Yhteenveto: Eduskunta kävi kovan väittelyn tulevien maakuntien rahoista ja potilaan valinnanvapaudesta – Oppositio sätti kustannusten noususta, hallitus uskoo tehostamisen tuovan säästöjä - Politiikka | HS.fi

Yhteenveto: Eduskunta kävi kovan väittelyn tulevien maakuntien rahoista ja potilaan valinnanvapaudesta – Oppositio sätti kustannusten noususta, hallitus uskoo tehostamisen tuovan säästöjä

Oppositio oli huolissaan hallituksen asettamasta tavoitteesta hillitä kustannuksia kolmella miljardilla eurolla. Hallituspuolueissa uskottiin, että tavoitteeseen voi päästä myös tehostamalla ja tuottavuutta lisäämällä.

Sotesta vastaavat keskustaministerit Anu Vehviläinen ja Annika Saarikko maakunta- ja sote-uudistusta koskevassa tiedotustilaisuudessa 8. maaliskuuta 2018. Hallituksen esitys sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauslaiksi annetaan eduskunnan käsittelyyn tänään.

14.3.2018 13:01 | Päivitetty 14.3.2018 18:07

Eduskunta kävi keskiviikkona raivokkaan väittelyn sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen viimeisestä rutistuksesta eli niin sanotusta valinnanvapauslaista.

Laissa määritellään, millä ehdoin sote-palveluiden käyttäjät voivat valita julkisrahoitteisten palveluiden tuottajan.

Oppositio hyökkäsi kiivaasti hallituksen esityksen kimppuun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat