Turvapaikanhakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – Kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä? - Politiikka | HS.fi

Turvapaikan­hakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – Kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä?

Turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen on varattu tänä vuonna sata miljoonaa euroa viime vuotta enemmän. HS kysyi pääkaupunkiseudun maahanmuuttoyksiköiltä, miten lisärahoitus näkyy käytännössä.

Helsingissä asuva Thair Al-Janabi tuli useasti opiskelemaan suomen kieltä Malmin kirjastoon ennen kuin uusi kielikurssi alkoi Espoossa. Al-Janabi oli Irakissa lääkäri, nyt hän täydentää osaamistaan.

23.7.2017 2:00 | Päivitetty 23.7.2017 8:11

Suomeen saapui vuonna 2015 ennennäkemätön määrä turvapaikanhakijoita, lähes 35 000, ja keskustelu heidän kotouttamisesta kiihtyi. Sen jälkeen valtio on suunnannut rahaa kotoutumiseen enemmän kuin koskaan.

Viime vuonna kotoutumiseen meni Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kautta 131 miljoonaa euroa, tälle vuodelle on budjetoitu sata miljoonaa enemmän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat