Kokoomus otti torjuntavoiton ja huuhtoi pois viime vuosien traumat – Sdp ajautui umpikujaan tekemällä huonoimman kuntavaalituloksen ainakin 64 vuoteen

Kokoomus oli pari vuotta sitten tuuliajolla. Nyt se teki taitavan kampanjan, sai Jan Vapaavuoresta pelastajan ja haki kuntavaalivoiton. Sosiaalidemokraattien tilanne puolestaan näyttää synkältä. Yhtä heikkoa tulosta ei ole nähty pääoppositiopuolueelta ainakaan sitten vuoden 1953.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuuletti torjuntavoittoa ja suurimman kuntapuolueen asemaa puolueensa vaalivalvojaisissa sunnuntai-iltana ravintola Maxinessa Helsingissä.

10.4.2017 7:59

Kuntavaalien suuri tarina on vihreiden merkittävä vaalivoitto ja perussuomalaisten raju tappio. Vihervasemmisto oli laajemminkin vaalien suuri voittaja, ja maahanmuuttajataustaisten valtuutettujen määrä vaikutti kasvaneen.

Väistyvät puheenjohtajat Ville Niinistö (vihr) ja Timo Soini (ps) jättävät joukkonsa täysin vastakkaisissa asetelmissa. Soinin aiemmat vaalivoitot näyttävät sulavan. Niinistö taas poistuu puheenjohtajan pallilta poliittisen uransa huipulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat