Eduskunnan vierailijalistoissa on komiikkaa, mutta myös vakavaa tietoa lobbauksesta: Uskottava lobbari esiintyy sotilaspuvussa

Helsingin Sanomien kirjoitus tiedustelulain lobbaamisesta herätti lukijoissa kysymyksen siitä, voiko virkamies vaikuttaa. Kyllä voi ja taitavimmillaan silloin, kun hänellä on virkapuku päällä, kirjoittavat toimittajat Tuomo Pietiläinen ja Paavo Teittinen.

Eduskunnan vierailijarekisteriin kirjattiin Harri Ohrana sekä muita parlamentaarisen seurantaryhmän kuulemia asiantuntijoita. Ohrana on oikeasti Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho.

On kesäkuun 8. päivä vuonna 2016. Eduskunnan Pikkuparlamenttiin kirjautuu joukko, jolla on hallussaan enemmän salaista tiedustelutietoa kuin kenelläkään muulla Suomessa.

Tiedustelulainsäädännön parlamentaarisen seurantaryhmän kokoukseen on kutsuttu ulkoisina asiantuntijoina muun muassa huippusalaisen Viestikoelaitoksen entinen komentaja Martti J. Kari, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja sotilastiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat