Kikyn kanssa on eletty nyt puoli vuotta, mitä on jäänyt käteen? Katso laskurista, kuulutko voittajiin vai häviäjiin - Politiikka | HS.fi

Kikyn kanssa on eletty nyt puoli vuotta, mitä on jäänyt käteen? Katso laskurista, kuulutko voittajiin vai häviäjiin

Kilpailukykysopimus on ollut voimassa puoli vuotta, mutta talouteen se ei vielä vaikuta täydellä voimalla. Sen sijaan julkisen puolen työntekijöiden ostovoimaa se heikentää jo tänä vuonna.

Julkisella sektorilla työskentelevillä, kuten sairaanhoitaja Helena Hangaslahdella, kiky syö ostovoimaa. Yksityisellä sektorilla työskentelevillä, kuten sastamalalaisen Lojer-yrityksen Raine Tienhaaralla, kiky kasvattaa ostovoimaa.­

3.7.2017 2:00 | Päivitetty 4.7.2017 7:29

Sairaanhoitaja Helena Hangaslahtea kilpailukykysopimus eli kiky ärsyttää. Hänen mielestään sopimus on kaiken muun lisäksi epäoikeudenmukainen.

”Minun on vaikea nähdä, millä tavalla tällä saavutetaan kilpailukykyä, vaikka ymmärrän syyt, miksi kilpailukykyä pitää parantaa. Suhtaudun aika kriittisesti tähän. En usko, että kukaan työntekijä täällä on kauhea tyytyväinen kikyyn”, sanoo Helsingissä Auroran psykiatrisella vuodeosastolla työskentelevä Hangaslahti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat