”Sote-herra” Tuomas Pöysti antoi kasvot urakalle, jonka aikataulu poukkoili ja josta tuli odotettuakin vaikeampi: ”Se oli inhimillisesti hyvin raskasta” - Politiikka | HS.fi

”Sote-herra” Tuomas Pöysti antoi kasvot urakalle, jonka aikataulu poukkoili ja josta tuli odotettuakin vaikeampi: ”Se oli inhimillisesti hyvin raskasta”

Ensi vuonna oikeuskansleriksi siirtyvä Tuomas Pöysti valmisteli alivaltiosihteerinä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta kaksi vuotta. Nyt hän kertoo, minkälaista oli vetää kivirekeä ankarassa poliittisessa ohjauksessa.

Tuomas Pöysti kertoo kiinnostuneensa oikeuskanslerin työstä jo ennen nykyisen tehtävänsä vastaanottamista. ”Oikeusvaltio on muutakin kuin lakien noudattamista. Oikeudet eivät saa olla tyhjiä lupauksia, vaan oikeaa soveltamista”, hän pohtii.­

2.12.2017 2:00 | Päivitetty 2.12.2017 6:29

Pari vuotta sote- ja maakuntauudistuksen arkkitehtinä ahertanut alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti pääsee joulutauon jälkeen vuoden 2018 alusta aloittamaan unelmatyössään oikeuskanslerina.

Pöysti paljastaa olleensa kiinnostunut maan ylimmän laillisuusvalvojan työstä jo ennen kuin aikoinaan otti sote-tehtävän vastaan muutaman päivän harkinnan jälkeen. Mietintä oli tarpeen, sillä ”sote-herran” roolistahan saattaisi muodostua este oikeuskansleriksi pääsylle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat