Kymmenet varakkaat suomalaiset kiersivät veroja, sitten he ilmiantoivat itsensä – nyt valtakunnansyyttäjä miettii, mitä heille pitäisi tehdä

Kihlakunnansyyttäjä ehti jo vapauttaa 25 000 euron verot kiertäneen teollisuusneuvoksen, mutta apulaisvaltakunnansyyttäjä otti tapauksen uudelleen harkintaan. Ylin syyttäjä linjaa nyt sitä, kuinka suuren euromäärän saa tulouttaa veroparatiisista, jos tunnustaa oma-aloitteisesti.

Valtakunnansyyttäjä harkitsee uudelleen, nostetaanko syyte noin 25 000 euron verot kiertänyttä teollisuusneuvosta vastaan. Miehellä oli verottajalta salatuttuja talletuksia Credit Suisse ja UBS-pankeissa Sveitsissä. Kuvassa Credit Suisse -pankin julkisivu Genevessä.

6.10.2017 2:00 | Päivitetty 6.10.2017 7:35

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt ottaa kantaa siihen, millä perustein kymmeniä veroparatiiseihin varojaan kätkeneitä suomalaisia syytetään. Vai syytetäänkö ollenkaan?

Kyseessä on joukko varakkaita suomalaisia, jotka ilmiantoivat itsensä ennenaikaisesti. He kertoivat veroparatiisien talletuksistaan ja tuloistaan verottajalle vuosina 2014 ja 2015, kun niin sanottu verokiertäjien armahduslaki oli vasta valmisteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat