Politiikka |HS seuraa

Sauli Niinistö kertoi voiton­juhlistaan ja paluusta arkeen – Kuinka kävi kortti­pelissä Jenni Haukion ja anopin kanssa vaalijuhlan jälkeen?

Lue Sauli Niinistön tiedotustilaisuuden kulku HS:n seurannasta. Videolla Niinistö kertoo, miten kävi korttipelissä Jenni Haukion ja tämän äidin kanssa vaali-illan jälkeen.

Tilaisuus päättyi

Niinistön mediatapaaminen päättyi.

Lennun vaalikaranteeni on ohi

Niinistö kertoi lopuksi odotetun uutisen: "Lennun vaalikaranteeni on ohi."

Presidentin mukaan koira ei ollut kuitenkaan tiedotustilaisuudessa mukana, koska "on vähän liian railakas" tällaisiin tilaisuuksiin.

Niinistö lupaa pysyä ulkopuolella kotimaan päivänpolitiikasta

Vaalikampanjan aikana ehdokkaat ottivat kantaa monenmoisiin kotimaisiin kysymyksiin. Niinistökin otti kantaa muun muassa syrjäseutujen asuntojen arvonlaskun ongelmaan. Päivä vaalivoiton jälkeen hän kuitenkin palasi kotimaan politiikassa pidättyväiselle kannalla.

"En tule puuttumaan mihinkään yksittäiseen lainsäädäntöön tai riitakysymykseen, vaikka vaaleissa puhuttiin aika laajalti sisäpolitiikkaa. Toivottavasti tästä ei jänyt väärää kuvaa", Niinistö sanoi.

Niinistö ei usko puolueiden merkityksen vähentyneen

Niinistö ei allekirjoita puolueiden merkityksen vähenemistä sen vuoksi, että presidentinvaaleissa hän edusti kansanliikettä eikä omaa puoluettaan kokoomusta. Asiasta on käyty vilkasta keskustelua vaalien yhteydessä.

"Olisi tuntunut hullulta vaalien ajaksi palata puolueen jäseneksi, kun olin toiminut jo yhden virkakauden presidenttinä. Omalla kohdallani oli luontevaa toimia näin", Niinistö sanoi.

Siirtolaisuuspolitiikan koordinaatiota EU:ssa pitäisi lisätä

Kysymysten aiheet vaihtelivat laidasta laitaan. EU:n siirtolaispolitiikasta Niinistö totesi painottavansa yhteisten käytäntöjen luomista EU-maihin.

"Se helpottaisi tilannetta ja auttaisi välttämään vuosien 2015-16 kaltaiset tilanteet."

Turvallisuustilanteesta hän nosti esiin muun muassa Itämeren lentoturvatilanteen.

"Se on yhteisessä neuvottelupöydässä ja on tärkeätä, että edes jossain pienessä Venäjä ja Nato pääsevät yhteiseen ratkaisuun."

Niinistö kuitenkin muistutti, että turvallisuuspoliittista ympäristöä on hyvin vaikeata ennustaa minkä kulunut vuosi on osoittanut.

Sotkeeko vauva virkatehtävien hoidon?

"Uskon, että ihan normaalin perheen tapaan selviämme. Vuorokaudessa on aika paljon tunteja", Niinistö kuittasi kysymyksen vauva-arjen ja presidenttiyden yhdistämisestä.

Kaksi erää huutopussia

Niinistö kertoi pelanneensa vaimonsa Jenni Haukion ja anoppinsa kanssa kaksi erää huutopussia sunnuntain vaali-illan lopuksi.

Presidentti lähtee ensi töikseen toisen kauden aluksi Liettuaan ja Saksaan

Niinistö totesi lähiaikojen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta lähtevänsä heti ulkomaille.

"Olen menossa Münchenin turvallisuuskonferenssiin. Se on erinomainen paikka tavata kollegoja ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja. Sitä ennen vietämme Liettuan itsenäisyyden juhlavuotta. Proshenkon kanssa kävimme läpi Ukrainan tilannetta ja siellä käydään nyt kovasti neuvotteluja joita Yhdysvallat ja Venäjä vetävät", Niinistö sanoi.

Presidentti lupasi ylläpitää ja mahdollisesti jopa lisätä yhteydenpitoa eduskuntapuolueisiin, jonka vähäisyyttä on vaalikampanjan aikana jonkin verran kritisoitu.

"Olen ottanut viime vaalikaudella uuden tavan, että olen tavannut eduskuntapuolueiden puheenjohtajia pari kertaa vuodessa keskustellakseni ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Tätä aion jatkaa ja mahdollisesti lisätä", Niinistö sanoi.

Riehakas tunnelma jäi vaalivalvojaisiin

Vaali-illan riehakas tunnelma on jäänyt taakse ja toiselle kaudelle valittu tasavallan presidentti Sauli Niinistö on palannut jälleen presidentti-instituutiolle sopivaan arvokkaaseen esiintymiseen.

Niinistö kiitti äänestäjiä, mediaa ja omia tukijoitaan arvokkaasta työstä.

"Tässä pikku hiljaa palataan päivärytmiin", Niinistö sanoi.

Niinistö kertoi puhuneensa juuri puhelun Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanssa.

Tämä yli 90 päivää vanha arkistoartikkeli kuuluu HS Digi -tilaukseen
Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tilaus päättyy automaattisesti

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Cheyenne Järvinen kyllästyi ravinto­lisien tyrkyttämiseen – Seurasi palaute­vyöry, josta paljastuivat some­markkinoinnin kyseenalaiset käytännöt

  2. 2

   Hiilihydraattien välttely on usein turhaa, sillä kehon voi totuttaa käyttämään niitä tehokkaammin, sanoo ravitsemus­terapeutti ja antaa kolme vinkkiä

   Tilaajille
  3. 3

   Jopa miljoonalla suomalaisella on tietämättään esidiabetes, joka voi jatkua vuosia – Neljällä muutoksella sairastumisen voi estää lähes varmasti

   Tilaajille
  4. 4

   Ravitsemustieteen professori hätkähti lentokentällä kaadettua aamu­konjakkia – Onko aamu­juominen erityisen suomalainen ilmiö?

  5. 5

   Postin työntekijät uhkaavat kahden viikon lakolla

  6. 6

   Hukkaako säästeliäs rahansa? Nollakorkojen maailma kurittaa vanhoihin oppeihin nojaavia kotitalouksia

   Tilaajille
  7. 7

   Miehet katoavat työmarkkinoilta, eikä kukaan tiedä minne – olisiko syynä miehen kunnia?

  8. 8

   Rekka on juuttui rautatiesillan alle Helsinginkadulla - tilanne ohi, liikenne sujuu normaalisti

  9. 9

   Runoilija Aila Meriluoto on kuollut – ”Hauska, rohkea ja sisukas nainen” ja sodanjälkeisen henkisen ilmapiirin sanoittaja

  10. 10

   Miksi kuollut läheinen voi ilmestyä terveellekin ihmiselle? Tutkijan mukaan harha­näkyihin liittyy vaarallinen tabu

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  2. 2

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  3. 3

   Cheyenne Järvinen kyllästyi ravinto­lisien tyrkyttämiseen – Seurasi palaute­vyöry, josta paljastuivat some­markkinoinnin kyseenalaiset käytännöt

  4. 4

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  5. 5

   Poliisien etujärjestön puheen­johtaja ihmettelee, missä roolissa Ohisalo teki selvitys­pyynnön mielen­osoituksista – myös opposition edustajilta arvostelua

  6. 6

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  7. 7

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  8. 8

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  9. 9

   ”Lääkekannabis on toiveiden tynnyri”, sanoo Fimean ylitarkastaja

  10. 10

   Auto putosi Tuusulanväylältä kuusi metriä lasten koulutielle, kuljettaja kuoli: ”Onni onnettomuudessa, ettei kukaan ollut väylällä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  6. 6

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  7. 7

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  10. 10

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  11. Näytä lisää