Sipilän johdolla laadittiin insinöörimäinen hallitusohjelma ja tavoitteille 28 mittaria – HS kävi läpi tavoitteiden toteutumisen

Sote- ja maakuntauudistus ovat jälleen dramaattisessa vaiheessa. Niiden syntymisestä tai kaatumisesta hallitus tullaan muistamaan. Mutta samalla se on tehnyt paljon muutakin. HS kävi läpi, missä määrin hallituksen tavoitteet ovat toteutumassa. Se oli tavallista helpompaa, koska Sipilän hallitus teki insinöörimäisen hallitusohjelman, jossa tavoitteille asetettiin 28 mittaria.

Tästä kaikki alkoi. Hallitusneuvottelujen vetäjä, sittemmin pääministeriksi noussut Juha Sipilä (kesk) esitteli talouslukuja hallitusneuvotteluja koskeneessa tiedotustilaisuudessa kolme vuotta sitten, 20. toukokuuta 2015.

| Päivitetty

Hallituksen suurponnistukset, sote- ja maakuntauudistus olivat viikonvaihteessa jälleen dramaattisessa vaiheessa. On epävarmaa, saadaanko niitä aikaan ja pysyykö hallitus pystyssä.

Tilannetta analysoidaan tässä HS:n kirjoituksessa.

Sote- ja maakuntauudistus ovat hallituksen hankkeista suurimmat, ja niiden läpimenosta tai kaatumisesta hallitus todennäköisesti tullaan muistamaan. Mutta toteutui sote tai ei, hallitus on tehnyt muutakin.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat