Työttömiä alettiin Tampereella kuunnella yksilöllisemmin, ja näin kävi: Työttömyys väheni, byrokratia tehostui ja asiakkaiden syvä ahdistus paljastui

Pirkanmaalla on käynnissä iso työllisyyskokeilu, joka muistuttaa Tanskan mallia. Työttömyyttä on saatu alennettua ja tyytyväisyys palveluihin on lisääntynyt, mutta kokeilu päättyy todennäköisesti vuoden lopussa. Maakuntauudistuksen myötä kuntien asemesta maakunnat saavat jatkossa vastuuta työllisyyden hoidossa.

Kolmisen vuotta työttömänä ollut Minnamaaria Gauffin jutteli torstaina Tampereen kaupungin työllisyyspalvelujen toimistossa valmentajansa Mervi Simpanen-Piuvan kanssa. Tampereen kokeilussa on pyritty järjestämään kaikille siinä mukana oleville työttömille oma valmentaja, johon he voivat ottaa myös suoraan yhteyttä.

19.2.2018 2:00 | Päivitetty 19.2.2018 6:24

Kun Soili Kouhi oli työssä te-toimistossa, hänen vastuullaan oli enimmillään 550 työtöntä. Nyt hän työskentelee Tampereen kaupungilla 160 pitkäaikaistyöttömän omavalmentajana.

”Se on juuri ja juuri hallittavissa oleva määrä. Nyt asiakasta pysähdytään kuuntelemaan paremmin. He kokevat tulevansa kuulluiksi”, hän sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat