Kokoomuksen Lepomäki ei halua syyllistää työttömiä vaan räjäyttää koko järjestelmän: ”Hallituksella on tavoite, että tehdään erilaisia kiusauselementtejä” - Politiikka | HS.fi

Kokoomuksen Lepomäki ei halua syyllistää työttömiä vaan räjäyttää koko järjestelmän: ”Hallituksella on tavoite, että tehdään erilaisia kiusaus­elementtejä”

Elina Lepomäen mielestä työllisyys saadaan kasvuun vain purkamalla kannustinloukkuja ja lisäämällä paikallista sopimista. Työttömät kyllä ottavat työtä vastaan, jos se on heille järkevää ja sitä on tarjolla.

Elina Lepomäen mielestä tuloerot eivät ole Suomessa ongelma. ”Niitä tarvitaan, jotta työmarkkinat toimivat hyvin, jotta ihmisillä on kannustin opiskella, tehdä töitä ja hankkia huippuosaamista. Tuloerot ovat haitallisia silloin, jos ne johtuvat ihmisten lähtökohtaisesti eriarvoisesta asemasta.”

7.10.2017 2:00 | Päivitetty 7.10.2017 7:40

Miltä tuntuu, kun aiemmin asiantuntemuksensa avulla uraa tehnyt ihminen tungetaan sukupuolensa, ikänsä ja oletetun ideologiansa perusteella lokeroon, joka ei tunnu hänestä ollenkaan omalta?

Turhauttavalta. Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) tietää tunteen erittäin hyvin. Julkisuudessa hänen on hoettu olevan ”kova oikeistolainen” ja ”nuori naispoliitikko”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat