Aktiivimalli on tuontituote Tanskasta, jossa yhdellä työvoimavirkailijalla on 12 asiakasta – Miten se toimii Suomessa, kun asiakkaita on 166? - Politiikka | HS.fi
Politiikka|HS-analyysi

Aktiivimalli on tuontituote Tanskasta, jossa yhdellä työvoimavirkailijalla on 12 asiakasta – Miten se toimii Suomessa, kun asiakkaita on 166?

Tanskasta lainattu aktiivimalli lisää työttömien velvoitteita, mutta Suomen työnvälityksen resurssit ovat huomattavasti pienemmät. Työttömyys on viheliäinen ongelma ratkaistavaksi, ja raju kiista aktiivimallista voi entisestään nostaa poliitikkojen kynnystä ajaa isoja, vaikeita työllisyystoimia.

Tilaajille

Tanskassa te-toimistot tarjoavat työttömälle yksilöllistä palvelua. Työtön tohtori Sirpa Huuskonen ihmettelee, miksi Suomi on kopioinut vain osan Tanskan mallista. Kuva: TORBEN ÅNDAHL / RITZAU, JUHANI NIIRANEN / HS

Julkaistu: 5.1.2018 2:00, Päivitetty 5.1.2018 8:38

Työttömyys on viheliäinen ­ongelma. Se on tullut taas selväksi kuluneiden kahden viikon aikana, kun hallituksen aktiivimallista on herännyt kiivas keskustelu. Mallia vastustava kansalaisaloite ylitti torstaina 100 000 allekirjoittajan rajapyykin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Politiikka

Luetuimmat

Uusimmat