Valtiosääntöoikeuden professori: Sipilän ratkaisu on laillinen, mutta uutta hallitusta olisi saatettu pitää ”poliittisesti viisaana” ja ”ilmaa raikastavana”

Professori Mikael Hidén kertoo ottaneensa kantaa vain hallituksen jatkon laillisuuteen, ei siihen onko ratkaisu poliittisesti hyvä. ”En tiedä olenko valtiosääntöjuristina tässä turhankin kiinteästi kiinni siinä, minkälaisen liikkumatilan valtiosääntö jättää politiikalle.”

Professori Mikael Hidénin mukaan normaali hallituksen kokoamismenettely eron jälkeen olisi ollut yksi täysin mahdollinen vaihtoehto.

14.6.2017 17:56

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) perui tiistaina hallituksen eronpyyntöreissunsa, kun hallitus päätti jatkaa nykyisessä kokoonpanossaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronneen Uusi vaihtoehto -ryhmän turvin.

Sipilä perusteli ratkaisuaan sillä, että oli varmistanut toiminnan lainmukaisuuden kahdelta eläkkeellä olevalta arvostetulta valtiosääntöoikeuden tuntijalta, valtiosääntöoikeuden professori Mikael Hidéniltä ja eduskunnan entiseltä pääsihteeriltä Seppo Tiitiseltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat