Eduskunta pohtii erillisen lobbarilistan perustamista vastauksena vierailijalistojen tuhoamiselle – ”Jos joku käy lobbaamassa, sen pitäisi olla julkista” - Politiikka | HS.fi

Eduskunta pohtii erillisen lobbarilistan perustamista vastauksena vierailijalistojen tuhoamiselle – ”Jos joku käy lobbaamassa, sen pitäisi olla julkista”

Eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan useita oikaisuvaatimuksia on tehty eduskunnan päätöksestä olla luovuttamatta vierailijatietoja. Kansliatoimikunnan on määrä tehdä niitä koskeva päätös lähiviikkoina.

Eduskunnan vierailijalistojen julkisuudesta on syntynyt kiivas keskustelu. Korkein hallinto-oikeus (KHO) on linjannut, että kävijälistat ovat julkisia, mutta eduskunta ei enää säilytä niitä. Eduskunta on myös kieltäytynyt luovuttamasta päivän vierailijatietoja niitä kysyneille.

20.9.2017 18:47

Eduskunnassa on aloitettu selvitys siitä, onko syytä perustaa lobbarirekisteri eduskuntaan ja onko juridisesti perusteltua hävittää tiedot eduskunnassa käyneistä vierailijoista päivän päätteeksi.

Asiasta kertoi kansliatoimikunnan puheenjohtaja, ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat