Jussi Niinistön suursotaharjoituksessa opeteltaisiin avun vastaanottoa – ”Se, että meillä on kumppaneita, on erinäisille tahoille pelotearvoa lisäävä signaali”, sanoo tutkija - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Jussi Niinistön suursotaharjoituksessa opeteltaisiin avun vastaanottoa – ”Se, että meillä on kumppaneita, on erinäisille tahoille pelotearvoa lisäävä signaali”, sanoo tutkija

Puolustusministeri Jussi Niinistö on aloittanut suuren kansainvälisen sotaharjoituksen valmistelut.

Suomalaissotilas matkusti panssaroidun Sisu-miehistönkuljetusvaunun kyydissä Aurora-sotaharjoituksessa Ruotsin Gotlannissa syyskuussa. Aurora-harjoitus on esikuva suurelle kansainväliselle sotaharjoitukselle, jonka valmisteluihin on ryhdytty Suomessa.

Julkaistu: 4.11.2017 16:31

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) Suomeen kaavailema suuri, kansainvälinen sotaharjoitus on poikkeuksellinen siinä mielessä, että siinä on määrä harjoitella kansainvälisen avun vastaanottamista suuressa mittakaavassa.

”Taustalla on viimeaikainen trendi, jossa kansainvälinen yhteistyö on puolustuspolitiikassa noussut vahvasti esiin etenkin Yhdysvaltain, Ruotsin ja Naton kanssa”, arvioi vieraileva tutkija Matti Pesu Ulkopoliittisesta instituutista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?