskuun alussa parlamentin täysistunnon keskustelussa, jonka aihe oli naisten palkkatasa-arvo.

”Tietysti naisten tulee ansaita vähemmän kuin miesten, koska he ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä. Heidän tulee tienata vähemmän. Siinä kaikki!” Korwin-Mikke sanoi parlamentin istunnossa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Video puolalaismepin lausunnoista levisi internetissä nopeasti.

Parlamentin puhemiehen Antonio Tajanin mukaan Korwin-Mikken saama rangaistus on poikkeuksellisen ankara, mutta tekoon nähden perusteltu.

”En hyväksy tällaista käytöstä etenkään henkilöltä, jonka odotetaan hoitavan tehtäväänsä eurooppalaisten kansalaisten edustajana asiaankuuluvalla arvokkuudella. Loukkaamalla kaikkia naisia kyseinen edustaja osoitti halveksuntaa perusarvojamme kohtaan”, Tajani perustelee tiedotteessa.

Päivärahan menetys tarkoittaa Korwin-Mikkelle tuntuvaa rahallista menetystä. Euroopan parlamentti maksaa edustajille palkan päälle kiinteää 306 euron päivärahaa jokaiselta päivältä, jona parlamentin jäsen osallistuu parlamentin viralliseen kokoukseen yhteisön alueella. Korwin-Mikke menettää näin lähes 9 200 euron tulot.

Korwin-Mikke on 76-vuotias kansallismielinen ja konservatiivinen meppi, joka ei kuulu mihinkään europarlamentin poliittiseen ryhmään.

Hän on aiemminkin joutunut kurinpitotoimien rasististen puheidensa ja käytöksensä vuoksi.

Viime vuonna hänet hyllytettiin BBC:n mukaan viideksi päiväksi hänen verrattuaan Eurooppaan saapuvia pakolaisia ulosteeseen. Hän myös menetti kokouspalkkionsa kymmeneksi päiväksi. Vuonna 2015 hänet hyllytettiin kymmeneksi päiväksi natsitervehdyksen tekemisestä istuntosalissa.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Puola
 • Euroopan unioni

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Tapiolan metroasemasta onnistuttiin loihtimaan hissien ja yhdyskäytävien monimutkainen labyrintti – matkalla metroilta busseille iskee uskonpuute

  4. 4

   Ivanka Trump oli isäänsä viisaampi

  5. 5

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  6. 6

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  7. 7

   Alppihiihtotähti ei halua edustaa Trumpin hallintoa olympialaisissa – järkyttyi saamastaan palautteesta

  8. 8

   Ikiaikainen vitsi on vihdoin totta – Kallioon avataan panimoravintola, jonne lähtiessään voi sanoa ”menevänsä Panemaan”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Demokraatit ottivat yllätysvoiton Alabaman senaattivaalissa – Roy Mooren tappio oli paha isku Donald Trumpille, joka silti onnitteli voittajaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Mies huijasi koko internetiä ja nosti takapihan varastonsa Lontoon 18 149 ravintolasta ykköseksi – vaikka tarjoili pelkkiä pakaste-eineksiä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  10. 10

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  11. Näytä lisää