Usko maakuntavaalien aikatauluun horjuu, paitsi hallituksella – Poliittiset nuorisojärjestöt varoittavat vallan keskittymisestä, jos kansanedustajat asettuvat ehdolle - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Usko maakuntavaalien aikatauluun horjuu, paitsi hallituksella – Poliittiset nuorisojärjestöt varoittavat vallan keskittymisestä, jos kansanedustajat asettuvat ehdolle

Puolueista sanotaan, että ehdokasasettelu ei etene, koska lait ja maakuntavaltuustojen tehtävät ovat auki. Se ei pidä paikkaansa, sillä hallituksen esitys maakuntalaiksi on ollut luettavissa jo vuoden päivät.

Kansanedustaja Joakim Strandin (r) mielestä demokratian näkökulmasta katsottuna ei ole järkevää, että sama henkilö on päätöksentekijänä paikallistasolla, valtakunnallisella tasolla ja maakuntatasolla.

Julkaistu: 24.2.2018 19:26

Suomen ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään todennäköisesti ensi lokakuun 28. päivä.

Todennäköisesti.

Epäilijät arvelevat, että tarvittavat sote- ja maakuntalait eivät ehdi ajoissa valmistua, jotta vaalit voidaan järjestää. Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä sanoo, että lakien on oltava eduskunnassa hyväksytty 1. heinäkuuta mennessä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?