Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 45 päiväsakkoon. Hakkarainen sai rangaistuksensa edustajatoverinsa Veera Ruohon (kok) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Syyttäjä vaati Hakkaraiselle 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta. Hakkarainen kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Hakkarainen kävi viime joulukuussa käsiksi Ruohoon eduskunnan kuppilassa. Ruohon mukaan Hakkarainen oli tarttunut häntä niskasta kiinni ja yrittänyt suudella väkisin.

Käynnissä oli samaan aikaan eduskunnan täysistunto, ja Ruoho oli istuntotauolla hakemassa kahvia. Hakkarainen oli viettämässä pikkujouluja ja oli humalassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Oikeussalissa Ruoho kertoi, että Hakkaraisen kuristusote oli hyvin voimakas. Tilanne päättyi siihen, että kansanedustaja Kari Tolvanen (kok) tuli väliin. Tämän jälkeen Hakkarainen oli Ruohon mukaan sanonut: ”Sainpas pussattua Veeraa.”

Tolvasta kuultiin oikeudessa todistajana. Hän kertoi olleensa kahvilassa Ruohon kanssa, kun Hakkarainen saapui erittäin päihtyneenä paikalle ja puhui ”päihtyneen ihmisen asioita”.

Tolvasen mukaan Hakkarainen otti niskalenkin Veera Ruohosta ja väänsi Ruohon päätä voimakkaasti itseään kohti. Hakkarainen sai niin voimakkaasti käännettyä Ruohon päätä, että pääsi suutelemaan tätä väkisin.

Hakkarainen ei kiistänyt Ruohon ja Tolvasen kertomusten mukaista tapahtumakulkua, mutta korosti, ettei ollut tarkoittanut satuttaa Ruohoa. Tällä perusteella hän katsoi, ettei ollut syyllistynyt rikokseen.

Hakkaraisen puolustus vetosi myös siihen, ettei tämä ollut tiennyt Ruohon aiemmista niskavammoista. Näin ollen hän ei voinut ymmärtää aiheuttavansa kipua. Ruohon mukaan tapahtumasta aiheutui hänelle merkittävää kipua niskan ja hartioiden alueelle. Ruoholla on niskassa entuudestaan urheilusta tullut välilevyn pullistuma.

Hakkarainen kertoi salissa olevansa ”hyvin pahoillaan” tapahtuneesta. Hänen kertomansa mukaan tarkoituksena oli halata ja antaa suukko poskelle. ”Humalassa se ei onnistunut”, Hakkarainen sanoi. Hakkaraisen puolustus kuvaili miehen otteita ”karhunhalaukseksi”.

Käräjäoikeus teki päätöksensä nopeasti, alle kahdessa tunnissa. Sen mukaan tapahtumankulku, eli niskalenkkiote Ruohosta ja väkisinsuutelu, näytettiin selkeästi toteen. Silminnäkijän ja Ruohon kertomukset ovat yhdenmukaiset, eikä Hakkarainen itsekään epäile tapahtumien kulkua.

Pahoinpitelystä oikeus totesi, että vaikka Hakkaraisen suoranaisena tarkoituksena ei ollut satuttaa Ruohoa, on tämän täytynyt tietää, että kipua ja särkyä aiheutuu. Tekotapa oli sen verran voimakas, että lievä pahoinpitely ei ole riittävä rangaistus.

Tuomioistuimen mukaan väkisinsuutelu on olennainen seksuaalista itsemääräämisoikeutta loukkaava teko.

”Jokainen ymmärtää, että väkisin tehty seksuaalinen suuteleminen on seksuaalista ahdistelua”, tuomari totesi.

Päiväsakkojen lisäksi Hakkarainen joutuu maksamaan Ruoholle korvauksena yhteensä 1 400 euroa korkoineen ja oikeudenkäyntikulut.

Ruoho kertoi oikeudenkäynnin jälkeen olevansa tyytyväinen siihen, että Hakkarainen tuomittiin niistä teoista, joista hänelle rangaistusta vaadittiin. Hänelle ei ollut merkityksellistä, onko rangaistus sakkoja vai vankeutta. Hän kertoi, että koki tärkeimmäksi osoittaa, että väkivaltaa ja ahdistelua ei pidä katsoa sormien läpi.

”Olen saanut törkypostia, jossa minua syyllistetään tapahtuneesta. Se osoitti, että oikeudenkäynnille on tarvetta”, Ruoho kertoi toimittajille tuomion lukemisen jälkeen.

Syyttäjä Eija Velitski ei vielä oikeudenkäynnin jälkeen ollut varma, valittaako hän tuomiosta. Hän kertoo vaatineensa vankeutta, koska pään ja niskan alueelle kohdistuvista väkivallan teoista pääsääntöisesti tuomitaan ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Velitskin mukaan oikeudenkäynti oli tärkeä, koska se osoitti, että oli tekijä kuka hyvänsä, väkivalta satuttaa. Velitski korosti, että humalatila ei missään nimessä oikeuta satuttamaan toista.

Hakkarainen on jatkanut työtään kansanedustajana, mutta jäi joulun jälkeen melkein koko kevään kestäneelle sairauslomalle.

Tapauksen jälkeen eduskunnan silloinen puhemies Maria Lohela (sin) antoi Hakkaraiselle istunnossa huomautuksen, mikä on harvinaista. Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmä nuhteli edustajaansa antamalla tälle varoituksen. Hakkarainen myös luopui tehtävästään puolueen toisena varapuheenjohtajana.

Tuomio voisi periaatteessa johtaa Hakkaraisen erottamiseen eduskunnasta, mutta se on epätodennäköistä. Kansanedustajan voi erottaa, jos hän syyllistyy rikokseen ja saa rangaistukseksi vankeutta. Hakkarainen tuomittiin nyt sakkoihin.

Syyttäjä voi vielä valittaa ylempiin oikeusasteisiin ja vaatia vankeutta. Vaalikautta on kuitenkin jäljellä enää alle vuosi. Se tuskin riittää siihen, että mahdollisesta vankeustuomiosta tulisi lainvoimainen. Vielä tämän jälkeenkin toisen kansanedustajan olisi tehtävä aloite erottamisesta.

HS seurasi käräjäoikeuden tapahtumia hetki hetkeltä

Live-seuranta päättyy

Oikeudenkäynti Teuvo Hakkaraiseen kohdistuneista syytöksistä on päättynyt, ja HS lopettaa liveseurantansa.

Tämä oikeudenäynti eteni vauhdilla. Vastaaja Hakkarainen ei missään vaiheessa kiistänyt teonkuvaa, joten ratkaisu saatiin alle kahdessa tunnissa.

HS kiittää lukijoita seuraamisesta!

Syyttäjä: Nukun yön yli ja mietin, valitanko hoviin

Syyttäjä Eija Velitski ei vielä oikeudenkäynnin jälkeen ole varma, aikooko valittaa tuomiosta. Hän kertoo vaatineensa vankeutta, koska pään ja niskan alueelle kohdistuvista väkivallan teoista pääsääntöisesti tuomitaan ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Velitskin mukaan tämä oikeudenkäynti oli tärkeä, koska se osoittaa, että oli tekijä kuka hyvänsä, väkivalta sattuu. Velitski korostaa, että humalatila ei missään nimessä oikeuta satuttamaan toista.

Veera Ruoho: Olen tyytyväinen rangaistukseen

Veera Ruoho kertoo oikeudenkäynnin jälkeen olevansa tyytyväinen siihen, että Teuvo Hakkarainen tuomittiin niistä teoista, joista hänelle rangaistusta vaadittiin. Hänelle ei ollut merkityksellistä, onko rangaistus sakkoja vai vankeutta.

Ruohon mukaan oli tärkeää, että tämä oikeudenkäynti käytiin, jotta muut vastaavaa kokeneet näkevät, että tällaisista asioista ei voi vaieta.

Ruoho ei näe syytä, miksi yhteistyö Hakkaraisen kanssa ei sujuisi tulevaisuudessa. "Emme me aiemminkaan ole kovin paljon tekemisissä olleet", Ruoho sanoo.

Tuomio: Hakkarainen on syyllistynyt rikokseen, rangaistus sakkoja

Teuvo Hakkarainen on syyllistynyt pahoinpitelyyn ja seksuaaliseen ahdisteluun. Syytteen mukainen tapahtumankulku, eli niskalenkkiote Veera Ruohosta ja väkisinsuutelu, on selvitetty. Silminnäkijän ja Ruohon kertomukset ovat yhdenmukaiset, eikä Hakkarainen itsekään epäile tapahtumien kulkua.

Pahoinpitelystä todetaan, että Hakkaraisen suoranaisena tarkoituksena ole ollut satuttaa Ruohoa, mutta Hakkaraisen on täytynyt tietää, että kipua ja särkyä aiheutuu. Pahoinpitely ei voi tekotapa huomioonottaen olla lievä.

Seksuaalisesta ahdistelusta todetaan, että väkisinsuutelu, jota on vastustettu, on olennainen seksuaalista itsemääräämisoikeutta loukkaaa teko. "Jokainen ymmärtää, että väkisin tehty seksuaalinen suuteleminen on seksuaalista ahdistelua", tuomari toteaa.

Käräjäoikeus tuomitsee Hakkaraisen 45 päiväsakkoon. Asianomistajalle Hakkarainen joutuu maksamaan korvaukseksi yhteensä 1400 euroa korkoineen ja oikeudenkäyntikulut.

Oikeus antaa ratkaisun aamupäivällä

Loppulausunnot on kuultu, ratkaisu tulee puolen tunnin kuluttua.

Vastaajan lausunto: Niskalenkki oli "karhunhalaus"

Hakkaraisen puolustus myöntää teonkuvauksen, mutta ei myönnä etenkään pahoinpitelyä. Hakkaraisen tarkoitus on halunnut osoittaa mieltymystään asianomistajaa kohtaan.

Kun arvioidaan tahallisuutta, pitää puolustuksen mukaan ottaa huomioon se, että Hakkarainen ei ole tekohetkellä tarkoittanut aiheuttaa vahinkoa. Puolustuksen mielestä on valitettavaa, että Ruoholla on sattunut olemaan niskassa aiempi vamma, mutta Hakkarainen ei ole voinut ymmärtää, että teosta aiheutuu kipua asianomistajalle.

Hakkarainen pyytää, että tuomioistuin ei tuomitse häntä rangaistukseen. Jos tuomioistuin tuomitsee rangaistuksen, pahoinpitely pitäisi muuttaa lieväksi pahoinpitelyksi.

Hakkaraisen puolustuksen mukaan Ruohon ja Tolvasen kuvaama kuristusote oli tarkoitettu pikemmin "karhunhalaukseksi".

Hakkarainen on asianajajansa mukaan itsekin traumatisoitunut tapauksesta. Vankeusrangaistus on ehdottomasti kohtuuton, asianajajan mukaan Hakkarainen voidaan tuomita enintään sakkoihin.

Asianomistajan lausunto

Veera Ruohon asianajajan mukaan Tolvasen ja Ruohon kertomusten perusteella Hakkarainen on käyttänyt voimaa ja väkivaltaa. Hakkaraisen on pitänyt tajuta, että tapahtunut väkivalta aiheuttaa kipua ja särkyä.

Hakkaraisen kommentti "Saimpas pussattua Veeraa", kertoo asianajajan mukaan siitä, että suutelu on ollut tavoitteena.

Näillä perusteilla Ruohon edustaja katsoo, että molemmat syytteet ja korvausvaatimukset on näytetty toteen.

Loppulausunnot. Syyttäjä: 60 päivää ehdollista vankeutta.

Syyttäjän mukaan Teuvo Hakkarainen on ollut 14.-15.12. selvästi päihtynyt. Hakkarainen on itse aiheuttanut tilansa, joten päihtymys ei poista teon tahallisuutta.

Syyttäjän mukaan Hakkarainen ei ole voinut tietää Veera Ruohon aiemmista, urheilutaustasta johtuvista, niskavammoista. Tästä huolimatta ote oli hyvin voimakas, eikä Ruoholla ollut mahdollisuutta päässyt irti. Kipua ja särkyä on aiheutunut. Kun pahoinpitely on kohdistunut pään ja niskan alueelle, on se erityisen vaarallista. Pään kääntäminen ja väkisinsuutelu täyttää seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistön.

Syyttäjä vaatii 60 päivän ehdollista rangaistusta.

Tolvasen mukaan Ruohon vastustelu ja "Älä, lopeta"-huudot eivät tehonneet Hakkaraiseen, vaan päinvastoin Hakkarainen tuntui ottavan entistä kovemman otteen. Väkisinsuutelun jälkeen Hakkarainen päästi irti. Tolvasen mukaan tilanne tuli aivan äkkiä, Hakkaraisen käytös juuri tilannetta ennen ei ennakoinut tapahtumaa. Tolvanen kertoo, että seuraavana päivänä Ruoho valitti niskakipuaan. Ruoholla on niskassa myös ennestään tullut vamma.

Todistaja: Hakkarainen saapui erittäin päihtyneenä eduskunnan kahvilaan

Tolvanen kertoo olleensa kahviossa Veera Ruohon kanssa. Hakkarainen saapui erittäin päihtyneenä paikalle ja puhui "päihtyneen ihmisen asioita". Tolvanen kertoo, että yhtäkkiä Hakkarainen otti niskalenkin Veera Ruohosta ja väänsi Ruohon päätä voimakkaasti itseään kohti. Hakkarainen sai niin voimakkaasti käännettyä Ruohon päätä, että pääsi suutelemaan tätä väkisin. Tolvanen kertoo, että tilanne oli hyvin yllättävä ja kaikki tapahtui nopeasti. Tolvasen näkemyksen mukaan Ruoholla ei ollut mahdollisuuksia päästä otteesta irti, vaikka tämä yritti sivuttain kiemurtelemalla päästä vapaaksi.

Tolvanen todistamaan

Kansanedustaja Kari Tolvanen saapuu todistamaan.

Hakkarainen kertoo olevansa erittäin pahoillaan teosta, mutta kiistää silti syytteen pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta, koska teko ei ollut tarkoituksellinen.

Syyttäjä pyytää Hakkaraista kertomaan, mihin asti päivän tapahtumia hän muistaa. "Vaikea muistaa kun ei muista", Hakkarainen vastaa. Hän kertoo menneensä pikkujouluihin kahdeksan aikaan. Sen jälkeen hänen muistikuvansa alkavat olla hämäriä. Hänellä on hyvin hatara muistikuva kahvion tapahtumista.

Hakkarainen kertoo, että hänen tarkoituksenaan oli halata ja antaa suukko poskelle. "Humalassa se ei onnistunut". Hakkarainen kertoo, että tapaus on sattunut häneen paljon. Hakkarainen kertoo, että alkoholi on hänelle ongelma, ja hän on asian takia hakeutunut hoitoon.

Hakkarainen: Olen hyvin pahoillani

Nyt kuullaan Teuvo Hakkaraista. Hakkarainen kertoo olevansa "hyvin pahoillaan" tapahtuneesta. Hän kertoo, että ilta on hänellä hämärän peitossa, koska hän oli voimakkaassa humalassa. Hakkaraisen mukaan hänellä ja Ruoholla on ollut aiemmin hyvät välit.

Ruoho kertoo muista seurauksista

Ruoho kertoo, että tapaus aiheutti myös henkistä kuormitusta. Hän kertoo saaneensa viestejä, joissa häntä itseään on syyllistetty tapauksesta.

Ruoho: kipua kaulaan ja niskaan

Ruoho kertoo, että hänen niskaansa ja kaulaansa tuli tapauksesta merkittäviä kipuja. Hän ei esimerkiksi pystynyt kunnolla kääntämään päätään. Kivut jatkuivat vuodenvaihteen yli.

Ruohon kertomus jatkuu

Ruoho arvioi, että Hakkarainen on ollut vahvassa humalatilassa, mistä kertoo se, että tämä ei seuraavana päivänä ollut muistanut tapahtumia. Hakkarainen oli kuitenkin jo tuolloin pyytänyt tapahtumia anteeksi.

Veera Ruoho kertoo tapahtumista: Hakkarainen otti kuristusotteen

Veera Ruoho kertoo tapahtumista eduskunnan kahviossa. Hän kertoo, että Hakkarainen otti tiukan kuristusotteen, ja että hän tunsi, että tilanne oli vaarallinen. Ruoho kertoo, että kuristusote oli hyvin voimakas. Ruoho kertoo, että Hakkarainen yritti suudella väkisin. Tilanne päättyi siihen, että Tolvanen tuli väliin. Tämän jälkeen Hakkarainen oli Ruohon mukaan sanonut: "Sainpas pussattua Veeraa."

Julkinen käsittely jatkuu

Yleisö pääsi palaamaan saliin.

Lääkärinlausunto

Nyt käsitellään Veera Ruohon lääkärinlausuntoa, jossa käsitellään niitä asioita, joita pahoinpitelystä on aiheutunut. Yleisöä pyydettiin poistumaan salista.

Hakkarainen myöntää teon, kiistää rikoksen

Hakkarainen myöntää teonkuvauksen mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän katsoo, että ei ole tahallisesti aiheuttanut kärsimystä Veera Ruoholle ja pyysi myös julkisesti anteeksi. Hakkaraisen asianajaja korostaa, että Hakkarainen itse on kärsinyt tapahtumista eikä esimerkiksi ole pystynyt nukkumaan kunnolla koko keväänä.

Tarkennus asianomistajan vaatimuksiin

Haastehakemusen mukaan asianomistajan korvausvaatimus syytekohdassa 1 Teuvo Hakkarainen on velvoitettava korvaamaan Veera Ruoholle tälle aiheuttamastaan kivusta ja särystä 500 euroa korkoineen 15.12.2017 lukien.

Veera Ruohon vaatimukset

Asianomistaja vaatii korvauksiksi 1000 euroa kivusta ja särystä ja 400 euroa seksuaalisen ahdistelun aiheuttamista kärsimyksistä. Lisäksi Ruoho vaatii Hakkaraista korvaamaan oikeudenkäyntikulunsa.

Syyttäjän vaatimukset

Syyttäjä vaatii rangaistusta pahoinpitelystä. Teuvo Hakkarainen on syyttäjän mukaan tehnyt väkivaltaa Veera Ruoholle eduskunnan kahviossa joulukuussa. Lisäksi syyttäjä vaatii rangaistusta seksuaalisesta ahdistelusta. Hakkaraisen menettely on syyttäjän mukaan ollut omiaan loukkamaan Ruohon seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Rangaistusvaatimus on 60 päivää ehdollista vankeutta.

Oikeudenkäynti alkaa

Oikeudenkäynti on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa. Paikalla on kolme kansanedustajaa: syytettynä Teuvo Hakkarainen, asianomistajana Veera Ruoho ja todistajaksi kutsuttu Kari Tolvanen

Tolvanen todistajaksi

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok) on myös saapunut oikeustalolle todistajaksi.

Teuvo Hakkarainen saapui

Hakkarainen saapui oikeustalolle, mutta ei tässä vaiheessa vielä kommentoinut tulevaa oikeudenkäyntiä.

Oikeudenkäynti alkaa pian

Tervetuloa seuraamaan Teuvo Hakkaraisen oikeudenkäyntiä Helsingin käräjäoikeudesta. Kansanedustaja Hakkaraista (ps) syytetään kansanedustajakollega Veera Ruohon (kok) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Oikeudenkäynnit
 • Eduskunta
 • Teuvo Hakkarainen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kattorakenteiden välissä tursunnut ja viikon kadoksissa ollut kuristajakäärme Olli karkasi taas Vantaalla – Omistaja: ”Voin taata, ettei tämä enää toistu”

  2. 2

   Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

  3. 3

   12-vuotiaana Kalle esitti netissä himokasta kotiäitiä – Verkossa tekaistulla identiteetillä esiintyminen on yleistä, ja sen avulla Kalle löysi itsensä

   Tilaajille
  4. 4

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  5. 5

   Mäntyharjun kuolonkolarin aiheuttajaksi epäilty mies ajoi samaa tietä poliisia pakoon myös viime syksynä – tuolloin poliisi onnistui pysäyttämään kuljettajan

  6. 6

   Rakastuin laitoksemme lehtoriin, mutta suhde päättyi rumasti – nyt hän pitää mykkäkoulua ja kielsi tulemasta luennoilleen

  7. 7

   80 päivän vertailu paljastaa, kuinka totaalisen erilaista kesää viime vuonna vietettiin – Onko tämä nyt ilmaston­muutoksen vaikutusta?

  8. 8

   Maa-ampiaiset hyökkäsivät päivä­koti­ryhmän kimppuun Lappeen­rannassa – ensihoitajat paikalle

  9. 9

   Ovatko ihmiset liian kehittymättömiä demokratiaan? Trumpin esiintymistä seuratessa on vaikea uskoa, että hän todella on kansan itselleen valitsema johtaja

  10. 10

   Irakissa uhkaavat laajat levottomuudet, jotka voivat yltyä tänään – öljy­rikkauksista huolimatta paikalliset elävät kurjuudessa: ”Koti­rouvatkin käyttävät metamfetamiinia”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  2. 2

   Rakastuin laitoksemme lehtoriin, mutta suhde päättyi rumasti – nyt hän pitää mykkäkoulua ja kielsi tulemasta luennoilleen

  3. 3

   Täällä Trump yöpyi Helsingissä – harvinaiset kuvat varjellusta Valtion vierastalosta

  4. 4

   Muotitalo Burberry on polttanut vuoden aikana tuotteitaan 32 miljoonan euron arvosta

  5. 5

   Trump sanoi ”aggressiivisten montenegrolaisten” voivan aloittaa maailman­sodan – ”Yhdysvaltain historian oudoin presidentti”, sanoo parlamentin ex-johtaja

  6. 6

   Putinin hampaisiin Helsingin huippu­kokouksessa joutunut yhdysvaltalainen sijoittaja HS:lle: ”Olemme löytäneet Putinin hallinnon akilleen­kantapään”

  7. 7

   Epäilty rattijuoppo pakeni poliisia ja kolaroi, kolme ihmistä kuoli Mänty­harjussa – Tuhoisat takaa-ajot ovat hyvin harvinaisia, sanoo poliisi­ylitarkastaja

  8. 8

   Erkko Välimäki, 50, haluaa isäksi – lapsen synnyttää ukrainalainen nainen, joka luopuu oikeuksista lapseen jo etukäteen

   Tilaajille
  9. 9

   Säähän luvassa käänne koko maassa: Ukkosia, rankkasateita ja jopa kaupunki­tulvia

  10. 10

   Seppo Järvinen unelmoi matkustavansa vielä jonain päivänä Afrikkaan – Hän on seissyt Myllypuron leipäjonossa kaksi kertaa viikossa vuodesta 2008, koska hänellä on nälkä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  3. 3

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  4. 4

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  5. 5

   Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

  6. 6

   Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

  7. 7

   Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

  8. 8

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  9. 9

   Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

  10. 10

   ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

   Tilaajille
  11. Näytä lisää