Kestääkö Niinistön etumatka takaamaan historiallisen voiton? Kuukaudessa kannatus putosi seitsemän prosentti­yksikköä ja vauhti voi vielä kiihtyä - Politiikka | HS.fi
Politiikka|HS-analyysi

Kestääkö Niinistön etumatka takaamaan historiallisen voiton? Kuukaudessa kannatus putosi seitsemän prosentti­yksikköä ja vauhti voi vielä kiihtyä

Vuoden 2018 vaaleissa tilanne ei ole yhtä vakaa kuin kuusi vuotta sitten. Niinistön kannatus on ollut korkealla tasolla, koska siinä on ollut mukana presidenttiyden tuomaa lisäarvoa.

Vaalijulisteita Helsingin Siltamäessä tammikuun alussa. Jos Niinistön kannatuksen laskun vauhti pysyy tasaisena, se ei ehdi laskea alle 50 prosentin. Vaaleihin on enää viikko aikaa.

Julkaistu: 19.1.2018 16:13

Helsingin Sanomien teettämässä kannatuskyselyssä presidentti Sauli Niinistöllä on 68 prosentin kannatus kannatuksensa ilmaisseiden joukossa. Mittaus tehtiin viikoilla kaksi ja kolme, eli 8.–17. tammikuuta.

Kannatus on laskusuunnassa, mutta kestääkö etumatka vaalipäivään saakka? Ehdokkaan pitää saada yli 50 prosenttia äänistä tullakseen valituksi presidentiksi ensimmäisellä kierroksella.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?