Tanska vetää maahanmuutossa tiukkaa linjaa, Ruotsi seuraa perässä, Suomessa aiheesta ei juuri keskustella – ”Kaikki alkavat ymmärtää, ettemme voi kutsua tänne kaikkia”

HS kysyi maahanmuutosta Suomen, Ruotsin ja Tanskan pääministereiltä. Suomi on joukossa poikkeus kahdella tavalla: Hallituksessa on maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva puolue ja keskustelu aiheesta on vähäistä. ”Suomella on ollut aika tiukka linja koko ajan, ehkä siksi tämä ei ole meillä päivänpolttava keskustelun aihe”, uskoo pääministeri Sipilä.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven (vas), Tanskan Lars Løkke Rasmussen ja Suomen Juha Sipilä osallistuivat Pohjoismaiden pääministerien epäviralliseen kokoukseen Ruotsin Örnsköldsvikin edustalla olevalla Ulvön saarella tiistaina.

25.5.2018 2:00 | Päivitetty 25.5.2018 8:34

Tanska on vetänyt muihin Pohjoismaihin verrattuna huomattavasti kovempaa linjaa maahanmuuttopolitiikassaan. Hallituksen tämän kevään iso hanke on ”ghettojen” vastainen ohjelma, jossa erityisen ongelmallisiksi määriteltyjen maahanmuuttajavaltaisten alueiden asukkaille säädetään muusta yhteiskunnasta poikkeavia lakeja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat