Lobbarit ovat usein poliitikkojen kavereita – Suomessa poliitikkoihin yrittävät usein vaikuttaa heidän entiset työkaverinsa - Politiikka | HS.fi
Politiikka|HS-analyysi

Lobbarit ovat usein poliitikkojen kavereita – Suomessa poliitikkoihin yrittävät usein vaikuttaa heidän entiset työkaverinsa

Poliitikot ja lobbarit tuntevat toisensa, koska lobbarit ovat usein entisiä politiikan sisäpiiriläisiä. Lobbausta pidetään likaisena pelinä erityisesti pienten piirien takia, mutta siitä on myös hyötyä.

Laura Räty (ylhäällä vasemmalla), Jussi Kekkonen, Taru Tujunen, Mikael Jungner, Ulla-Maija Rajakangas ja Lauri Korkeaoja ovat siirtyneet viime vuosina politiikan ytimestä yksityiselle puolelle terveyspalveluyrityksiin, sote-uudistusta lobbaaviin liittoihin tai lobbaamisessa auttaviin viestintätoimistoihin.

Julkaistu: 25.7.2017 2:00, Päivitetty 25.7.2017 9:37

Hiljaista on ollut. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä perustuslakivaliokunnan kansanedustajat ovat yhtä mieltä siitä, että sote-uudistukseen liittyvää lobbausta ei ole juuri ollut loppukeväänä ja kesällä.

Kokoomuksen Sanna Lauslahti ja Jaana Laitinen-Pesola, demarien Tuula Haatainen sekä Rkp:n Anna-Maja Henriksson kertovat saaneensa tehdä työtään hyvin rauhassa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Politiikka