Poikivatko hallituksen päätökset poliittisia lakkoja? Viime vuonna työtaisteluita oli yhteensä yli sata eli enemmän kuin edellisvuonna - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Poikivatko hallituksen päätökset poliittisia lakkoja? Viime vuonna työtaisteluita oli yhteensä yli sata eli enemmän kuin edellisvuonna

Työoikeuden professori kehysriihen esittämistä heikennyksistä työsuhdeturvaan: ”Ilmassa on herkullisia ituja poliittisiin mielenosoituksiin, jotka suurella todennäköisyydellä myös toteutuvat.”

Hallituksen aktiivimallia vastaan osoitettiin mieltä Senaatintorilla viime helmikuussa. Veturimiesten liiton protesti raideliikenteen kilpailumallia vastaan elokuussa 2017 pysäytti junaliikenteen. Osa päiväkotien työntekijöistä arvosteli varhaiskasvatuslakiesitystä Eduskuntatalon edessä keskiviikkona.

Julkaistu: 27.4.2018 9:09, Päivitetty 27.4.2018 13:11

Työtaisteluita käytiin viime vuonna selvästi enemmän kuin edellisvuonna 2016. Tänä vuonna lakkoja voi kertyä vielä enemmän, koska työehtoneuvottelut ovat pitkittyneet ja kärjistyneet rakennus- ja sähköalalla. Lisäksi hallituksen kehysriihen päätökset heikentää työsuhdeturvaa yllyttävät ammattiliittoja poliittisiin mielenilmauksiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?